Ніжний і елегантний Бісквітний Торт Рафаелло з мигдалем і кокосовою стружкою - з мигдальним бісквітом, білим шоколадом, маскарпоне і кокосовою начинкою, вкритий трюфелями Рафаелло, подрібненим мигдалем і шоколадними цукерками.
Прогрійте духовку до 170 градусів. Змастіть і покрийте дно і бічні частини 23 см - ой форми для випічки пергаментним папером. Відокремте яєчні білки від жовтків. Засипте трохи солі в білки і почніть збивати до появи піни.
Порційно додайте цукор і продовжуйте збивати за допомогою міксера, до утворення жорстких піків.
У невеликій мисці змішайте жовтки з ванільним екстрактом і залийте утворену суміш у збиті білки. Ретельно все між собою перемішайте.
Поступово засипте в суміш мелений мигдаль і просіяне борошно, знову ретельно все перемішайте, до утворення рідкого тіста без грудок.
Залийте утвориене рідке тісто в підготовлену форму для випічки, рівномірно розподіливши по всьому дну. Надішліть в попередньо розігріту духовку і запікайте 45 хвилин до легкого золотистого відтінку. Залиште випічку охолонути протягом 12 хвилин. Дістаньте з форми і повністю охолодіть на спеціальній підставці.
Тепер приготуйте глазур. Помістіть білий шоколад і кокосове молоко в жаростійку ємність і дайте йому розтопитися на каструлі з киплячою водою.
У великій мисці змішайте за допомогою міксера сир маскарпоне до однорідності. Додайте до нього розтоплений шоколад і перемішайте, поки інгредієнти повністю не об'єднаються.
В іншій великій ємності збийте вершки до утворення жорстких піків. Засипте цукрову пудру, ванільний екстракт і ретельно все змішайте.
Порційно додайте збиту масу з вершків в шоколадно-сирну суміш. Засипте так само кокосову стружку і добре все перемішайте, до однорідності. Закрийте миску з кремом і відправте в холодильник трохи охолонути і загуснути.
Далі розділіть бісквіт на 3 коржа. Надішліть один відразу на тарілку. Нанесіть раніше підготовлену глазур на перший корж. Потім рясно змастіть підготовленим сирним кремом.
Повторіть з другим шаром торта. Додайте третій шар торта і намажте останнім шаром (промазав добре і боки випічки) сирний крем.
Посипте весь торт зверху і з боків кокосовою стружкою і поставте в холодильник до готовності до подачі. Прикрасьте випічку трюфелями Raffaello, цукерками з білого шоколаду і рубаним мигдалем, і подавайте готовий бісквітний торт Рафаелло з мигдалем і кокосовою стружкою до свята.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти