Укр
Рус
Біфштекс Другі страви Східна кухня

Біфштекс з яловичини

( 5.0000 5 511 11 оцінок)
2061 - переглядів
35 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Біфштекс з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Всі прекрасно знають, що beef в перекладі з англійської означає яловичина, а steak - шматок. Звідси і пішла назва одного з найпопулярніших м'ясних страв в Британії і США. Біфштекс в класичному вигляді - це просто просмажене м'ясо без особливих добавок. В сучасних варіаціях використовують різні соуси і овочі. Ми пропонуємо вашій увазі традиційний варіант приготування біфштекса з яловичини.

Інгредієнти

  • Яловичина 1 кг.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вершкове масло 50 мл.
  • Масло рослинне 50 мл.
  • Чебрець 1 пуч.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Біфштекс на перший погляд нескладна страва, але щоб приготувати його ідеально, потрібно дотримуватися деяких правил і порад досвідчених кулінарів. В першу чергу потрібно вибрати дуже вдале м'ясо. Для біфштекса необхідно брати вирізку, спинну м'якоть або стегно. Рекомендують купувати м'ясо не з заморожуванням, а трохи охолоджене.

Крок - 1
02

Наступний етап - це правильна нарізка м'якоті. Існує два головних правила нарізки: перше - нарізаємо м'ясо не вздовж, а впоперек волокон, так воно набагато краще буде жуватися; друге - товщина не повинна перевищувати більше 2 сантиметрів, тому як м'ясо повинно добре прожаритися і знову ж воно повинно легко жуватися. Отже, нарізаємо яловичину на стейки зазначених розмірів.

Крок - 2
03

Потім натираємо його з обох боків рослинним маслом. Після цього посипаємо сіллю і чорним меленим перцем або сумішшю перців, на ваш розсуд, і гарненько втираємо їх в м'якоть. Можна трохи прихлопнути по стейку долонькою.

Крок - 3
04

Поки займаємося м'ясом, можна поставити на вогонь сковорідку і влити трохи рослинного масла. Біфштекс повинен смажитися на добре розпеченій сковороді.

Крок - 4
05

Після виконання цих процедур викладаємо наш стейк на сковорідку і прожарюємо його з обох сторін по 3-4 хвилини. Після цього розрізаємо навпіл головку часнику і натираємо кожну сторону стейка.

Крок - 5
06

Продовжуємо обсмажувати, змінюючи сторонами наш апетитний шматочок протягом декількох хвилин. Потім беремо шматочок вершкового масла і натираємо їм стейк з обох сторін.

Крок - 6
07

Після цього беремо свіжий чебрець, умочуємо його в рідині, яка утворюється при смаженні і також натираємо яловичий стейк. Робимо це таким чином, щоб рухи нагадували, наче ми б'ємо м'ясо пучком чебрецю. Він додасть біфштексу неймовірний аромат.

Крок - 7
08

Обсмажуємо стейк протягом ще трьох хвилин, постійно перевертаючи з боку на бік, і знімаємо. М'ясо виходить дуже соковитим, м'яким, з п'янким ароматом і дуже апетитне на вид. Діставайте його з сковорідки і негайно пригощайте гостей цією смачною м'ясною стравою.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бифштекс классический - покроковий рецепт, фото 1 Бифштекс классический 40 4 3 з 5 - детальніше -
Бифштекс из фарша - покроковий рецепт, фото 1 Бифштекс из фарша 70 4 3 з 5 - детальніше -
Бифштекс с яйцом - покроковий рецепт, фото 1 Бифштекс с яйцом 35 2 2 з 5 - детальніше -
Бифштекс по флорентийски - покроковий рецепт, фото 1 Бифштекс по флорентийски 35 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лазанья в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья в домашних условиях 60 3 3 з 5 - детальніше -
Рисовая лапша с креветками - покроковий рецепт, фото 1 Рисовая лапша с креветками 45 6 3 з 5 - детальніше -
Болоньезе дома - покроковий рецепт, фото 1 Болоньезе дома 85 3 3 з 5 - детальніше -