Найпростіший домашній рецепт бісквітних паличок, які ще називають «Дамські пальчики». Вони ідеально підійдуть для приготування тірамісу і інших десертів.
Для того, щоб приготувати бісквітні палички, вони ж «Дамські пальчики», вам необхідно зробити наступне. Кілька яєчних білків помістіть в глибоку чисту миску. Далі вам знадобиться така побутова техніка як міксер. З його допомогою збийте яєчні білки до пишної піни.
Відміряйте дві третини частини від зазначеної в рецепті кількості цукру. Потроху додавайте цукор в яєчну піну і продовжуйте збивати. Збивайте білки з цукром, поки вони не перетворяться в пишну білу масу, до гострих піків.
В окрему чисту миску надішліть яєчні жовтки. Додайте ванільну есенцію і приблизно половину цукру, що залишився. За допомогою того ж міксера почніть збивати яєчні жовтки з ваніллю і цукром. Трохи пізніше висипте другу половину цукру і продовжуйте збивати. Збивайте до тих пір, поки маса побіліє і збільшиться в кілька разів в обсязі.
У миску зі збитими з цукром яєчними жовтками додавайте по одній ложці збиті з цукром яєчні білки. За допомогою лопатки дуже акуратно все перемішайте.
Коли повністю з'єднаєте збиті білки з жовтками, займіться наступним. Змішайте пшеничне борошно, кукурудзяний крохмаль і розпушувач. Цю суміш просійте через сито прямо в миску зі збитою масою. Дуже акуратно вмішайте за допомогою лопатки.
Тісто помістіть в кондитерський мішок. Деко застеліть силіконовим килимком або пергаментом для випічки. Видавіть тісто в формі недовгих паличок на відстані один від одного.
Утворені палички з тіста зверху посипте цукровою пудрою. Для цього використовуйте невелике сито. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом приблизно 15 хвилин. Готові бісквітні палички дістаньте з духовки і зніміть з дека. Остудіть і використовуйте для приготування десертів або просто подавайте до чаю. Смачного!
Випадкові рецепти