Всім добре відомо, що бульйон - це не тільки смачно, але ще і дуже корисно, адже це вариво має цілющі властивості. Бульйон прекрасно тонізує, заряджає енергією і зігріває. Готують бульйони з різних продуктів: м'яса, риби, грибів, овочів. Також використовують різні техніки приготування і експериментують з інгредієнтами. Але існують базові рецепти, які не виходять з моди ніколи. Одним з таких варіантів є білий бульйон. Ця страва, якe як правило готують з м'яса і овочів без попереднього їх обсмажування. Білий бульйон виглядає дуже апетитно, володіє чудовим ароматом і користується попитом по всьому світу.
Здавалося б, простіше простого відварити у воді м'ясо і потім його вжити за призначенням. Але ж та вода, в якій воно варилося, перетворюється в відмінну страву-бульйон, з якої потім можна готувати перші страви, застосовувати як основу соусів, а також вживати як самостійну страву. У більшості випадків бульйон варять з пташиного м'яса або яловичини, а ось зі свинини бульйон виходить взагалі бездоганним. Для цього підійде будь-яке свиняче м'ясо, але звичайно ж, краще взяти свинину пожирніше, до того ж, на кісточці.
Бульйон вийде поживним і смачним. Отже, візьмемо свинину, добре вимиємо і опускаємо в каструлю з водою. Додаємо вогонь і доводимо до кипіння. Коли вода закипить, на поверхні з'явиться накип, який ми знімаємо за допомогою шумівки або великої ложки.
Свинина прекрасно поєднується з овочами, тому ми обов'язково їх використовуємо в процесі приготування бульйону. Моркву чистимо від шкірки, миємо, ріжемо великими шматками і кидаємо в бульйон.
І ще, до м'яса обов'язково додаємо цибулю. Велику цибулину очищаємо від лушпиння, обполіскуємо, розрізаємо на четвертини і теж додаємо в каструлю з м'ясом.
Обполіскуємо пучок зелені кирзи, відправляємо в бульйон і перемішуємо. Трохи прокип'ятивши, кидаємо сіль, перчимо і знову все змішуємо. Варимо бульйон не менше півтори години, за цей час свинина буде готова.
Незалежно від того, скільки варився м'ясний бульйон і для чого він буде використовуватися, його обов'язково необхідно процідити. Для цього в глибоку миску викладаємо в кілька шарів складену марлю, і виливаємо вміст каструлі. Таким чином бульйон проціджуємо, а м'ясо з овочами перекладаємо в окрему посудину.
Тепер проціджений ароматний, наваристий білий бульйон готовий до вживання. Як ви будете його використовувати, це вже на ваш розсуд, в будь-якому випадку такий бульйон - це просто смакота.
Випадкові рецепти