Біфштекс з вином: ідеальна страва, коли ви дійсно хочете добре м'ясо. Біфштекс - це не що інше, як ідеальний шматок м'яса, особливо якщо приготовлений на сковороді з оливковою олією. Те, що робить цей біфштекс по-справжньому смачним, - це соус, який зроблений з червоного вина, приправленого різними ароматичними травами і загущенного класичним соусом з румса, тобто маслом і борошном. Ця страва ідеально підходить, якщо воно супроводжується полентой або картопляним пюре.
Щоб приготувати чудовий біфштекс з вином, ви повинні почати з приготування м'яса: візьміть яловичий антрекот, викладіть його на блюдо і змастіть рясно з усіх боків оливковою олією.
Потім приправте м'ясо сіллю і чорним меленим перцем. Вам потрібно буде виконати цю процедуру обов'язково з обох сторін. Потім відкладіть приправлене м'ясо в сторону на нетривалий час. Невелика примітка: м'ясо ніколи не повинно бути холодним з холодильника, коли ви збираєтеся його готувати, замість цього воно повинно мати температуру, максимально наближену до кімнатної.
Приступіть до приготування винного соусу: налийте вино в каструлю і відправте на плиту. Додайте в каструлю всі необхідні спеції. Почніть з чебрецю, потім додайте трохи шавлії, розмарин і нарізану цибулю шалот. Потім додайте в каструлю лавровий лист, ягоди ялівцю і гвоздику. Перемішайте все, дозвольте вину варитися при сильному кипінні, поки об'єм не зменшиться вдвічі у порівнянні з початком.
Добре відфільтруйте зменшене вино, щоб видалити всі спеції.
Розтопіть трохи вершкового масла в тій же каструлі, яка використовувалася для відновлення вина, потім додайте в неї борошно і готуйте вміст, постійно мішаючи, пару хвилин.
У цей момент залийте в каструлю зменшене і добре відфільтроване вино і дайте вмісту загуснути, щоб отримати хороший супутній соус. Не забудьте відрегулювати соус на сіль під час приготування.
Потім перейдіть до приготування самого біфштекса. Розігрійте у великій сковороді досить багато оливкової олії. Коли масло розігріється, додайте в нього м'ясо і готуйте приблизно 4 хвилини з одного боку і стільки ж з іншого. Подбайте про те, щоб додати до м'яса вершкове масло, гілочку розмарину і листя шавлії на півдорозі під час приготування.
Після того, як біфштекс буде приготовлений, вам просто потрібно подати його гарячим, додавши в нього свіжоприготований соус з червоного вина.
Випадкові рецепти