Картопляна білоруська бабка з духовки з ковбасою, солодким перцем і морквою - швидкий рецепт дуже смачної вечері. Бабка соковита, хрустка і легка.
В першу чергу за допомогою спеціальної овочечистки або гострого ножа очистіть від шкірки картоплю. Покладіть очищену картоплю в глибоку ємність з водою і відставте хвилин на 15. Потім злийте воду, натріть картоплю на крупну тертку і помістіть в глибоку миску.
Далі відправте велику сковорідку або сотейник на плиту, налийте в неї трохи рослинного або оливкового масла і добре прогрійте. Потім на кухонній дошці наріжте ковбасу (краще, якщо вибрати в'ялено - копчену) невеликими кубиками. Надішліть подрібнену ковбасу в сковорідку, відразу додайте в ємність так само заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю. Обсмажуйте вміст сковороди, постійно мішаючи, до золотистого м'ясного продукту і розм'якшення овоча.
Тепер відправте обсмажену ковбасу з цибулею в миску до натертої картоплі. Додайте так само в миску попередньо очищену від шкірки і натерту на дрібній тертці моркву.
Потім очистіть від нутрощів і хвостика болгарський перець і на обробній дошці наріжте його тонкою соломкою. Нарізаний перець відправте в миску до решти інгредієнтів. По черзі розбийте так само в миску курячі яйця.
Далі засипте в миску просіяне борошно, добре посоліть і приперчіть чорним меленим перцем вміст. Потім ложкою ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх продуктів і утворення однорідної густої суміші.
Тепер акуратно застеліть невелике деко пергаментним папером і викладіть в нього, рівномірно розподіливши по всій ємності, раніше приготовлену картопляну масу. Надішліть деко з сумішшю в попередньо розігріту духовку до 180 - 200 градусів і випікайте приблизно 50 хвилин, до появи золотистості на картоплі.
Готову білоруську картопляну бабку подавайте до столу, розділивши на порції, в супроводі свіжої зелені або улюбленого соусу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти