Укр
Рус
Пироги Другі страви Єврейська кухня

Білоруська картопляна бабка з м’ясом курки

( 5.0000 5 58 8 оцінок)
910 - переглядів
60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Білоруська картопляна бабка з м’ясом курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Гаряча, золотиста, м'яка всередині і хрустка зверху білоруська картопляна бабка з м'ясом курки. Пахне відмінно і чудово виглядає на тарілці, але це не дуже вишукана страва. Це один із способів смачно використовувати залишки з холодильника, тому кожен раз в залежності від начинки може трохи відрізнятися смак.

Інгредієнти

  • Бекон 70 г.
  • Сир твердий 3 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яйце 1 шт.
  • Сир вершковий 3 ст.л
  • Орегано 2 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Куряче філе 500 г.
  • Картопля 3 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, почніть з попереднього розігріву духовки до 200 градусів. Поки духовка не нагріється, вона не буде готова для випічки. Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, наріжте кубиками і обсмажте в невеликій кількості оливкового або рослинного масла, поки вона не стане м'якою або злегка підрум'яненою.

Крок - 1
02

В цей час покладіть попередньо відварену без шкірки і охолоджену картоплю і роздушіть її виделкою або кухонним пресом (товкучкою), але не розминайте овоч дуже сильно, він повинен бути злегка грудкуватим.

Крок - 2
03

Потім додайте в миску з розім'ятою картоплею попередньо відварене і розібране пальцями на тонкі волокна куряче філе. Далі додайте подрібнені листя орегано і заздалегідь відварену, очищену від шкірки і натерту на дрібній тертці моркву.

Крок - 3
04

Тепер пересипте в миску з картоплею раніше обсмажену ріпчасту цибулю і добре перемішайте, приблизно пів хвилини. Потім додайте в миску вершковий сир високої жирності, знову все добре перемішайте і перевірте смак утвориленої маси перед тим, як додати куряче яйце.

Крок - 4
05

Приправте вміст миски сіллю і чорним меленим перцем - досить багато, щоб пиріг був смачним після випічки. Нарешті, розбийте куряче яйце в масу і ретельно перемішайте. Якщо картопляна суміш вийде занадто рідкою, можна додати трохи борошна, вівсянки або висівок.

Крок - 5
06

Підготуйте до застосування будь-яку форму для випічки - злегка змастивши маслом або покривши пергаментним папером для випічки (хоча в цілому папір тут ніколи не був потрібний занадто сильно, краще злегка її змастити). Викладіть і вирівняйте картопляну масу по всій формі, після чого можна, наприклад, намазати томатним соусом і посипати зеленню або, наприклад, покласти зверху невеликі шматочки бекону. У цьому рецепті посипте тертим жовтим сиром з сильним смаком і прикрасьте нарізаними смужками бекону.

Крок - 6
07

Зверху посипте страву сушеним орегано і відправте форму в розігріту духовку. Випікайте на другій полиці знизу в функції підігріву протягом 20-30 хвилин, фактично до тих пір, поки яйце не буде запечене (бо інші інгредієнти не були сирими) і стане красиво підрум'яненим.

Крок - 7
08

Вийміть запечену білоруську картопляну бабку з м'ясом курки з духовки, залиште на 5 хвилин, потім наріжте скибочками і подавайте - зверху вона хрустка, м'яка всередині і дуже смачна. Для подачі використовуйте, наприклад, соус тартар, гострий томатний соус або просто сметану і трохи салату. Смачного !

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Блины на воде - покроковий рецепт, фото 1 Блины на воде 60 6 3 з 5 - детальніше -
Ачма - покроковий рецепт, фото 1 Ачма 90 4 3 з 5 - детальніше -
Яичница - глазунья - покроковий рецепт, фото 1 Яичница - глазунья 15 2 2 з 5 - детальніше -