Укр
Рус
Яловичина Другі страви Татарська кухня

Біфштекс

( 4.8788 4 5633 33 оцінки)
2729 - переглядів
30 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Біфштекс - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня, Німецька кухня, Грузинська кухня, Східна кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Біфштекс з вином: ідеальна страва, коли ви дійсно хочете добре м'ясо. Біфштекс - це не що інше, як ідеальний шматок м'яса, особливо якщо приготовлений на сковороді з оливковою олією. Те, що робить цей біфштекс по-справжньому смачним, - це соус, який зроблений з червоного вина, приправленого різними ароматичними травами і загущенного класичним соусом з румса, тобто маслом і борошном. Ця страва ідеально підходить, якщо воно супроводжується полентой або картопляним пюре.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Біфштекс" (на 100 грам)

  • Білки7.5 гр.
  • Жири9.4 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії160 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Щоб приготувати чудовий біфштекс з вином, ви повинні почати з приготування м'яса: візьміть яловичий антрекот, викладіть його на блюдо і змастіть рясно з усіх боків оливковою олією.

Крок - 1
02

Потім приправте м'ясо сіллю і чорним меленим перцем. Вам потрібно буде виконати цю процедуру обов'язково з обох сторін. Потім відкладіть приправлене м'ясо в сторону на нетривалий час. Невелика примітка: м'ясо ніколи не повинно бути холодним з холодильника, коли ви збираєтеся його готувати, замість цього воно повинно мати температуру, максимально наближену до кімнатної.

Крок - 2
03

Приступіть до приготування винного соусу: налийте вино в каструлю і відправте на плиту. Додайте в каструлю всі необхідні спеції. Почніть з чебрецю, потім додайте трохи шавлії, розмарин і нарізану цибулю шалот. Потім додайте в каструлю лавровий лист, ягоди ялівцю і гвоздику. Перемішайте все, дозвольте вину варитися при сильному кипінні, поки об'єм не зменшиться вдвічі у порівнянні з початком.

Крок - 3
04

Добре відфільтруйте зменшене вино, щоб видалити всі спеції.

Крок - 4
05

Розтопіть трохи вершкового масла в тій же каструлі, яка використовувалася для відновлення вина, потім додайте в неї борошно і готуйте вміст, постійно мішаючи, пару хвилин.

Крок - 5
06

У цей момент залийте в каструлю зменшене і добре відфільтроване вино і дайте вмісту загуснути, щоб отримати хороший супутній соус. Не забудьте відрегулювати соус на сіль під час приготування.

Крок - 6
07

Потім перейдіть до приготування самого біфштекса. Розігрійте у великій сковороді досить багато оливкової олії. Коли масло розігріється, додайте в нього м'ясо і готуйте приблизно 4 хвилини з одного боку і стільки ж з іншого. Подбайте про те, щоб додати до м'яса вершкове масло, гілочку розмарину і листя шавлії на півдорозі під час приготування.

Крок - 7
08

Після того, як біфштекс буде приготовлений, вам просто потрібно подати його гарячим, додавши в нього свіжоприготований соус з червоного вина.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Равіолі з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з м’ясом 180 7 3 з 5 - детальніше -
Биточки картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Биточки картопляні 45 3 3 з 5 - детальніше -
Ватрушки зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушки зі сметаною 80 2 3 з 5 - детальніше -
Стейк з горбуші в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з горбуші в духовці 40 3 3 з 5 - детальніше -