Укр
Рус
thermomix thermomix
Каші Другі страви Туніська кухня

Бил меслен кус кус по Туніськи

( 4.7500 4 54 4 оцінки)
120 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Бил меслен кус кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Туніська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Кухня північноафриканських країн унікальна. Пропоную приготувати туніську страву  з категорії кус-кус, яке типово для цієї країни.

Інгредієнти

  • Кускус 1 1/2 скл.
  • Оливкова олія 2 ч.л
  • Вода 1 л.
  • Яловичина 250 г.
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Капуста 1/4 шт.
  • Кабачок 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Нут 1/2 скл.
  • Зелений перець чилі 1 шт.
  • Куркума 1 ч.л
  • Кмин 2 ст.л
  • Коріандр 2 ч.л
  • Паприка 2 ч.л
  • Паста томат 4 ст.л
  • Паста чілі за смаком
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Вершкове масло 40 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Висипаючи кус-кус в глибоку миску. Залийте гарячою водою, бажано окропом, додайте оливкову олію і трохи посоліть. Перемішайте інгредієнти. Накрийте миску з кус-кусом кришкою і відставте в сторону.

    Крок - 1
  2. 02

    Яловиче м’ясо вимийте. Обмокніть воду паперовим рушником. Наріжте яловичину великими квадратними шматочками.

    Крок - 2
  3. 03

    Поставте на плиту каструлю, налийте в неї оливкову олію і покладіть нарізану яловичину. Обсмажуйте м’ясо на середньому вогні, періодично перемішуючи, поки воно не почне міняти колір.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім покладіть в каструлю очищену і розрізану на чотири частини ріпчасту цибулю. Додайте спеції: куркуму, тмин, коріандр, паприку, мелений перець і сіль. Готуйте м’ясо з цибулею і спеціями близько 3-5 хвилин, не забувайте помішувати, щоб цибуля трохи протомилася, а спеції дали свій аромат.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі покладіть в каструлю томатну пасту і пасту чилі (її можна замінити гострим кетчупом). Перемішуючи готуйте кілька хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Коли м’ясо з пастою трохи обсмажлось, налийте в каструлю воду. Перемішайте все. Накрийте каструлю кришкою. Дайте рідині закипіти.

    Крок - 6
  7. 07

    Поверніться до кус-кусу. Розітріть його руками, щоб в ньому не було грудок, і він став схожим на крихту і був розсипчастим. Перекладіть кус-кус в ємність, призначену для приготування на пару. Встановіть ємність на каструлю, де готується м’ясо в соусі. Закрийте ємність кришкою і готуйте все разом 20 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Через20 хвилин зніміть ємність з кус-кусом. Поставте на обробну дошку (через дірочки в ємності кус-кус може висипатися). Додайте вершкове масло кімнатної температури, щоб воно швидше могло розтанути. Перемішайте.

    Крок - 8
  9. 09

    В потроху киплячий соус з м’ясом, покладіть нут (його краще приготувати заздалегідь). Також очищені і крупно нарізані овочі: картоплю, моркву, кабачки, капусту, перець чилі і зубки часнику.

    Крок - 9
  10. 10

    Якщо овочі не покриваються рідиною, долийте ще трохи води в каструлю. Зверху встановіть ємність з кус-кусом, закрийте кришкою і продовжуйте готувати на середньому вогні ще 20 хвилин.

    Крок - 10
  11. 11

    Після закінчення часу варіння, зніміть ємність з кус-кусом. Поставте на широке блюдо або в миску. Додайте в нього кілька половников рідини, в якій готувалися овочі. Ретельно перемішайте. За рахунок наявності куркуми в соусі, кус-кус стає більш насиченого і яскравого кольору.

    Крок - 11
  12. 12

    Перекладіть кус-кус в глибоку миску. Красиво по колу викладіть овочі, по центру м’ясо, нут і подавайте кус-кус по-туніськи на стіл. Смачного.

    Крок - 12

Оцінити рецепт