Укр
Рус
Біляші Випічка Татарська кухня

Біляші з м’ясом "Чудові"

( 4.8846 4 526 26 оцінок)

3405 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Біляші з м’ясом "Чудові" - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Багатьом ще з дитинства запам'яталися пиріжки з рум'яною і хрусткою скоринкою, ніжним тістом і великою кількістю соковитої м'ясної начинки. Звичайно ж, це - біляші з м'ясом. Не станемо сперечатися про те, кому належить ідея створення цього кулінарного чаклунства, і приписувати це того чи іншого народу, адже це абсолютно не впливає на те, ця не солодка випічка улюблена багатьма людьми. Тому, якщо ви бажаєте згадати приємний хрускіт біляшів, ми вам в подробицях розповімо, як приготувати цю популярну страву. Вам залишиться тільки трохи старання і сюрприз для сім'ї точно вдасться.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Біляші з м’ясом "Чудові"" (на 100 грам)

  • Білки7.7 гр.
  • Жири18.6 гр.
  • Вуглеводи23.3 гр.
  • Калорії299 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головне, підготувати вдале тісто, звісно на дріжджах, ну і гідну начинку. Виходячи з власних уподобань м'ясо можна вибрати будь-яке, але на мій погляд найкраще - свинина, хоча яловичина нітрохи не поступиться за смаком. Перш за все підготуємо начинку. Для цього ми очищаємо від лушпиння зубчики часнику і дрібно нарізаємо або пропускаємо через чеснокодавку.

Крок - 1
02

Також чистимо і миємо цибулю, шаткуємо кубиками. Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку з антипригарним дном і наливаємо оливкову олію. Кидаємо в неї подрібнений часник і трохи пасеруємо до м'якості.

Крок - 2
03

Після цього викладаємо на сковорідку нашатковану цибулю і трохи підсолюємо. Періодично перемішуючи, смажимо до м'якості цибулі, після чого додаємо м'ясний фарш. До речі, фарш можна використовувати готовий покупний, а можна приготувати його самостійно, перекрутивши м'якоть на м'ясорубці.

Крок - 3
04

Перемішуємо фарш з цибулею і посипаємо меленим перцем. Трохи підсмажуємо м'ясо з цибулею, а потім вливаємо невелику кількість червоного вина і знову перемішуємо. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи лопаткою, посипаємо орегано.

Крок - 4
05

Знову все змішуємо і нарешті додаємо пюре зі смажених помідорів. Змішавши всі інгредієнти, ще трохи обсмажуємо і перекладаємо вміст сковорідки в миску, щоб начинка для наших виробів охолола.

Крок - 5
06

Тепер приступаємо до приготування тіста. У глибоку миску просіваємо потрібну кількість борошна і додаємо сухі дріжджі. Змішуємо інгредієнти кулінарною лопаткою.

Крок - 6
07

Потім вливаємо олію, а також молоко, яке повинно бути трохи підігрітим, але ні в якому разі не гарячим.

Крок - 7
08

Інтенсивно всі продукти перемішуємо лопаткою, поки вони добре перемішаються, а потім починаємо вимішувати руками. Перекладаємо тісто на стіл і місимо, поки тісто стане еластичним. Далі загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на годину.

Крок - 8
09

У глибокій посудині збиваємо яйце.

Крок - 9
10

Тісто розгортаємо з плівки, посипаємо поверхню столу борошном і відрізаємо скибку тіста, яку розгортаємо качалкою в пласт.

Крок - 10
11

За допомогою миски вирізаємо коло з тіста і викладаємо на нього м'ясну начинку. Змащуємо з одного боку збитим яйцем, а потім звертаємо навпіл і добре притискаємо, сформувавши беляш. Потім акуратно притискаємо кінчики виделкою і у нас вийде гарний виріб з тіста.

Крок - 11
12

Таким чином робимо всю решту біляшів і викладаємо їх на деко з пергаментом. Після цього змащуємо кожен збитим яйцем і відправляємо деко в духовку. Випікаємо біляші з м'ясом під назвою "чудові" при температурі 200 градусів від 15 до 20 хвилин. Красиві, рум'яні та хрусткі біляші викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Медовик - покроковий рецепт, фото 1 Торт Медовик 180 7 4 з 5 - детальніше -
Азу по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу по-татарськи 50 3 3 з 5 - детальніше -
Макаруни з чорничною начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни з чорничною начинкою 65 4 3 з 5 - детальніше -
Мафіни з шоколадними краплями - покроковий рецепт, фото 1 Мафіни з шоколадними краплями 75 4 3 з 5 - детальніше -