У тому, що страви білоруської кухні займають дуже високе місце за смаковими якостями, легко переконатися, спробувавши хоча б один раз картопляні деруни. Хрусткі млинці з картоплі, в які додано подрібнену цибулю - це і є справжні білоруські драники. Білоруси ще практикують посмажені деруни трохи томити в печі або духовці, і подають обов'язково гарячими. Якщо ви хочете спробувати спробувати справжню страву по-білоруськи, ознайомтеся з парою секретів цього рецепта.
Ретельно вимийте під проточною водою зелену цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Цибуля вам знадобитися трохи пізніше.
Потім на самій великій тертці натріть спочатку сир Чеддер, а потім Пармезан (тут можна використовувати будь-які сири твердих сортів) і залиште на час до подальшого їх використання.
Потім за допомогою спеціальної овочечистки або гострого ножа очистіть від шкірки картоплю і натріть на самій великій тертці. Відправте натерту картоплю в рушник або марлю і відіжміть з картопляної м'якоті зайву рідину.
Далі відправте м'якоть картоплі в глибоку миску, додайте натерті сири, засипте часниковий порошок і рясно все присоліть.
Потім прbперчіть вміст миски чорним меленим перцем і засипте раніше нашатковану зелену цибулю.
Далі посипте вміст миски просіяним борошном, залийте заздалегідь збиті курячі яйця і за допомогою ложки добре все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів. Повинна вийти однорідна густа суміш.
Тепер помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинну або оливкову олію і максимально розігрійте. Потім помістіть млинці з картопляної суміші в киплячу олію і обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення хрусткої золотої кірки.
Далі викладіть обсмажені, картопляні деруни на паперовий рушник, щоб вийшов зайвий жир. А самі займіться спеціальним соусом для подачі.
Для цього, в невеликого розміру піалу залийте сметану (бажано з високою жирністю), додайте трохи соусу чілі, часниковий порошок, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте.
Потім викладіть готові білоруські драники на блюдо, додайте заздалегідь підготовлений соус, прикрасьте страву нашаткованою зеленою цибулею або будь-якою іншою зеленню і швидше подавайте до столу порадувати своїх рідних.
Випадкові рецепти