Гаряча, золотиста, м'яка всередині і хрустка зверху білоруська картопляна бабка з м'ясом курки. Пахне відмінно і чудово виглядає на тарілці, але це не дуже вишукана страва. Це один із способів смачно використовувати залишки з холодильника, тому кожен раз в залежності від начинки може трохи відрізнятися смак.
Отже, почніть з попереднього розігріву духовки до 200 градусів. Поки духовка не нагріється, вона не буде готова для випічки. Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, наріжте кубиками і обсмажте в невеликій кількості оливкового або рослинного масла, поки вона не стане м'якою або злегка підрум'яненою.
В цей час покладіть попередньо відварену без шкірки і охолоджену картоплю і роздушіть її виделкою або кухонним пресом (товкучкою), але не розминайте овоч дуже сильно, він повинен бути злегка грудкуватим.
Потім додайте в миску з розім'ятою картоплею попередньо відварене і розібране пальцями на тонкі волокна куряче філе. Далі додайте подрібнені листя орегано і заздалегідь відварену, очищену від шкірки і натерту на дрібній тертці моркву.
Тепер пересипте в миску з картоплею раніше обсмажену ріпчасту цибулю і добре перемішайте, приблизно пів хвилини. Потім додайте в миску вершковий сир високої жирності, знову все добре перемішайте і перевірте смак утвориленої маси перед тим, як додати куряче яйце.
Приправте вміст миски сіллю і чорним меленим перцем - досить багато, щоб пиріг був смачним після випічки. Нарешті, розбийте куряче яйце в масу і ретельно перемішайте. Якщо картопляна суміш вийде занадто рідкою, можна додати трохи борошна, вівсянки або висівок.
Підготуйте до застосування будь-яку форму для випічки - злегка змастивши маслом або покривши пергаментним папером для випічки (хоча в цілому папір тут ніколи не був потрібний занадто сильно, краще злегка її змастити). Викладіть і вирівняйте картопляну масу по всій формі, після чого можна, наприклад, намазати томатним соусом і посипати зеленню або, наприклад, покласти зверху невеликі шматочки бекону. У цьому рецепті посипте тертим жовтим сиром з сильним смаком і прикрасьте нарізаними смужками бекону.
Зверху посипте страву сушеним орегано і відправте форму в розігріту духовку. Випікайте на другій полиці знизу в функції підігріву протягом 20-30 хвилин, фактично до тих пір, поки яйце не буде запечене (бо інші інгредієнти не були сирими) і стане красиво підрум'яненим.
Вийміть запечену білоруську картопляну бабку з м'ясом курки з духовки, залиште на 5 хвилин, потім наріжте скибочками і подавайте - зверху вона хрустка, м'яка всередині і дуже смачна. Для подачі використовуйте, наприклад, соус тартар, гострий томатний соус або просто сметану і трохи салату. Смачного !
Схожі рецепти
Випадкові рецепти