Укр
Рус
thermomix thermomix
Біляші Випічка Татарська кухня

Біляші татарські

180 хвилинпорцій - 3складність - 4 з 5
Біляші татарські - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ми хочемо поділитися з вами покроковим рецептом татарських біляшів. В якості начинки найчастіше виступає фарш, але в цьому варіанті додано картопляне пюре, а також зелень цибулі, але від цього смак ще ніжніше.

Інгредієнти

  • Картопля 4 шт.
  • Зелена цибуля 80 г.
  • Імбир 1 ч.л
  • Соєвий соус 2 ст.л
  • Перець білий мелений 1/2 ч.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Спеції для м’яса 1 ч.л
  • Фарш яловичий 625 г.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Вода 275 мл.
  • Сіль 1 1/4 ч.л
  • Окріп 165 мл.
  • Борошно 550 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У велику миску засипте просіяне борошно, залийте поступово окріп і, перемішуючи дерев'яною ложкою, об'єднайте ці інгредієнти, утворивши певні борошняні грудки.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім присоліть вміст миски, а потім, підливаючи вже теплу воду, руками сформуйте еластичне і не щільне (навіть трохи прилипаюче до рук) тісто. Покладіть тісто в миску, накрийте кришкою або харчовою плівкою і відставте на 30 хвилин в сторону.

    Крок - 2
  3. 03

    Після закінчення зазначеного часу, полийте утворене тісто рослинним маслом, ще раз добре вимісіть, накрийте кришкою і залиште ще настоятися приблизно на 2 години.

    Крок - 3
  4. 04

    А самі займіться начинкою для майбутньої страви. Для цього в миску покладіть яловичий фарш (його ви можете купити в будь-якому магазині або на ринку, або ж підготувати самостійно), посипте спеціями до м'яса.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім приправте фарш чорним і білим меленим перцем, полийте соєвим соусом і добре посоліть. Додайте так само в миску попередньо очищений і натертий на самій дрібній тертці імбир.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі промийте під проточною водою зелену цибулю, викладіть на обробну дошку і гострим ножем дрібно її нашаткуйте. Засипте подрібнену зелень цибулі в миску до фаршу, полийте невеликою кількістю теплої води і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі очистіть від шкірки картоплю і на обробній дошці наріжте тонкими кільцями. Помістіть невелику каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Надішліть нарізану картоплю в окріп і відварюйте до повної готовності, близько 25-30 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім за допомогою шумівки викладіть відварену картоплю в миску і розімніть ложкою або за допомогою товкачки в густе пюре. Надішліть утворене пюре в миску з м'ясною начинкою і перемішайте ретельно все, до утворення однорідної маси, більш густої консистенції. Накрийте ємність з начинкою харчовою плівкою і відправте в холодильник.

    Крок - 8
  9. 09

    Після закінчення часу, умокніть руки в борошні, а потім відірвіть невелику частину від настояного тіста. Таку ж приблизно кількість відірвіть і від м'ясної начинки. Далі шматок тіста трохи розкачайте в корж, а м'ясну частину скачайте в невелику кулю.

    Крок - 9
  10. 10

    Покладіть кулю з фаршу в підготовлений корж з тіста і акуратно закріпіть края по всьому периметру, сховавши начинку в середину. Потім викладіть утворену заготовку з тіста на стіл і руками трохи пріплюсніть, щоб отримати форму коржа (так званих біляшів).

    Крок - 10
  11. 11

    Далі помістіть плоску сковорідку на плиту, налийте в неї трохи рослинного масла і добре прогрійте. Покладіть підготовлений корж (беляш) в сковорідку і обсмажуйте, постійно перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої хрусткої скоринки на ньому.

    Крок - 11
  12. 12

    Готові татарські біляші викладіть на блюдо, трохи остудіть, розріжте кожен навпіл і радуйте своїх рідних смачною і ароматною випічкою.

    Крок - 12

Оцінити рецепт