Укр
Рус
Каші Другі страви Туніська кухня

Бил меслен кус кус по Туніськи

( 4.8824 4 534 34 оцінки)
3473 - переглядів
120 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Бил меслен кус кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Туніська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Кухня північноафриканських країн унікальна. Пропоную приготувати туніську страву  з категорії кус-кус, яке типово для цієї країни.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бил меслен кус кус по Туніськи" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи12.5 гр.
  • Калорії107 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Висипаючи кус-кус в глибоку миску. Залийте гарячою водою, бажано окропом, додайте оливкову олію і трохи посоліть. Перемішайте інгредієнти. Накрийте миску з кус-кусом кришкою і відставте в сторону.

Крок - 1
02

Яловиче м’ясо вимийте. Обмокніть воду паперовим рушником. Наріжте яловичину великими квадратними шматочками.

Крок - 2
03

Поставте на плиту каструлю, налийте в неї оливкову олію і покладіть нарізану яловичину. Обсмажуйте м’ясо на середньому вогні, періодично перемішуючи, поки воно не почне міняти колір.

Крок - 3
04

Потім покладіть в каструлю очищену і розрізану на чотири частини ріпчасту цибулю. Додайте спеції: куркуму, тмин, коріандр, паприку, мелений перець і сіль. Готуйте м’ясо з цибулею і спеціями близько 3-5 хвилин, не забувайте помішувати, щоб цибуля трохи протомилася, а спеції дали свій аромат.

Крок - 4
05

Далі покладіть в каструлю томатну пасту і пасту чилі (її можна замінити гострим кетчупом). Перемішуючи готуйте кілька хвилин.

Крок - 5
06

Коли м’ясо з пастою трохи обсмажлось, налийте в каструлю воду. Перемішайте все. Накрийте каструлю кришкою. Дайте рідині закипіти.

Крок - 6
07

Поверніться до кус-кусу. Розітріть його руками, щоб в ньому не було грудок, і він став схожим на крихту і був розсипчастим. Перекладіть кус-кус в ємність, призначену для приготування на пару. Встановіть ємність на каструлю, де готується м’ясо в соусі. Закрийте ємність кришкою і готуйте все разом 20 хвилин.

Крок - 7
08

Через20 хвилин зніміть ємність з кус-кусом. Поставте на обробну дошку (через дірочки в ємності кус-кус може висипатися). Додайте вершкове масло кімнатної температури, щоб воно швидше могло розтанути. Перемішайте.

Крок - 8
09

В потроху киплячий соус з м’ясом, покладіть нут (його краще приготувати заздалегідь). Також очищені і крупно нарізані овочі: картоплю, моркву, кабачки, капусту, перець чилі і зубки часнику.

Крок - 9
10

Якщо овочі не покриваються рідиною, долийте ще трохи води в каструлю. Зверху встановіть ємність з кус-кусом, закрийте кришкою і продовжуйте готувати на середньому вогні ще 20 хвилин.

Крок - 10
11

Після закінчення часу варіння, зніміть ємність з кус-кусом. Поставте на широке блюдо або в миску. Додайте в нього кілька половников рідини, в якій готувалися овочі. Ретельно перемішайте. За рахунок наявності куркуми в соусі, кус-кус стає більш насиченого і яскравого кольору.

Крок - 11
12

Перекладіть кус-кус в глибоку миску. Красиво по колу викладіть овочі, по центру м’ясо, нут і подавайте кус-кус по-туніськи на стіл. Смачного.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Кабачкова ікра - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкова ікра 120 1 2 з 5 - детальніше -
Суп гаспачо гарячий - покроковий рецепт, фото 1 Суп гаспачо гарячий 50 5 3 з 5 - детальніше -
Пісні голубці - покроковий рецепт, фото 1 Пісні голубці 90 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гороховий суп з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Гороховий суп з ковбасою 30 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе на новий рік - покроковий рецепт, фото 1 Канапе на новий рік 45 4 3 з 5 - детальніше -