Укр
Рус
Капуста Другі страви Литовська кухня

Бігус з квашеної капусти

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

707 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Бігус з квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Бігус - це чудова страва слов'ян і балтійських народів. В основу страви входить квашена капуста і м'ясний продукт. Але можна додати свіжу капусту, ковбаску, чорнослив, цибулю, моркву і гриби.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бігус з квашеної капусти" (на 100 грам)

  • Білки9.8 гр.
  • Жири15 гр.
  • Вуглеводи2.2 гр.
  • Калорії193 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цієї страви вам знадобиться велика каструля. На дно киньте кілька ложок несолоного вершкового масла. Одним з головних інгредієнтів бігусу є квашена капуста. Відіжміть з неї зайву рідину і відправте в каструлю з маслом.

Крок - 1
02

Візьміть невеликий качан свіжої зеленої капусти, зніміть пошкоджені листя, якщо такі є, і сполосніть під проточною водою. Покладіть капусту на кухонну дошку, розріжте на чотири частини, а потім дрібно наріжте. Подрібнену свіжу капусту відправте до квашеної. Каструлю поставте на плиту, нехай капуста в ній готується на маленькому вогні. Періодично помішуйте.

Крок - 2
03

Тим часом займіться підготовкою м'яса. Дістаньте сковорідку і поставте її на невеликий вогонь. Смужки бекону наріжте пластинками по 2,5 см. Надішліть їх в сковорідку і підсмажте з двох сторін.

Крок - 3
04

Підсмажений бекон за допомогою кухонних щипців перекладіть зі сковорідки в каструлю з капустою. Жир нехай залишається на сковороді.

Крок - 4
05

Візьміть шматочок свіжої свинячої лопатки, помийте під краном. Наріжте на кухонній дошці шматочками приблизно по 2,5 см. Надішліть в сковорідку, де смажився бекон, трохи посоліть. Помішуючи, підрум'яньте свинину з усіх боків.

Крок - 5
06

За допомогою кухонних щипців, залишаючи жир на сковорідці, перекладіть підсмажені шматочки свинячої лопатки в каструлю з капустою і беконом. Таким же чином поступіть і з яловичою вирізкою. Надішліть шматочки на ту ж сковорідку, посоліть і підрум'яньте з усіх боків.

Крок - 6
07

Підсмажені шматочки яловичини щипцями перекладіть в каструлю з капустою, беконом і свининою.

Крок - 7
08

Візьміть ковбаски і наріжте їх. Можете використовувати будь-які ковбасні вироби, наприклад, сосиски чи ковбасу. Надішліть ковбаски на сковорідку і трохи підрум'яньте їх. Перекладіть підрум'янені ковбаски в каструлю до решти інгредієнтів.

Крок - 8
09

Дістаньте велику цибулину, зніміть з неї лушпиння. Сполосніть під прохолодною водою. Наріжте кубиками середньої величини і киньте в сковорідку. Періодично помішуючи, підсмажте цибулю до золотистого кольору.

Крок - 9
10

Заздалегідь замочені до м'якості білі гриби наріжте на кухонній дошці. Те ж саме зробіть і з чорносливом. Подрібнені гриби і чорнослив киньте в сковорідку з цибулею, трохи підсмажте.

Крок - 10
11

У сковорідку з цибулею, грибами і чорносливом налийте вказану в рецепті кількість червоного сухого вина. Збільште вогонь і протушкуйте, щоб основна маса рідини випарувалася.

Крок - 11
12

Вміст сковорідки перекладіть в каструлю з капустою і м'ясом. Додайте паприку, сушений чебрець, кмин, запашний перець, великий лавровий лист. Приправте свіжомеленим чорним перцем і посоліть за смаком.

Крок - 12
13

Всі інгредієнти в каструлі ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні, поки м'ясо не стане м'яким. Час від часу помішуйте. Буде ідеально, якщо ви приготуєте бігус за день до подачі. А перед тим, як подавати до столу, збризніть невеликою кількістю води і розігрійте. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Салат з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з креветками 40 3 3 з 5 - детальніше -
Перепічки - покроковий рецепт, фото 1 Перепічки 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тарталетки з сиром і беконом - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з сиром і беконом 30 3 2 з 5 - детальніше -
Бограч по-закарпатськи - покроковий рецепт, фото 1 Бограч по-закарпатськи 65 4 3 з 5 - детальніше -
Суп курячий з брокколі - покроковий рецепт, фото 1 Суп курячий з брокколі 50 4 3 з 5 - детальніше -