Укр
Рус
Біляші Випічка Татарська кухня

Біляші у фритюрниці

( 4.8333 4 56 6 оцінок)
1103 - переглядів
75 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Біляші у фритюрниці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Ці прекрасні біляші - ідеальна їжа для ситного обіду або навіть для пікніка, адже їх можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вони заповнені м'ясним фаршем і яйцем і можуть бути або смажені у фритюрі, або запечені в духовці.

Інгредієнти

  • Бульйон 100 мл.
  • Перець червоний чілі 1/2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Паприка 1 ст.л
  • Борошно 1 ст.л
  • Часник 1 зуб.
  • Цибуля червона 2 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Яловичина 500 г.
  • Смалець 50 г.
  • Вода 250 мл.
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль 3 ч.л
  • Масло рослинне 150 г.
  • Борошно 750 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У чашу тістоміса засипте просіяне борошно, додайте вершкове масло (можна використовувати і маргарин), добре посоліть, закрийте кришкою і на максимальній швидкості збийте близько 2 - хвилин.

Крок - 1
02

Потім розбийте в чашу куряче яйце, залийте воду і продовжуйте збивати, до об'єднання всіх інгредієнтів. Далі викладіть утворене тісто з чаші на кухонний стіл і, досипляючи поступово борошно, продовжуйте вже руками вимішувати тісто до більш густої і гладкої консистенції. Потім покладіть тісто в ємність, накрийте кришкою і залиште настоятися приблизно на пів години.

Крок - 2
03

Тим часом займіться приготуванням начинки для майбутньої страви. Для цього очистіть від лушпиння червону і ріпчасту цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її дрібними квадратами. Можна подрібнити за допомогою спеціальної овочерізки.

Крок - 3
04

Тепер помістіть на плиту глибоку сковорідку, покладіть в неї смалець і розтопіть. Потім засипте в киплячий смалець яловичий фарш, який зможете придбати в магазині або підготувати заздалегідь самостійно (пропустивши через м'ясорубку шматок м'яса) і обсмажують, до зникнення червоного відтінку в яловичині.

Крок - 4
05

Далі додайте в сковорідку раніше нарізану цибулю, попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і смажте, постійно мішаючи, близько 7-8 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер засипте в сковорідку трохи борошна, залийте бульйон, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, приправте паприкою і червоним перцем чилі, продовжуйте смажити, помішуючи, ще близько 2 хвилин.

Крок - 6
07

Далі закиньте в сковороду до решти продуктів заздалегідь відварені і нарізані на невеликі кубики курячі яйця (можна використовувати так само овочерізку), перемішайте і томіт ще кілька хвилин.

Крок - 7
08

Тепер викладіть настояне тісто на присипаний борошном стіл, ще трохи помісіть і розділіть на кілька частин. Далі кожну частину за допомогою качалки розкачайте на тонкі пласти.

Крок - 8
09

Потім за допомогою спеціальної форми виріжте на кожному пласті невеликі круглі заготовки з тіста. В середину кожної заготовки покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку.

Крок - 9
10

Тепер трохи змоченими водою руками сформуйте довільної форми (як вам вже сподобається) з заготовок так звані біляші, сховавши акуратно м'ясну начинку всередині кожного кола з тіста. Підготовлені біляші викладіть поки на рознос.

Крок - 10
11

Далі налийте в чашу фритюрниці велику кількість свіжого рослинного масла і закип'ятіть. Потім помістіть начинені заготовки з тіста в кошик фритюру і опустіть в киплячу олію.

Крок - 11
12

Обсмажуйте заготовки, до появи золотистої хрусткої скоринки, а потім викладіть красиві біляші на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до обіднього столу.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карпаччо из курицы - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо из курицы 55 3 3 з 5 - детальніше -
Оладьи на ряженке - покроковий рецепт, фото 1 Оладьи на ряженке 45 3 3 з 5 - детальніше -
Рассольник с томатной пастой - покроковий рецепт, фото 1 Рассольник с томатной пастой 50 6 4 з 5 - детальніше -