Ці прекрасні біляші - ідеальна їжа для ситного обіду або навіть для пікніка, адже їх можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вони заповнені м'ясним фаршем і яйцем і можуть бути або смажені у фритюрі, або запечені в духовці.
У чашу тістоміса засипте просіяне борошно, додайте вершкове масло (можна використовувати і маргарин), добре посоліть, закрийте кришкою і на максимальній швидкості збийте близько 2 - хвилин.
Потім розбийте в чашу куряче яйце, залийте воду і продовжуйте збивати, до об'єднання всіх інгредієнтів. Далі викладіть утворене тісто з чаші на кухонний стіл і, досипляючи поступово борошно, продовжуйте вже руками вимішувати тісто до більш густої і гладкої консистенції. Потім покладіть тісто в ємність, накрийте кришкою і залиште настоятися приблизно на пів години.
Тим часом займіться приготуванням начинки для майбутньої страви. Для цього очистіть від лушпиння червону і ріпчасту цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її дрібними квадратами. Можна подрібнити за допомогою спеціальної овочерізки.
Тепер помістіть на плиту глибоку сковорідку, покладіть в неї смалець і розтопіть. Потім засипте в киплячий смалець яловичий фарш, який зможете придбати в магазині або підготувати заздалегідь самостійно (пропустивши через м'ясорубку шматок м'яса) і обсмажують, до зникнення червоного відтінку в яловичині.
Далі додайте в сковорідку раніше нарізану цибулю, попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і смажте, постійно мішаючи, близько 7-8 хвилин.
Тепер засипте в сковорідку трохи борошна, залийте бульйон, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, приправте паприкою і червоним перцем чилі, продовжуйте смажити, помішуючи, ще близько 2 хвилин.
Далі закиньте в сковороду до решти продуктів заздалегідь відварені і нарізані на невеликі кубики курячі яйця (можна використовувати так само овочерізку), перемішайте і томіт ще кілька хвилин.
Тепер викладіть настояне тісто на присипаний борошном стіл, ще трохи помісіть і розділіть на кілька частин. Далі кожну частину за допомогою качалки розкачайте на тонкі пласти.
Потім за допомогою спеціальної форми виріжте на кожному пласті невеликі круглі заготовки з тіста. В середину кожної заготовки покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку.
Тепер трохи змоченими водою руками сформуйте довільної форми (як вам вже сподобається) з заготовок так звані біляші, сховавши акуратно м'ясну начинку всередині кожного кола з тіста. Підготовлені біляші викладіть поки на рознос.
Далі налийте в чашу фритюрниці велику кількість свіжого рослинного масла і закип'ятіть. Потім помістіть начинені заготовки з тіста в кошик фритюру і опустіть в киплячу олію.
Обсмажуйте заготовки, до появи золотистої хрусткої скоринки, а потім викладіть красиві біляші на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до обіднього столу.
Випадкові рецепти