Кухня північноафриканських країн унікальна. Пропоную приготувати туніську страву з категорії кус-кус, яке типово для цієї країни.
Висипаючи кус-кус в глибоку миску. Залийте гарячою водою, бажано окропом, додайте оливкову олію і трохи посоліть. Перемішайте інгредієнти. Накрийте миску з кус-кусом кришкою і відставте в сторону.
Яловиче м’ясо вимийте. Обмокніть воду паперовим рушником. Наріжте яловичину великими квадратними шматочками.
Поставте на плиту каструлю, налийте в неї оливкову олію і покладіть нарізану яловичину. Обсмажуйте м’ясо на середньому вогні, періодично перемішуючи, поки воно не почне міняти колір.
Потім покладіть в каструлю очищену і розрізану на чотири частини ріпчасту цибулю. Додайте спеції: куркуму, тмин, коріандр, паприку, мелений перець і сіль. Готуйте м’ясо з цибулею і спеціями близько 3-5 хвилин, не забувайте помішувати, щоб цибуля трохи протомилася, а спеції дали свій аромат.
Далі покладіть в каструлю томатну пасту і пасту чилі (її можна замінити гострим кетчупом). Перемішуючи готуйте кілька хвилин.
Коли м’ясо з пастою трохи обсмажлось, налийте в каструлю воду. Перемішайте все. Накрийте каструлю кришкою. Дайте рідині закипіти.
Поверніться до кус-кусу. Розітріть його руками, щоб в ньому не було грудок, і він став схожим на крихту і був розсипчастим. Перекладіть кус-кус в ємність, призначену для приготування на пару. Встановіть ємність на каструлю, де готується м’ясо в соусі. Закрийте ємність кришкою і готуйте все разом 20 хвилин.
Через20 хвилин зніміть ємність з кус-кусом. Поставте на обробну дошку (через дірочки в ємності кус-кус може висипатися). Додайте вершкове масло кімнатної температури, щоб воно швидше могло розтанути. Перемішайте.
В потроху киплячий соус з м’ясом, покладіть нут (його краще приготувати заздалегідь). Також очищені і крупно нарізані овочі: картоплю, моркву, кабачки, капусту, перець чилі і зубки часнику.
Якщо овочі не покриваються рідиною, долийте ще трохи води в каструлю. Зверху встановіть ємність з кус-кусом, закрийте кришкою і продовжуйте готувати на середньому вогні ще 20 хвилин.
Після закінчення часу варіння, зніміть ємність з кус-кусом. Поставте на широке блюдо або в миску. Додайте в нього кілька половников рідини, в якій готувалися овочі. Ретельно перемішайте. За рахунок наявності куркуми в соусі, кус-кус стає більш насиченого і яскравого кольору.
Перекладіть кус-кус в глибоку миску. Красиво по колу викладіть овочі, по центру м’ясо, нут і подавайте кус-кус по-туніськи на стіл. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти