Укр
Рус
Біляші Випічка Татарська кухня

Біляші татарські

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

1151 - переглядів
180 хвилин порцій - 3 складність - 4 з 5
Біляші татарські - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ми хочемо поділитися з вами покроковим рецептом татарських біляшів. В якості начинки найчастіше виступає фарш, але в цьому варіанті додано картопляне пюре, а також зелень цибулі, але від цього смак ще ніжніше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Біляші татарські" (на 100 грам)

  • Білки7.6 гр.
  • Жири7.3 гр.
  • Вуглеводи22.2 гр.
  • Калорії188 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску засипте просіяне борошно, залийте поступово окріп і, перемішуючи дерев'яною ложкою, об'єднайте ці інгредієнти, утворивши певні борошняні грудки.

Крок - 1
02

Потім присоліть вміст миски, а потім, підливаючи вже теплу воду, руками сформуйте еластичне і не щільне (навіть трохи прилипаюче до рук) тісто. Покладіть тісто в миску, накрийте кришкою або харчовою плівкою і відставте на 30 хвилин в сторону.

Крок - 2
03

Після закінчення зазначеного часу, полийте утворене тісто рослинним маслом, ще раз добре вимісіть, накрийте кришкою і залиште ще настоятися приблизно на 2 години.

Крок - 3
04

А самі займіться начинкою для майбутньої страви. Для цього в миску покладіть яловичий фарш (його ви можете купити в будь-якому магазині або на ринку, або ж підготувати самостійно), посипте спеціями до м'яса.

Крок - 4
05

Потім приправте фарш чорним і білим меленим перцем, полийте соєвим соусом і добре посоліть. Додайте так само в миску попередньо очищений і натертий на самій дрібній тертці імбир.

Крок - 5
06

Далі промийте під проточною водою зелену цибулю, викладіть на обробну дошку і гострим ножем дрібно її нашаткуйте. Засипте подрібнену зелень цибулі в миску до фаршу, полийте невеликою кількістю теплої води і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 6
07

Далі очистіть від шкірки картоплю і на обробній дошці наріжте тонкими кільцями. Помістіть невелику каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Надішліть нарізану картоплю в окріп і відварюйте до повної готовності, близько 25-30 хвилин.

Крок - 7
08

Потім за допомогою шумівки викладіть відварену картоплю в миску і розімніть ложкою або за допомогою товкачки в густе пюре. Надішліть утворене пюре в миску з м'ясною начинкою і перемішайте ретельно все, до утворення однорідної маси, більш густої консистенції. Накрийте ємність з начинкою харчовою плівкою і відправте в холодильник.

Крок - 8
09

Після закінчення часу, умокніть руки в борошні, а потім відірвіть невелику частину від настояного тіста. Таку ж приблизно кількість відірвіть і від м'ясної начинки. Далі шматок тіста трохи розкачайте в корж, а м'ясну частину скачайте в невелику кулю.

Крок - 9
10

Покладіть кулю з фаршу в підготовлений корж з тіста і акуратно закріпіть края по всьому периметру, сховавши начинку в середину. Потім викладіть утворену заготовку з тіста на стіл і руками трохи пріплюсніть, щоб отримати форму коржа (так званих біляшів).

Крок - 10
11

Далі помістіть плоску сковорідку на плиту, налийте в неї трохи рослинного масла і добре прогрійте. Покладіть підготовлений корж (беляш) в сковорідку і обсмажуйте, постійно перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої хрусткої скоринки на ньому.

Крок - 11
12

Готові татарські біляші викладіть на блюдо, трохи остудіть, розріжте кожен навпіл і радуйте своїх рідних смачною і ароматною випічкою.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бозбаш азербайджанський - покроковий рецепт, фото 1 Бозбаш азербайджанський 85 6 3 з 5 - детальніше -
Мастика з цукрової пудри - покроковий рецепт, фото 1 Мастика з цукрової пудри 50 1 3 з 5 - детальніше -
Карамель для торта - покроковий рецепт, фото 1 Карамель для торта 45 1 2 з 5 - детальніше -
Рогалики на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики на молоці 95 3 3 з 5 - детальніше -