Створення цієї незвичайної випічки може здатися страшним, але рецепт біляшів з ковбаскою в духовці переконає вас у зворотному. Ви отримаєте задоволення вже замішуючи тісто, розкочуючи його і начиняючи смачною ковбасною начинкою.
Для початку приготуйте тісто для майбутньої випічки: в середній мисці змішайте теплу воду, сухі дріжджі, просіяне борошно і сіль. Вимішуйте гумовим шпателем вміст миски, до утворення однорідної густої маси.
Злегка притрусіть борошном тверду поверхню (стіл), потім виверніть на неї масу, що утворилася і замісіть руками 1-2 хвилини, сформувавши більш однорідне і пластичне тісто. Покладіть його в змащену олією миску, накрийте кухонним рушником і відправте в тепле місце, щоб дати піднятися протягом 1 години, або поки не збільшиться вдвічі.
Поки тісто піднімається, підготуйте начинку: додайте попередньо звільнену від оболонки і подрібнену італійську ковбасу (можна використовувати м'ясний фарш) в середню сковороду з антипригарним покриттям. Надішліть на вогонь і на середньому вогні обсмажуйте до тих пір, поки з м'яса піде рожевість, близько 5-6 хвилин.
Потім додайте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю, посоліть, поперчіть чорним меленим перцем і продовжуйте готувати, поки ковбаса не підрум'яниться і знайде легку кірку, ще близько 5 хвилин. Далі зніміть сковорідку з вогню і дайте охолонути.
Після того, як тісто піднялося, виверніть його на злегка посипану борошном поверхню (стіл). Розділіть тісто на 4 порції, потім розкачайте кожну в тонкі однакового розміру коржі.
Нанесіть на одну половину кожного коржика томатний соус (бажано солодкий), залишивши кордон уздовж края. Покладіть на соус кожного коржика скибочки шинки, і нарізану кільцями ковбаску пепероні.
Далі укладіть раніше підготовлену і охолоджену суміш ковбаси і цибулі, а потім присипте все натертим на самій великій тертці сиром моцарелла.
У невеликій піалі збийте яйце з дрібкою солі. Змастіть яєчною сумішшю один край тіста, зігніть другу половину і акуратно, але щільно стисніть краї разом. Починаючи з одного кута, закрутіть тісто в певну косичку, дійшовши до іншого кута внизу.
Помістіть утворені біляші на застелений папером деко. Злегка змастіть щіткою верх випічки яєчною сумішшю і надріжте вершини ножем, щоб випаровувався пар. Надішліть деко в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте 15-17 хвилин, до золотистого кольору.
Готові біляші, приготовані в духовці, викладіть на блюдо, дайте їм охолонути протягом 5 хвилин і подавайте з соусом марінара до столу.
Випадкові рецепти