Незважаючи на те, що бісквіт вважається досить примхливою випічкою і в процесі його приготування присутня якась скрупульозність, багато господинь все ж вважають за краще його, обходячи інші десерти. Але, в наш час все набагато простіше, якщо врахувати, що на допомогу сучасним господиням часто приходить новітня кухонна техніка, як наприклад, мультиварка. Відразу хочеться відзначити, що і сам процес приготування і смак бісквіта істотно відрізняється від випічки бісквіта в духовці. Загалом, не будемо багато говорити, давайте просто спробуємо спекти бісквіт в мультиварці простий.
Чому саме в мультиварці? Та просто тому, що в ній тісто поступово зростає, не падає і рівномірно пропікається. Тим більше, що стежити за процесом випічки не потрібно, та й перевіряти теж. А ось смак виходить просто дивовижний. Так що, всупереч усім складнощам випічки бісквіта, це заняття буде під силу і вам, тільки потрібно мати мультиварку. Хоча, деякі правила при готуванні навіть самого простого бісквіта все ж потрібно знати. Тоді результат буде вдалим, а випічка чудовою. Перше правило - посуд для приготування тіста повинен бути сухим і не містити жиру, а ще обов'язково попередньо промийте і насухо витеріть яйця, причому перед самим вживанням трохи охолодіть. Борошно просіюємо, і бажано кілька раз, щоб воно отримало максимум кисню, та й тісто краще піднімалося.
Щоб урізноманітнити смак бісквіта, за бажанням в тісто можна сміливо додавати горіхи і сухофрукти, а також свіжі фрукти або ягоди. Саме ягоди ми з вами і використовуємо. Загалом, приступимо. У глибоку посудину вбиваємо яйця і засипаємо цукор. Збиваємо їх в густу піну, додаємо просіяне борошно і розпушувач.
Знову міксером збиваємо все в однорідну масу, після чого вливаємо розтоплений на водяній бані шоколад з маслом, і змішуємо з допомогою міксера.
Тепер додаємо в тісто вимиті і просушені ягоди чорниці, перемішуємо кулінарною лопаткою і виливаємо приготоване тісто в чашу мультиварки, змащену маслом. Випікаємо, не відкриваючи кришку мультиварки, щоб тісто не осіло, протягом 40 хвилин.
Витягуємо бісквіт з мультиварки теплим, щоб не пошкодити його. Готовий бісквіт в мультиварці простий дуже смачний сам по собі, тому відмінно підійде до чаювання, а також може бути використаний в якості основи до тортів, варто тільки розрізати його на пласти і просочити сиропом або кремом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти