Укр
Рус
Картопля Другі страви Російська кухня

Биточки картопляні

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

2042 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Биточки картопляні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Проста, але дуже смачна страва, яке відмінно підійде на сніданок або на вечерю - картопляні биточки, які як правило, готуються з вареної картоплі. Биточки можна і начиняти фаршем, і ось тут вже все залежить від ваших уподобань. Картопляні битки можуть бути не тільки самостійною стравою, а й відмінним гарніром до м'яса або рибних страв. Більш вишуканого способу приготування страви з картоплі ви не знайдете, а така страва припаде до смаку всім.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Биточки картопляні" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири3.9 гр.
  • Вуглеводи11.1 гр.
  • Калорії93 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть від шкірки, а потім натріть на самій великій тертці моркву. Помийте проточною водою і на обробній дошці дрібно наріжте білокачанну капусту. Неглибоку сковорідку помістіть на плиту, закиньте в неї заздалегідь подрібнені овочі і, заливши трохи водою, підсмажте їх, помішуючи, близько 5 хвилин.

Крок - 1
02

Потім викладіть обсмажену моркву з капустою в дрібне сито і відіжміть зайву рідину, залишивши м'якоть з овочів на ситі.

Крок - 2
03

Потім помістіть глибоку каструлю на плиту, залийте в неї воду і закип'ятіть. Тепер очистіть від шкірки картоплю, наріжте великими шматками і відправте в киплячу воду. Відварюйте приблизно 20 хвилин, потім злийте воду, а картоплю розімніть в густе пюре.

Крок - 3
04

У миску до попередньо охолодженого пюре помістіть раніше підсмажену морквяно-капустяну зажарку.

Крок - 4
05

Далі очистіть від лушпиння цибулю, наріжте дрібними кубиками і теж відправте в ємність до інших овочів.

Крок - 5
06

На самій великій тертці натріть твердий сир і так само помістіть в миску до всіх інгредієнтів. Потім посоліть вміст миски, пріперчіть чорним меленим перцем і приправте часниковим порошком (можна видавити через чеснокодавку свіжі зубчики часнику).

Крок - 6
07

Далі за допомогою дерев'яної ложки ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси. Тепер змочіть трохи водою руки і сформуйте з підготовленого картопляного фаршу невеликі битки.

Крок - 7
08

Помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Тепер покладіть в киплячу олію підготовлені картопляні заготовки і обсмажуйте, приблизно по 5 хвилин з кожного боку, до утворення золотисто-хрусткої кірки.

Крок - 8
09

Викладіть підсмажені картопляні биточки на тарілку, приправте свіжою сметаною, прикрасьте нашаткованою зеленою цибулею і подавайте до столу гарячими.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирний соус - покроковий рецепт, фото 1 Сирний соус 25 1 2 з 5 - детальніше -
Справжній український борщ - покроковий рецепт, фото 1 Справжній український борщ 80 6 5 з 5 - детальніше -
Запечене стегно індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечене стегно індички 75 2 3 з 5 - детальніше -