Біляші - смажені пиріжки з м'ясом. Ця страва підкуповує простотою приготування і відмінним смаком. У рецепті розповідається, як своїми руками приготувати домашні біляші в китайському стилі. Вони виходять такими рум'яними, хрусткими і апетитними, що самі просяться в рот.
Приготуйте дріжджове тісто для біляшів. Вилийте в миску підігріту до 30 градусів воду, всипте сухі дріжджі і добре перемішайте.
Всипте борошно і руками вимісіть тісто. Воно повинно легко збиратися в кулю. Готове тісто накрийте харчовою плівкою і залиште на 1,5 години в теплому місці.
Тим часом займіться начинкою. Візьміть яловичий фарш. Влийте світлий і темний соєвий соус, шаосинське рисове вино (можна замінити Міріна, саке, в крайньому випадку хересом або взагалі не додавати) і устричний соус. Всипте сіль, цукор, чорний мелений перець, а також китайську суміш 5 спецій. Якщо готової суміші немає, зробіть її самі з фенхеля, кориці, сичуаньского перцю, гвоздики і бадяна, взятих в рівних пропорціях, або замініть своєю улюбленою приправою до м'яса.
Цибулю-шалот очистіть від лушпиння, наріжте кубиком і обсмажте до золотистого. Очистіть і подрібніть кубиком цибулю, стеблову селеру, моркву і імбир. Дрібно наріжте петрушку і зелену цибулю. З'єднайте компоненти в одній ємності і відправте до яловичого фаршу. Додайте вершкове масло і воду і перемішайте інгредієнти до однорідності. Начинка для біляшів готова.
Притрусіть борошном робочу поверхню і викладіть туди тісто з миски. Добре вимісіть тісто. Воно має бути м'яким, але не липким.
Поверніть тісто ковбаскою і порвіть на шматочки по кількості біляшів. Кожен шматочок скачайте в кулю.
Знову присипте стіл борошном і притисніть кульки рукою, перетворивши в коржі.
Кожен розкачайте в тонкий круглий пласт. Викладайте в центр одержаних кіл начинку і ліпіть круглі пиріжки.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і відправте біляші смажитися. Коли вони злегка зарум'яняться з одного боку, переверніть пиріжки і влийте холодну воду. Після цього накрийте сковороду кришкою і почекайте, поки волога випарується.
Знову переверніть пиріжки і обсмажте з обох сторін до рум'яності. Готові біляші викладіть на блюдо і подавайте зі сметаною або улюбленим соусом. Смачного!
Випадкові рецепти