Багатьом ще з дитинства запам'яталися пиріжки з рум'яною і хрусткою скоринкою, ніжним тістом і великою кількістю соковитої м'ясної начинки. Звичайно ж, це - біляші з м'ясом. Не станемо сперечатися про те, кому належить ідея створення цього кулінарного чаклунства, і приписувати це того чи іншого народу, адже це абсолютно не впливає на те, ця не солодка випічка улюблена багатьма людьми. Тому, якщо ви бажаєте згадати приємний хрускіт біляшів, ми вам в подробицях розповімо, як приготувати цю популярну страву. Вам залишиться тільки трохи старання і сюрприз для сім'ї точно вдасться.
Головне, підготувати вдале тісто, звісно на дріжджах, ну і гідну начинку. Виходячи з власних уподобань м'ясо можна вибрати будь-яке, але на мій погляд найкраще - свинина, хоча яловичина нітрохи не поступиться за смаком. Перш за все підготуємо начинку. Для цього ми очищаємо від лушпиння зубчики часнику і дрібно нарізаємо або пропускаємо через чеснокодавку.
Також чистимо і миємо цибулю, шаткуємо кубиками. Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку з антипригарним дном і наливаємо оливкову олію. Кидаємо в неї подрібнений часник і трохи пасеруємо до м'якості.
Після цього викладаємо на сковорідку нашатковану цибулю і трохи підсолюємо. Періодично перемішуючи, смажимо до м'якості цибулі, після чого додаємо м'ясний фарш. До речі, фарш можна використовувати готовий покупний, а можна приготувати його самостійно, перекрутивши м'якоть на м'ясорубці.
Перемішуємо фарш з цибулею і посипаємо меленим перцем. Трохи підсмажуємо м'ясо з цибулею, а потім вливаємо невелику кількість червоного вина і знову перемішуємо. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи лопаткою, посипаємо орегано.
Знову все змішуємо і нарешті додаємо пюре зі смажених помідорів. Змішавши всі інгредієнти, ще трохи обсмажуємо і перекладаємо вміст сковорідки в миску, щоб начинка для наших виробів охолола.
Тепер приступаємо до приготування тіста. У глибоку миску просіваємо потрібну кількість борошна і додаємо сухі дріжджі. Змішуємо інгредієнти кулінарною лопаткою.
Потім вливаємо олію, а також молоко, яке повинно бути трохи підігрітим, але ні в якому разі не гарячим.
Інтенсивно всі продукти перемішуємо лопаткою, поки вони добре перемішаються, а потім починаємо вимішувати руками. Перекладаємо тісто на стіл і місимо, поки тісто стане еластичним. Далі загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на годину.
У глибокій посудині збиваємо яйце.
Тісто розгортаємо з плівки, посипаємо поверхню столу борошном і відрізаємо скибку тіста, яку розгортаємо качалкою в пласт.
За допомогою миски вирізаємо коло з тіста і викладаємо на нього м'ясну начинку. Змащуємо з одного боку збитим яйцем, а потім звертаємо навпіл і добре притискаємо, сформувавши беляш. Потім акуратно притискаємо кінчики виделкою і у нас вийде гарний виріб з тіста.
Таким чином робимо всю решту біляшів і викладаємо їх на деко з пергаментом. Після цього змащуємо кожен збитим яйцем і відправляємо деко в духовку. Випікаємо біляші з м'ясом під назвою "чудові" при температурі 200 градусів від 15 до 20 хвилин. Красиві, рум'яні та хрусткі біляші викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Випадкові рецепти