Знамените бісквітне печиво «савоярді», яке використовується в якості основи для тірамісу або зуппе по-англійськи. Давайте дізнаємося приготування з простої версії, в якій використовуються курячі яйця.
В першу чергу розділіть яєчні білки і жовтки в дві різні глибокі миски. За допомогою міксера збийте яєчні білки, засипавши в них частину цукру, у великій мисці, поки суміш не стане блискучою, добре збитою, але не стабільною.
Потім теж міксером збийте яєчні жовтки в мисці разом з цукром, що залишився, насінням ванілі (або екстрактом). Далі порційно додайте раніше збиті яєчні білки у збиту масу яєчних жовтків і обережно перемішайте лопаткою.
Коли вони майже повністю змішаються, засипте в миску (відразу просіюючи) пшеничне борошно і крохмаль, три рази, кожен раз потрібно буде акуратно, але швидко перемішувати лопаткою знизу вгору. Процес вважається правильним, якщо борошно повністю буде замішане і суміш не здувається занадто сильно.
Тепер обережно викладіть приготовлену суміш (тісто) в кондитерський мішок, круглою насадкою на 1,5 см або навіть без насадки розріжте мішок так, щоб отвір був приблизно 1,5 см.
Далі застеліть форму для випічки або невелике деко листом пергаментного паперу. Сформуйте на аркуші паперу для випічки циліндри з тіста довжиною близько 8 см.
Посипте циліндри з тіста цукром, почекайте, поки він вбереться, потім знову рясно посипте їх цукром або цукровою пудрою. Надішліть деко з майбутнім печивом в попередньо розігріту духовку і випікайте при 200 градусах (з провітрюванням або конвекцією), протягом 15 хвилин.
Випічка просто повинна прийняти золотистий колір, або просто утворити скоринку, тоді вона готова. Якщо печиво занадто сильно забарвлюється, зменшіть температуру до 180 градусів через 5 хвилин приготування. Готове бісквітне печиво савоярді подавайте до столу, посипавши цукровою пудрою.
Випадкові рецепти