Укр
Рус
thermomix thermomix
Вина Напої Італійська кухня

Біле вино

30 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Біле вино - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Естетичність і неповторний аромат робить це вино чудовим!

Інгредієнти

  • Виноград 10 кг.
  • Цукор 3 кг.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Виноградні грона перебрати, обірвати стиглі неушкоджені ягоди, розім'яти їх, а видавлений сік поставити в тепло для відстоювання (періодично помішуючи).

    Крок - 1
  2. 02

    Через 5 днів швидко профільтрувати сік через кілька шарів марлевої тканини (дотримуватися мінімального  контакту  з киснем), перелити в скляну ємність, досипати необхідну кількість цукру і закрити кришкою з установкою водяного затвора.

    Крок - 2
  3. 03

    При виготовленні білого вина процес бродіння триває три тижні в умовах кімнатної температури.

    Крок - 3
  4. 04

    Після висвітлення напою і утворення осаду, вино ще раз проціджується  і розливається по пляшках. Виноградне біле вино ще місяць має відстоятися в прохолодному місці, і тільки потім після довгого очікування його можна дегустувати.

    Крок - 4

Оцінити рецепт