Що таке біляші, думаю розповідати не варто, такі смачні і ситні пиріжки знайомі й улюблені не тільки дорослим, але й дітям. Найкраща характеристика цих смажених пампушок з м'ясом - гарячі, повітряні, а головне, поживні. Рецептів біляшів багато, все вони різні і по своєму унікальні, до речі, такі пиріжки бувають відкритими і закритими. Навчитися самостійно готувати цю страву в домашніх умовах, думаю мріє кожна господиня. Для таких господинь можу запропонувати свій рецепт хрустких виробів з ніжною м'ясною начинкою - біляші закриті.
Напевно, вам не раз доводилося спостерігати за тим, як гарячі біляші готуються прямо на вулиці, коли приємний аромат поширюється по всій окрузі, але ось з'їсти хочеться саме той, який приготуєш сам. Тісто в нашому випадку готується найпростішим способом, який тільки можна собі уявити. Головне просіяти борошно, щоб не було грудочок, і засипати в глибоку миску. Трохи присолити і влити кип'ячену воду, саме тільки закипівшу.
За допомогою лопатки змішувати борошно з водою, поки схопиться в тісто, а потім продовжувати замішувати руками. Якщо тісто виходить дуже густим, потрібно долити ще трохи окропу і вимісити тісто. Потім потрібно звернути його в харчову плівку і помістити в холодильник.
Тим часом потрібно приготувати начинку для біляшів. Для цього викласти в глибоку посудину свинячий фарш, який можна купити готовим або ж приготувати самостійно зі свинячої вирізки.
Зелену цибулю добре обполоснути, просушити і дрібно нашаткувати. Також подрібнити корінь імбиру і додати до фаршу.
Після цього влити в посудину з фаршем рисове вино і соєвий соус, а потім додати кунжутне масло. Далі посолити, посипати цукром і додати білий перець. Добре перемішати і додати пару ложок приготованого заздалегідь бульйону зі свинячих або курячих ніжок, знову перемішати.
Тепер необхідно дістати з холодильника тісто, дістати з плівки і розрізати навпіл. Кожну половину розкачати в трубочку і нарізати шматочками вагою приблизно 15 г, сформувавши потім круглі кульки.
Після цього кожну кульку розкачати в тонкий кружечок і наповнити приготованим фаршем. По краях змастити злегка кунжутним маслом і звернувши мішечком краю, добре защипнути і сформувати пиріжок.
Коли таким чином будуть приготовлені всі біляші, викласти їх в глибоку сковорідку з розігрітою олією і накрити кришкою. Підсмажити з одного боку до рум'яності, а потім, перевернувши, також посмажити іншу сторону. Готові біляші закриті можна вживати як гарячими, так і холодними, все одно це буде смачно.
Випадкові рецепти