Укр
Рус
Біляші Випічка Українська кухня

Біляші на дріжджах

( 4.7778 4 59 9 оцінок)
720 - переглядів
70 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Біляші на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Біляші - типова російська випічка, приготовлена у вигляді пончика або млинця, фаршированого м'ясним фаршем. Це апетитно і смачно, любимо багатьма. Традиційно, біляші смажать в олії, але вони смачні навіть в духовці. Спробуйте приготувати біляші на дріжджах, слідуючи нашим рецептом, і спробуйте справжню російську страву.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Цибуля 2 шт.
  • Свинина 250 г.
  • Фарш яловичий 250 г.
  • Цукор 20 г.
  • Сіль 20 г.
  • Масло рослинне 2 скл.
  • Дріжджі сухі 5 г.
  • Вода 370 мл.
  • Борошно 600 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невелику чашку залийте попередньо підігріту воду, засипте сухі дріжджі, трохи цукру, ретельно все перемішайте і відставте в тепле місце приблизно на 10-15 хвилин.

Крок - 1
02

Потім у велику скляну миску з допомогою самого дрібного сита просійте пшеничну муку і утворіть певне поглиблення, потім залийте в нього раніше підготовлену дріжджову суміш, трохи рослинного масла, рясно посоліть все і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення густої маси.

Крок - 2
03

Далі викладіть масу, що утворилася на присипаний борошном стіл і ретельно вимісіть руками, до однорідного, м'якого тіста. Покладіть тісто в змащену маслом миску, накрийте харчовою плівкою і відставте на деякий час (близько 35 хвилин) в сторону.

Крок - 3
04

Тепер у велику миску помістіть яловичий і свинячий фарш (їх ви можете приготувати самостійно, пропустивши м'ясо через кухонний комбайн або ж купити готовий в будь-якому магазині), додайте до м'яса попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

Крок - 4
05

Потім добре присоліть все, поперчіть чорним меленим перцем і, по троху підливаючи в миску воду, замісіть однорідну не надто густу м'ясну начинку. Накрийте миску з начинкою харчовою плівкою і відправте на час в холодильник.

Крок - 5
06

Далі викладіть на змащений олією стіл настояне тісто, ще трохи помісіть, а потім розділіть на частини, і кожну викачайте в середнього розміру кулю. Покладіть утворені кулі з тіста на тарілку, накрийте плівкою і відставте ще на нетривалий час в сторону.

Крок - 6
07

Потім кожну кулю з тіста викладіть на стіл і качалкою або просто долонькою розкачайте в тонкий маленький коржик. Далі в кожний корж посередині покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і підійміть і закріпіть вгорі краї коржа, залишивши невеликий отвір, через який буде видно м яско.

Крок - 7
08

Далі помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і закип'ятіть. Потім викладіть в гаряче масло, підготовлені начинені коржі (майбутні біляші) і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої скоринки на виробах.

Крок - 8
09

Ароматні обсмажені біляші на дріжджах укладіть на красиве кругле блюдо і подавайте до обіднього столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат царский с грибами - покроковий рецепт, фото 1 Салат царский с грибами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Бургер с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Бургер с курицей 50 2 3 з 5 - детальніше -
Вкусные маринованные кабачки - покроковий рецепт, фото 1 Вкусные маринованные кабачки 75 1 2 з 5 - детальніше -
Торт Медовик - покроковий рецепт, фото 1 Торт Медовик 180 7 4 з 5 - детальніше -