Укр
Рус
Бабка Другі страви Російська кухня

Білоруська картопляна бабка

( 4.8889 4 59 9 оцінок)
1013 - переглядів
65 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Білоруська картопляна бабка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Картопляна білоруська бабка з духовки з ковбасою, солодким перцем і морквою - швидкий рецепт дуже смачної вечері. Бабка соковита, хрустка і легка.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Борошно 2 ст.л
  • Яйце 2 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Ковбаса 500 г.
  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Картопля 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу за допомогою спеціальної овочечистки або гострого ножа очистіть від шкірки картоплю. Покладіть очищену картоплю в глибоку ємність з водою і відставте хвилин на 15. Потім злийте воду, натріть картоплю на крупну тертку і помістіть в глибоку миску.

Крок - 1
02

Далі відправте велику сковорідку або сотейник на плиту, налийте в неї трохи рослинного або оливкового масла і добре прогрійте. Потім на кухонній дошці наріжте ковбасу (краще, якщо вибрати в'ялено - копчену) невеликими кубиками. Надішліть подрібнену ковбасу в сковорідку, відразу додайте в ємність так само заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю. Обсмажуйте вміст сковороди, постійно мішаючи, до золотистого м'ясного продукту і розм'якшення овоча.

Крок - 2
03

Тепер відправте обсмажену ковбасу з цибулею в миску до натертої картоплі. Додайте так само в миску попередньо очищену від шкірки і натерту на дрібній тертці моркву.

Крок - 3
04

Потім очистіть від нутрощів і хвостика болгарський перець і на обробній дошці наріжте його тонкою соломкою. Нарізаний перець відправте в миску до решти інгредієнтів. По черзі розбийте так само в миску курячі яйця.

Крок - 4
05

Далі засипте в миску просіяне борошно, добре посоліть і приперчіть чорним меленим перцем вміст. Потім ложкою ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх продуктів і утворення однорідної густої суміші.

Крок - 5
06

Тепер акуратно застеліть невелике деко пергаментним папером і викладіть в нього, рівномірно розподіливши по всій ємності, раніше приготовлену картопляну масу. Надішліть деко з сумішшю в попередньо розігріту духовку до 180 - 200 градусів і випікайте приблизно 50 хвилин, до появи золотистості на картоплі.

Крок - 6
07

Готову білоруську картопляну бабку подавайте до столу, розділивши на порції, в супроводі свіжої зелені або улюбленого соусу.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вареники на пару - покроковий рецепт, фото 1 Вареники на пару 115 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса із яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса із яловичини 130 6 3 з 5 - детальніше -
Чахохбілі по грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбілі по грузинськи 60 6 3 з 5 - детальніше -
Гарбузова каша - покроковий рецепт, фото 1 Гарбузова каша 45 4 3 з 5 - детальніше -