Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бил меслен кус кус по Туніськи

( 4.6667 4 5 3 оцінки)
120 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Бил меслен кус кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Туніська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь, Зима

Кухонна техніка: На пару

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Кухня північноафриканських країн унікальна. Пропоную приготувати туніську страву  з категорії кус-кус, яке типово для цієї країни, обов'язково - на пару.

Інгредієнти

Часник4 зуб.
Приправи за смаком
Оливкова олія 1/2 скл.
Нут1 скл.
Гарбуз 1/4 шт.
Болгарський перець2 шт.
Помідор4 шт.
Морква4 шт.
Цибуля2 шт.
Баранина1 кг.
Кускус1 скл.

Покроковий рецепт

01

Відварити баранину (можна використовувати баранину, яловичину, птицю). У приготуванні страви треба акцентувати увагу на підготовці крупи.  Для початку крупа змочується в маслі і ретельно перемішується. Після додавання 0,25 склянки води крупу необхідно розім'яти вручну до злипання крупинок.

Крок - 1
02

В умовах наших широт розм'якла крупу викласти на верхній рівень пароварки (кускусниці) і 20 хвилин пропарити після закипання м'ясного бульйону.

Крок - 2
03

Пропарену крупу викласти на тарілку, додати зовсім небагато рідини, ще раз розім'яти руками і потім в межах однієї години на пару довести до повної готовності, тобто до розсипчастості і м'якості. Процес приготування значно скоротиться, якщо придбати вже оброблений паром кус-кус. Крупу залити окропом на 10 хвилин.

Крок - 3
04

У нижній частині пароварки (кускусниці) будуть варитися м'ясо і попередньо замочений горох, а у верхній частині крупа.

Крок - 4
05

Через годину до м'яса додати овочі, цибулю, пасерований часник, помідори і продовжувати варити до готовності кус-куса, після чого м'ясо і овочі наситити спеціями і посолити.

Крок - 5
06

Зелений перець обсмажити в маслі. На дно великої  круглої  тарілки основним шаром викладається кус-кус і поливається бульйоном, наступним рівнем йде відварене м'ясо з овочами і смаженим  перцем. Кус-кус треба смакувати гарячим!

Крок - 6

Оцінити рецепт