Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Білий бульйон

75 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Білий бульйон - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Літо, Осінь, Зима, Весна

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Всім добре відомо, що бульйон - це не тільки смачно, але ще і дуже корисно, адже це вариво має цілющі властивості. Бульйон прекрасно тонізує, заряджає енергією і зігріває. Готують бульйони з різних продуктів: м'яса, риби, грибів, овочів. Також використовують різні техніки приготування і експериментують з інгредієнтами. Але існують базові рецепти, які не виходять з моди ніколи. Одним з таких варіантів є білий бульйон. Ця страва, якe як правило готують з м'яса і овочів без попереднього їх обсмажування. Білий бульйон виглядає дуже апетитно, володіє чудовим ароматом і користується попитом по всьому світу.

Інгредієнти

Цибуля1 шт.
Свинина700 г.
Морква1 шт.
Кінза1 пуч.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт з фото

01

Здавалося б, простіше простого відварити у воді м'ясо і потім його вжити за призначенням. Але ж та вода, в якій воно варилося, перетворюється в відмінну страву-бульйон, з якої потім можна готувати перші страви, застосовувати як основу соусів, а також вживати як самостійну страву. У більшості випадків бульйон варять з пташиного м'яса або яловичини, а ось зі свинини бульйон виходить взагалі бездоганним. Для цього підійде будь-яке свиняче м'ясо, але звичайно ж, краще взяти свинину пожирніше, до того ж, на кісточці.

Крок - 1
02

Бульйон вийде поживним і смачним. Отже, візьмемо свинину, добре вимиємо і опускаємо в каструлю з водою. Додаємо вогонь і доводимо до кипіння. Коли вода закипить, на поверхні з'явиться накип, який ми знімаємо за допомогою шумівки або великої ложки.

Крок - 2
03

Свинина прекрасно поєднується з овочами, тому ми обов'язково їх використовуємо в процесі приготування бульйону. Моркву чистимо від шкірки, миємо, ріжемо великими шматками і кидаємо в бульйон.

Крок - 3
04

І ще, до м'яса обов'язково додаємо цибулю. Велику цибулину очищаємо від лушпиння, обполіскуємо, розрізаємо на четвертини і теж додаємо в каструлю з м'ясом.

Крок - 4
05

Обполіскуємо пучок зелені кирзи, відправляємо в бульйон і перемішуємо. Трохи прокип'ятивши, кидаємо сіль, перчимо і знову все змішуємо. Варимо бульйон не менше півтори години, за цей час свинина буде готова.

Крок - 5
06

Незалежно від того, скільки варився м'ясний бульйон і для чого він буде використовуватися, його обов'язково необхідно процідити. Для цього в глибоку миску викладаємо в кілька шарів складену марлю, і виливаємо вміст каструлі. Таким чином бульйон проціджуємо, а м'ясо з овочами перекладаємо в окрему посудину.

Крок - 6
07

Тепер проціджений ароматний, наваристий білий бульйон готовий до вживання. Як ви будете його використовувати, це вже на ваш розсуд, в будь-якому випадку такий бульйон - це просто смакота.

Крок - 7

Оцінити рецепт