Укр
Рус
Поділитися

Бил меслен кус кус по Туніськи

(4.333 оцінки)
120 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Бил меслен кус кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1

опис

Кухня північноафриканських країн унікальна. Пропоную приготувати туніську страву  з категорії кус-кус, яке типово для цієї країни, обов'язково - на пару.

Інгредієнти

Часник4 зуб.
Приправиза смаком
Оливкова олія0.5 скл.
Нут1 скл.
Гарбуз0.25 шт.
Болгарський перець2 шт.
Помідор4 шт.
Морква4 шт.
Цибуля2 шт.
Баранина1 кг.
Кускус1 скл.
01

Відварити баранину (можна використовувати баранину, яловичину, птицю). У приготуванні страви треба акцентувати увагу на підготовці крупи.  Для початку крупа змочується в маслі і ретельно перемішується. Після додавання 0,25 склянки води крупу необхідно розім'яти вручну до злипання крупинок.

Шаг - 1
02

В умовах наших широт розм'якла крупу викласти на верхній рівень пароварки (кускусниці) і 20 хвилин пропарити після закипання м'ясного бульйону.

Шаг - 2
03

Пропарену крупу викласти на тарілку, додати зовсім небагато рідини, ще раз розім'яти руками і потім в межах однієї години на пару довести до повної готовності, тобто до розсипчастості і м'якості. Процес приготування значно скоротиться, якщо придбати вже оброблений паром кус-кус. Крупу залити окропом на 10 хвилин.

Шаг - 3
04

У нижній частині пароварки (кускусниці) будуть варитися м'ясо і попередньо замочений горох, а у верхній частині крупа.

Шаг - 4
05

Через годину до м'яса додати овочі, цибулю, пасерований часник, помідори і продовжувати варити до готовності кус-куса, після чого м'ясо і овочі наситити спеціями і посолити.

Шаг - 5
06

Зелений перець обсмажити в маслі. На дно великої  круглої  тарілки основним шаром викладається кус-кус і поливається бульйоном, наступним рівнем йде відварене м'ясо з овочами і смаженим  перцем. Кус-кус треба смакувати гарячим!

Шаг - 6

Залишити коментар

ВАША ОЦІНКА: