Смачний і ароматний ягідний торт з вершковим кремом стане прикрасою святкового чаювання. Рецепт приготування нескладний, а результат сподобається найвибагливішим ласунам. Ягоди можна замінити будь-якими дрібно нарізаними фруктами.
У сотейник викладіть вершкове масло і додайте молоко. Нагрівайте суміш на слабкому вогні, поки масло не розтане. Яйця ретельно вимийте під проточною водою і покладіть в глибоку миску. Залийте теплою водою і дайте постояти кілька хвилин.
Вбийте теплі яйця в чашу міксера. Додайте цукор і ванільний екстракт і міксуйте на високій швидкості протягом 5 хвилин. Суміш повинна збільшитися в обсязі і загуснути.
Борошно, розпушувач і сіль просійте через дрібнопористе сито. Всипте масу в чашу зі збитими яйцями. Перемішайте суміш до однорідного стану на низькій швидкості.
Половину перелийте в чисту і суху миску. Сюди ж влийте, постійно помішуючи, гарячу яєчно-молочну масу. Швидко переміксуйте до однорідності і відправте в чашу з залишеним кремом. Ретельно перемішайте до однорідного стану.
Приготуйте роз'ємні форми для випікання діаметром 23 см. Змастіть стінки невеликою кількістю вершкового масла. Притрусіть невеликою кількістю борошна і струсіть надлишки. Застеліть дно пергаментним папером. Заповніть форми тістом на чверть і поставте в розігріту до 180 ° С духовку. Випікайте протягом 30 хвилин.
Поки тісто в духовці, займіться приготуванням крему. Влийте в чашу міксера вершки і збийте до загустіння. Додайте цукрову пудру, сухе знежирене молоко. Збивайте протягом 5 хвилин до стійких піків. За хвилину до готовності крему, влийте ванільний екстракт.
Ягоди вибирайте на свій смак. Можна використовувати малину, полуницю, ожину та інші. Ретельно вимийте їх під проточною водою і дайте обсохнути. Великі ягоди розріжте.
Збирайте торт на підставці або блюді. Покладіть перший корж і змастіть його збитими вершками. Наступним шаром розподіліть ягоди і накрийте другим коржем.
Верхівку покрийте вершковим кремом і прикрасьте ягодами. Смачний і ароматний десерт готовий. Приємного чаювання!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти