Бісквітний рулет «Домашній» - легка в приготуванні, але фантастично смачна, м'яка і ароматна випічка з вершковим кремом і свіжими ягодами. Рулет за цим рецептом виходить настільки апетитним, що з'їдається майже миттєво.
Спочатку приготуйте бісквітне тісто для рулету. Яйця вимийте і акуратно розділіть на жовтки і білки.
У ємність з жовтками всипте половину цукру і ретельно вимішайте вінчиком. Додайте ванільну есенцію, молоко, рослинне масло і знову вимісіть вінчиком.
В отриману масу просійте борошно, всипте сіль і мішайте, поки суміш не стане однорідною.
Яєчні білки збийте міксером до стану піни. Потроху сипте цукор, що залишився і збивайте білки до середніх піків.
Порціями вмішайте вийшовшу білкову піну в тісто, намагаючись, щоб маса не осіла. Вистеліть деко промасленим пергаментом і рівномірно розподіліть тісто. Випікайте бісквіт в прогрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
Покрийте робочу поверхню пергаментом і присипте цукровою пудрою.
Переверніть на неї ще гарячий бісквіт, зніміть з дна пергамент і притрусіть зворотну сторону випічки цукровою пудрою.
Разом з пергаментом згорніть бісквіт рулетом і дайте повністю охолонути. Тим часом зробіть крем. Охолоджені жирні вершки (бажано 35%) збивайте міксером до загустіння і збільшення в об'ємі.
Всипте цукор і продовжуйте збивати до стійких піків. Остиглий рулет розпряміть і рівномірно розподіліть зверху збиті вершки, залишивши трохи для декору.
Знову поверніть рулет. Оберніть його пергаментом і відправте на 2 години в холодильник на просочення.
Готовий бісквітний рулет «Домашній» вийміть з холодильника і звільніть від пергаменту. Решта збиті вершки перекладіть в кулінарний мішок і відсадіть на рулет.
Прикрасьте випічку свіжими ягодами малини і присипте цукровою пудрою. Домашній бісквітний рулет виходить ніжним, м'яким, ароматним і дивно смачним. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти