Біляші - типова російська випічка, приготовлена у вигляді пончика або млинця, фаршированого м'ясним фаршем. Це апетитно і смачно, любимо багатьма. Традиційно, біляші смажать в олії, але вони смачні навіть в духовці. Спробуйте приготувати біляші на дріжджах, слідуючи нашим рецептом, і спробуйте справжню російську страву.
У невелику чашку залийте попередньо підігріту воду, засипте сухі дріжджі, трохи цукру, ретельно все перемішайте і відставте в тепле місце приблизно на 10-15 хвилин.
Потім у велику скляну миску з допомогою самого дрібного сита просійте пшеничну муку і утворіть певне поглиблення, потім залийте в нього раніше підготовлену дріжджову суміш, трохи рослинного масла, рясно посоліть все і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення густої маси.
Далі викладіть масу, що утворилася на присипаний борошном стіл і ретельно вимісіть руками, до однорідного, м'якого тіста. Покладіть тісто в змащену маслом миску, накрийте харчовою плівкою і відставте на деякий час (близько 35 хвилин) в сторону.
Тепер у велику миску помістіть яловичий і свинячий фарш (їх ви можете приготувати самостійно, пропустивши м'ясо через кухонний комбайн або ж купити готовий в будь-якому магазині), додайте до м'яса попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
Потім добре присоліть все, поперчіть чорним меленим перцем і, по троху підливаючи в миску воду, замісіть однорідну не надто густу м'ясну начинку. Накрийте миску з начинкою харчовою плівкою і відправте на час в холодильник.
Далі викладіть на змащений олією стіл настояне тісто, ще трохи помісіть, а потім розділіть на частини, і кожну викачайте в середнього розміру кулю. Покладіть утворені кулі з тіста на тарілку, накрийте плівкою і відставте ще на нетривалий час в сторону.
Потім кожну кулю з тіста викладіть на стіл і качалкою або просто долонькою розкачайте в тонкий маленький коржик. Далі в кожний корж посередині покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і підійміть і закріпіть вгорі краї коржа, залишивши невеликий отвір, через який буде видно м яско.
Далі помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і закип'ятіть. Потім викладіть в гаряче масло, підготовлені начинені коржі (майбутні біляші) і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої скоринки на виробах.
Ароматні обсмажені біляші на дріжджах укладіть на красиве кругле блюдо і подавайте до обіднього столу.
Випадкові рецепти