Укр
Рус
thermomix thermomix
Биточки Другі страви Російська кухня

Биточки картопляні

45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Биточки картопляні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Проста, але дуже смачна страва, яке відмінно підійде на сніданок або на вечерю - картопляні биточки, які як правило, готуються з вареної картоплі. Биточки можна і начиняти фаршем, і ось тут вже все залежить від ваших уподобань. Картопляні битки можуть бути не тільки самостійною стравою, а й відмінним гарніром до м'яса або рибних страв. Більш вишуканого способу приготування страви з картоплі ви не знайдете, а така страва припаде до смаку всім.

Інгредієнти

  • Морква 1 шт.
  • Капуста 250 г.
  • Вода 1/2 скл.
  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Сир твердий 50 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник сушений 1 щіп.
  • Масло рослинне 50 мл.
  • Сметана 2 ст.л
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Очистіть від шкірки, а потім натріть на самій великій тертці моркву. Помийте проточною водою і на обробній дошці дрібно наріжте білокачанну капусту. Неглибоку сковорідку помістіть на плиту, закиньте в неї заздалегідь подрібнені овочі і, заливши трохи водою, підсмажте їх, помішуючи, близько 5 хвилин.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім викладіть обсмажену моркву з капустою в дрібне сито і відіжміть зайву рідину, залишивши м'якоть з овочів на ситі.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім помістіть глибоку каструлю на плиту, залийте в неї воду і закип'ятіть. Тепер очистіть від шкірки картоплю, наріжте великими шматками і відправте в киплячу воду. Відварюйте приблизно 20 хвилин, потім злийте воду, а картоплю розімніть в густе пюре.

    Крок - 3
  4. 04

    У миску до попередньо охолодженого пюре помістіть раніше підсмажену морквяно-капустяну зажарку.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі очистіть від лушпиння цибулю, наріжте дрібними кубиками і теж відправте в ємність до інших овочів.

    Крок - 5
  6. 06

    На самій великій тертці натріть твердий сир і так само помістіть в миску до всіх інгредієнтів. Потім посоліть вміст миски, пріперчіть чорним меленим перцем і приправте часниковим порошком (можна видавити через чеснокодавку свіжі зубчики часнику).

    Крок - 6
  7. 07

    Далі за допомогою дерев'яної ложки ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси. Тепер змочіть трохи водою руки і сформуйте з підготовленого картопляного фаршу невеликі битки.

    Крок - 7
  8. 08

    Помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Тепер покладіть в киплячу олію підготовлені картопляні заготовки і обсмажуйте, приблизно по 5 хвилин з кожного боку, до утворення золотисто-хрусткої кірки.

    Крок - 8
  9. 09

    Викладіть підсмажені картопляні биточки на тарілку, приправте свіжою сметаною, прикрасьте нашаткованою зеленою цибулею і подавайте до столу гарячими.

    Крок - 9

Оцінити рецепт