Таку випічку готували найчастіше в шкільній їдальні. Просте тісто і звичайна м'ясна начинка. Біляші на воді - відмінний варіант, якщо під рукою присутні не всі необхідні продукти.
В першу чергу займіться підготовкою тіста для майбутньої страви. Для цього у велику миску засипте просіяне борошно, залийте окріп і ложкою або зручним для вас способом перемішайте вміст.
Потім долийте в миску холодну воду і вже руками починайте змішувати вміст в грудку, далі викладіть масу, що утворилася на стіл і, досипляючи потроху борошно, вимісіть однорідний, густий клубок тіста. Помістіть готове тісто в миску, накрийте щільно харчовою плівкою і відставте десь на годину в бік, нехай настоїться.
Далі займіться приготуванням начинки для біляшів. У невеликого розміру миску покладіть м'ясний фарш (це може бути свинячий, яловичий, курячий або навіть асорті), який можете купити готовий або ж підготувати самостійно.
Потім помийте під проточною водою зелену цибулю, на обробній дошці дрібно її нашаткуйте і відправте в миску до м'яса. Очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і теж відправте в миску ріпчасту білу або червону цибулю.
Тепер прямо в миску до фаршу натріть на самій дрібній тертці корінь імбиру, добре приперчіть все чорним і білим меленим перцем, полийте соєвим соусом і кунжутним маслом.
Далі залийте в миску біле вино, добре посоліть і руками ретельно все вимісіть, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер викладіть снастояне тісто на стіл, розкачайте спочатку в трубочку, а потім розділіть на частини (це і буде кількість майбутніх біляшів). Далі кожну частину тіста за допомогою качалки розкачайте в тонкий корж.
В середину кожного коржика з тіста покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і акуратно скріпіть краї, а потім приплюсніть руками, утворивши форму майбутніх біляшів. Ліпіть заготовки з тіста, поки не закінчаться всі необхідні продукти.
Далі помістіть велику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і закип'ятіть. Покладіть в киплячу олію підготовлені заготовки з тіста і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення хрусткої золотої кірки.
Потім залийте в сковорідку трохи води, накрийте ємність кришкою і протомітьтмайже готову страву ще близько 10 хвилин.
Тепер викладіть обсмажені біляші на воді на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир, а потім гарячими подавайте до столу з улюбленим соусом.
Випадкові рецепти