Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Деруни Другі страви Російська кухня

Білоруські деруни

( 4.8947 4 519 19 оцінок)
1721 - переглядів
55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Білоруські деруни - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

У тому, що страви білоруської кухні займають дуже високе місце за смаковими якостями, легко переконатися, спробувавши хоча б один раз картопляні деруни. Хрусткі млинці з картоплі, в які додано подрібнену цибулю - це і є справжні білоруські драники. Білоруси ще практикують посмажені деруни трохи томити в печі або духовці, і подають обов'язково гарячими. Якщо ви хочете спробувати спробувати справжню страву по-білоруськи, ознайомтеся з парою секретів цього рецепта.

Інгредієнти

  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Чеддер 50 г.
  • Пармезан 50 г.
  • Картопля 7 шт.
  • Часник сушений 2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 2 щіп.
  • Борошно 3 ст.л
  • Яйце 2 шт.
  • Масло рослинне 1/2 скл.
  • Сметана 1/2 скл.
  • Соус гострий 2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно вимийте під проточною водою зелену цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Цибуля вам знадобитися трохи пізніше.

Крок - 1
02

Потім на самій великій тертці натріть спочатку сир Чеддер, а потім Пармезан (тут можна використовувати будь-які сири твердих сортів) і залиште на час до подальшого їх використання.

Крок - 2
03

Потім за допомогою спеціальної овочечистки або гострого ножа очистіть від шкірки картоплю і натріть на самій великій тертці. Відправте натерту картоплю в рушник або марлю і відіжміть з картопляної м'якоті зайву рідину.

Крок - 3
04

Далі відправте м'якоть картоплі в глибоку миску, додайте натерті сири, засипте часниковий порошок і рясно все присоліть.

Крок - 4
05

Потім прbперчіть вміст миски чорним меленим перцем і засипте раніше нашатковану зелену цибулю.

Крок - 5
06

Далі посипте вміст миски просіяним борошном, залийте заздалегідь збиті курячі яйця і за допомогою ложки добре все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів. Повинна вийти однорідна густа суміш.

Крок - 6
07

Тепер помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинну або оливкову олію і максимально розігрійте. Потім помістіть млинці з картопляної суміші в киплячу олію і обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення хрусткої золотої кірки.

Крок - 7
08

Далі викладіть обсмажені, картопляні деруни на паперовий рушник, щоб вийшов зайвий жир. А самі займіться спеціальним соусом для подачі.

Крок - 8
09

Для цього, в невеликого розміру піалу залийте сметану (бажано з високою жирністю), додайте трохи соусу чілі, часниковий порошок, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте.

Крок - 9
10

Потім викладіть готові білоруські драники на блюдо, додайте заздалегідь підготовлений соус, прикрасьте страву нашаткованою зеленою цибулею або будь-якою іншою зеленню і швидше подавайте до столу порадувати своїх рідних.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Маршмеллоу мордочки - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу мордочки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Зелений борщ з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з яйцем 40 6 3 з 5 - детальніше -
Салат цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар з сьомгою 45 4 3 з 5 - детальніше -