Укр
Рус
thermomix thermomix
Торти Випічка Російська кухня

Бісквіт класичний в духовці

75 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бісквіт класичний в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Для тих, хто любить класичний бісквіт це може бути рецепт для вас. Випічка має м'яку і ніжну текстуру, а головне час на її приготування займе зовсім небагато. Бажаємо успіхів в приготуванні цього бісквіта.

Інгредієнти

  • Екстракт ванілі 1/2 ч.л
  • Молоко 40 г.
  • Вершкове масло 30 г.
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Борошно 120 г.
  • Жовток 4 шт.
  • Цукор 120 г.
  • Білок яєчний 4 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В окрему миску відокремте яєчні білки. Краще, звичайно, щоб курячі яйця були домашні, тоді білок буде набагато більше в розмірі і при збиванні утворювати більш повітряну текстуру.

    Крок - 1
  2. 02

    Отже, відокремлені білки в мисці ретельно збийте за допомогою міксера або звичайного вінчика, до легкого пінистого стану. Потім, поступово підсипаючи в білки цукор, продовжуйте збивати вміст миски, до однорідної білої, густої маси.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер додайте в збиті білки раніше відокремлені яєчні жовтки і добре перемішайте. Далі трохи присоліть вміст миски і за допомогою дрібного сита просійте в неї пшеничне борошно. Потім знову ретельно все перемішайте, до утворення ще більш густої суміші.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі додайте в миску суміш з попередньо розтопленого вершкового масла, молока (бажано високої жирності) і ванильної есенції і знову вінчиком все ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер виберіть невеликого розміру круглу (можна використовувати будь-якої форми, головне, щоб було зручно запікати в духовці) форму для випічки і застеліть її пергаментним папером. Залийте в форму підготовлене тісто і рівномірно розподіліть по всій ємності.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі відправте форму з майбутньою випічкою в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте приблизно 35-40 хвилин, до появи золотистого відтінку на блюді. Готовність випічки перевірте за допомогою зубочистки, яку застроміть в середину бісквіта, якщо тісто на ній не виявиться, значить страва готова.

    Крок - 6
  7. 07

    Готовий класичний бісквіт, випечений в духовці, акуратно витягніть з форми і викладіть на спеціальні грати для охолодження.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім покладіть випічку на красиве блюдо, розділіть на порції і швидше угощайтесь самі і нагодуйте всіх своїх рідних і близьких.

    Крок - 8

Оцінити рецепт