Укр
Рус
Біляші Випічка Швейцарська кухня

Біляші

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

768 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Біляші - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Швейцарська кухня, Українська кухня, Чеська кухня, Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Біляші - смажені пиріжки з м'ясом. Ця страва підкуповує простотою приготування і відмінним смаком. У рецепті розповідається, як своїми руками приготувати домашні біляші в китайському стилі. Вони виходять такими рум'яними, хрусткими і апетитними, що самі просяться в рот.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Біляші" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири14 гр.
  • Вуглеводи20.9 гр.
  • Калорії245 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте дріжджове тісто для біляшів. Вилийте в миску підігріту до 30 градусів воду, всипте сухі дріжджі і добре перемішайте.

Крок - 1
02

Всипте борошно і руками вимісіть тісто. Воно повинно легко збиратися в кулю. Готове тісто накрийте харчовою плівкою і залиште на 1,5 години в теплому місці.

Крок - 2
03

Тим часом займіться начинкою. Візьміть яловичий фарш. Влийте світлий і темний соєвий соус, шаосинське рисове вино (можна замінити Міріна, саке, в крайньому випадку хересом або взагалі не додавати) і устричний соус. Всипте сіль, цукор, чорний мелений перець, а також китайську суміш 5 спецій. Якщо готової суміші немає, зробіть її самі з фенхеля, кориці, сичуаньского перцю, гвоздики і бадяна, взятих в рівних пропорціях, або замініть своєю улюбленою приправою до м'яса.

Крок - 3
04

Цибулю-шалот очистіть від лушпиння, наріжте кубиком і обсмажте до золотистого. Очистіть і подрібніть кубиком цибулю, стеблову селеру, моркву і імбир. Дрібно наріжте петрушку і зелену цибулю. З'єднайте компоненти в одній ємності і відправте до яловичого фаршу. Додайте вершкове масло і воду і перемішайте інгредієнти до однорідності. Начинка для біляшів готова.

Крок - 4
05

Притрусіть борошном робочу поверхню і викладіть туди тісто з миски. Добре вимісіть тісто. Воно має бути м'яким, але не липким.

Крок - 5
06

Поверніть тісто ковбаскою і порвіть на шматочки по кількості біляшів. Кожен шматочок скачайте в кулю.

Крок - 6
07

Знову присипте стіл борошном і притисніть кульки рукою, перетворивши в коржі.

Крок - 7
08

Кожен розкачайте в тонкий круглий пласт. Викладайте в центр одержаних кіл начинку і ліпіть круглі пиріжки.

Крок - 8
09

Розігрійте на сковороді рослинне масло і відправте біляші смажитися. Коли вони злегка зарум'яняться з одного боку, переверніть пиріжки і влийте холодну воду. Після цього накрийте сковороду кришкою і почекайте, поки волога випарується.

Крок - 9
10

Знову переверніть пиріжки і обсмажте з обох сторін до рум'яності. Готові біляші викладіть на блюдо і подавайте зі сметаною або улюбленим соусом. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Великодня заварна паска - покроковий рецепт, фото 1 Великодня заварна паска 80 1 4 з 5 - детальніше -
Смачна печеня з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Смачна печеня з яловичини 60 6 3 з 5 - детальніше -
Філе хека в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Філе хека в клярі 45 4 3 з 5 - детальніше -