Укр
Рус
Біляші Випічка Татарська кухня

Біляші на воді

( 5.0000 5 55 5 оцінок)
1030 - переглядів
65 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Біляші на воді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Таку випічку готували найчастіше в шкільній їдальні. Просте тісто і звичайна м'ясна начинка. Біляші на воді - відмінний варіант, якщо під рукою присутні не всі необхідні продукти.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Вино біле сухе 1 ст.л
  • Кунжутна олія 2 ст.л
  • Соєвий соус 1 ст.л
  • Перець білий мелений 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Імбир 1 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Зелена цибуля 1 пуч.
  • Фарш м’ясний 500 г.
  • Вода 175 мл.
  • Окріп 150 мл.
  • Борошно 3 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться підготовкою тіста для майбутньої страви. Для цього у велику миску засипте просіяне борошно, залийте окріп і ложкою або зручним для вас способом перемішайте вміст.

Крок - 1
02

Потім долийте в миску холодну воду і вже руками починайте змішувати вміст в грудку, далі викладіть масу, що утворилася на стіл і, досипляючи потроху борошно, вимісіть однорідний, густий клубок тіста. Помістіть готове тісто в миску, накрийте щільно харчовою плівкою і відставте десь на годину в бік, нехай настоїться.

Крок - 2
03

Далі займіться приготуванням начинки для біляшів. У невеликого розміру миску покладіть м'ясний фарш (це може бути свинячий, яловичий, курячий або навіть асорті), який можете купити готовий або ж підготувати самостійно.

Крок - 3
04

Потім помийте під проточною водою зелену цибулю, на обробній дошці дрібно її нашаткуйте і відправте в миску до м'яса. Очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і теж відправте в миску ріпчасту білу або червону цибулю.

Крок - 4
05

Тепер прямо в миску до фаршу натріть на самій дрібній тертці корінь імбиру, добре приперчіть все чорним і білим меленим перцем, полийте соєвим соусом і кунжутним маслом.

Крок - 5
06

Далі залийте в миску біле вино, добре посоліть і руками ретельно все вимісіть, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 6
07

Тепер викладіть снастояне тісто на стіл, розкачайте спочатку в трубочку, а потім розділіть на частини (це і буде кількість майбутніх біляшів). Далі кожну частину тіста за допомогою качалки розкачайте в тонкий корж.

Крок - 7
08

В середину кожного коржика з тіста покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і акуратно скріпіть краї, а потім приплюсніть руками, утворивши форму майбутніх біляшів. Ліпіть заготовки з тіста, поки не закінчаться всі необхідні продукти.

Крок - 8
09

Далі помістіть велику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і закип'ятіть. Покладіть в киплячу олію підготовлені заготовки з тіста і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення хрусткої золотої кірки.

Крок - 9
10

Потім залийте в сковорідку трохи води, накрийте ємність кришкою і протомітьтмайже готову страву ще близько 10 хвилин.

Крок - 10
11

Тепер викладіть обсмажені біляші на воді на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир, а потім гарячими подавайте до столу з улюбленим соусом.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карп запеченный в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Карп запеченный в духовке 40 3 3 з 5 - детальніше -
Яйца фаршированные грибами - покроковий рецепт, фото 1 Яйца фаршированные грибами 35 4 2 з 5 - детальніше -
Простой салат цезарь - покроковий рецепт, фото 1 Простой салат цезарь 40 5 3 з 5 - детальніше -
Чизкейк классический - покроковий рецепт, фото 1 Чизкейк классический 50 4 3 з 5 - детальніше -