Всі прекрасно знають, що beef в перекладі з англійської означає яловичина, а steak - шматок. Звідси і пішла назва одного з найпопулярніших м'ясних страв в Британії і США. Біфштекс в класичному вигляді - це просто просмажене м'ясо без особливих добавок. В сучасних варіаціях використовують різні соуси і овочі. Ми пропонуємо вашій увазі традиційний варіант приготування біфштекса з яловичини.
Біфштекс на перший погляд нескладна страва, але щоб приготувати його ідеально, потрібно дотримуватися деяких правил і порад досвідчених кулінарів. В першу чергу потрібно вибрати дуже вдале м'ясо. Для біфштекса необхідно брати вирізку, спинну м'якоть або стегно. Рекомендують купувати м'ясо не з заморожуванням, а трохи охолоджене.
Наступний етап - це правильна нарізка м'якоті. Існує два головних правила нарізки: перше - нарізаємо м'ясо не вздовж, а впоперек волокон, так воно набагато краще буде жуватися; друге - товщина не повинна перевищувати більше 2 сантиметрів, тому як м'ясо повинно добре прожаритися і знову ж воно повинно легко жуватися. Отже, нарізаємо яловичину на стейки зазначених розмірів.
Потім натираємо його з обох боків рослинним маслом. Після цього посипаємо сіллю і чорним меленим перцем або сумішшю перців, на ваш розсуд, і гарненько втираємо їх в м'якоть. Можна трохи прихлопнути по стейку долонькою.
Поки займаємося м'ясом, можна поставити на вогонь сковорідку і влити трохи рослинного масла. Біфштекс повинен смажитися на добре розпеченій сковороді.
Після виконання цих процедур викладаємо наш стейк на сковорідку і прожарюємо його з обох сторін по 3-4 хвилини. Після цього розрізаємо навпіл головку часнику і натираємо кожну сторону стейка.
Продовжуємо обсмажувати, змінюючи сторонами наш апетитний шматочок протягом декількох хвилин. Потім беремо шматочок вершкового масла і натираємо їм стейк з обох сторін.
Після цього беремо свіжий чебрець, умочуємо його в рідині, яка утворюється при смаженні і також натираємо яловичий стейк. Робимо це таким чином, щоб рухи нагадували, наче ми б'ємо м'ясо пучком чебрецю. Він додасть біфштексу неймовірний аромат.
Обсмажуємо стейк протягом ще трьох хвилин, постійно перевертаючи з боку на бік, і знімаємо. М'ясо виходить дуже соковитим, м'яким, з п'янким ароматом і дуже апетитне на вид. Діставайте його з сковорідки і негайно пригощайте гостей цією смачною м'ясною стравою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти