Страву відносно легко приготувати і ці кошики можуть використовуватися в багатьох солодких заявах. Запечені бісквітні кошики можна зберігати протягом декількох днів при кімнатній температурі.
Збийте за допомогою міксера холодне вершкове масло, поки воно не стане м'яким. Додайте до нього цукор, збивайте, поки не утвориться однорідна густа маса.
Додайте в миску куряче яйце в 2 етапи (або в 3-4, якщо ви робите велику порцію тіста), збиваючи між кожним додаванням до повного змішування інгредієнтів.
Додайте в миску просіяне борошно і мигдаль, ретельно перемішайте, потім перекиньте утворену суміш на робочу поверхню (ідеально підходить прохолодна робоча поверхня - якщо не мармур або граніт, то перед початком роботи можна покласти кілька холодних предметів з морозильника на робочу поверхню на 20 хвилин) і вимісіть, до густого стану.
Як тільки тісто буде вимішене (хоча може все ще буде трохи розсипчастим), сформуйте його у формі кола, а потім за допомогою качалки розкачайте в тонкий корж.
Покладіть утворений корж на пергаментний папір, накрийте другим шматком паперу і розкачайте до товщини приблизно 3 мм. Також намагайтеся стежити за тим, щоб папір не згинався при розкачуванні - якщо це так, підійміть її і покладіть назад, спробуйте розкачати складку, яка могла утворитися в тісті.
Використовуючи лінійку і гострий ніж, зробіть позначки на тісті, щоб в подальшому нарізати певні смужки. У підсумку повинні вийти смужки з тіста, кожна з яких вимірюється: висота 2 см - може бути зменшена або збільшена залежно від бажаної висоти кошика, довжина 17 см - зменшіть або збільште трохи, якщо ваші форми для кексів менше або більше.
Також повинні вийти круглі диски, кожен з яких має діаметр приблизно 6 см (трохи зменшіть або збільште розмір, якщо ваші форми для кексів менше або більше в діаметрі).
Далі змастіть формочки для кексів розтопленим вершковим маслом, потім помістіть смуги з тіста навколо кордону форми, скріпіть по шву, потім покладіть круглі диски на дно. Злегка створіть проколи вилкою.
Заповніть кожну клітинку форми з тістом харчовою плівкою і висушеним рисом (для вантажу). Попередньо нагрійте духовку до температури 160 градусів. Надішліть форму з майбутніми кошиками в духовку і випікайте протягом 15 хвилин.
Витягніть форму з духовки, потім збільште температуру до 170 градусів. Видаліть рис і плівку, перенесіть кожен утворений кошик на деко, а потім поставте в духовку і запікайте протягом 3-5 хвилин або до тих пір, поки кожна не стане золотистого відтінку. Перенесіть запечені кошики на решітку для охолодження (приблизно на 10 хвилин), потім вирівняйте краї.
Щоб приготувати шоколадний ганаш для майбутньої страви, повільно розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, перевіряючи і перемішуючи кожні 20 секунд, потім відставте на час в сторону.
Доведіть вершки до стадії безпосередньо перед тим, як вони закиплять, потім порційно вилийте їх в раніше підготовлений шоколад, добре перемішуючи лопаткою між додатками. Далі розтопіть вершкове масло і, як тільки воно стане повністю гладким, влийте його в шоколадно-вершкову суміш.
Залийте приготований ганош в раніше підготовлені бісквітні кошики, охолодіть в холодильнику і насолоджуйтеся прекрасною випічкою.
Випадкові рецепти