Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Біфштекс з кров’ю

50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Біфштекс з кров’ю - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Особливе місце в кулінарії займають страви з м'яса, цього по істині багатющого продукту для самих різних польотів кулінарної фантазії. Але навіть серед м'ясних страв є найбільш популярні, одними з яких є біфштекси. вони представляють собою смажений шматок м'яса, але існує величезна кількість способів, як зробити цю страву незабутньою, зберігши при цьому натуральний смак м'яса. Одним з яскравих представників цього виду страв вважається біфштекс з кров'ю, який ми і пропонуємо вам приготувати за цим рецептом. Традиційно, біфштекс готується з яловичини. Втім, в перекладі з англійської він і позначає «beеf» - яловичина, і «steak» - шматок. Для цієї страви краще вибирати м'якоть без зайвих жирових прошарків, ідеально підходить вирізка, спинна м'якоть або стегна. Придбати це м'ясо можна в магазині або на будь-якому ринку, де продавці з радістю допоможуть вам вибрати хороший шматок. Ще один важливий момент: краще купувати яловичину в свіжому, а не замороженому вигля

Інгредієнти

Яловичина1 кг.
Оливкова олія100 мл.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Лавровий лист2 шт.
Масло рослинне150 мл.
Вершкове масло100 г.

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, приступаємо до приготування біфштекса з кров'ю. Сьогодні ми додамо кілька нюансів до традиційного варіанту. Для цього миємо яловичину холодною водою, сушимо паперовими рушниками і нарізаємо. Для біфштекса дуже важливою є правильна нарізка м'яса. Потрібно нарізати яловичину не вздовж, а впоперек волокон, так м'ясо буде легше прожовуватися. Шматки м'яса повинні бути товщина яких не більше двох сантиметрів.

Крок - 1
02

Після того, як ми нарізали наші стейки, посипаємо їх сіллю і перцем з усіх боків. Після цього складаємо їх в пакет для запікання або в пакет для заморозки і наливаємо оливкову олію.

Крок - 2
03

Також кладемо всередину пакета свіжий лавровий лист, але якщо у вас немає свіжого, обійдемося сушеним. Закриваємо пакет, можна трохи його потеребити в руках, щоб масло рівномірно розподілилося на всі стейки.

Крок - 3
04

Після цього опускаємо пакет в киплячу воду і залишаємо на слабкому вогні на пару хвилин приварити. Важливо не перестаратися і не дуже приварити м'ясо. Можна навіть просто опустити в пакет в гарячу воду і залишити хвилин на 15, щоб промаринуватися.

Крок - 4
05

Після цього дістаємо стейки з пакета. Готують біфштекс як правило на грилі. Якщо у вас є вдома гриль, то змащуємо його грати маслом, викладаємо стейки і обсмажуємо, постійно перевертаючи м'ясо з боку на бік. Для того, щоб м'ясо вийшло з кров'ю, досить обсмажувати протягом 3 хвилин з кожного боку. Рекомендують також використовувати спеціальний термометр, який визначає температуру м'яса і допомагає нам визначити ступінь прожарювання. Для м'яса з кров'ю підходяща температура 55 градусів.

Крок - 5
06

Якщо ж у вас немає гриля, біфштекс готуємо на сковорідці. Спочатку її потрібно добре розігріти. Потім кидаємо в неї вершкове масло, і коли воно розтане, викладаємо наші стейки. Обсмажуємо на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Коли смажимо м'ясо, постійно обертаємо його по поверхні сковорідки, щоб воно вбирало в себе масло.

Крок - 6
07

Готовий стейк з кров'ю знімаємо з пательні і викладаємо на тарілку. Зверху поливаємо соком, який утворився в сковорідці під час смаження. Даємо м'ясу трохи настоятися протягом трьох хвилин.

Крок - 7
08

Гарний, дуже соковитий, ароматний і безсумнівно смачний біфштекс з кров'ю готовий. Нарізаємо його на тонкі скибочки і насолоджуємося відмінним результатом наших кулінарних старань.

Крок - 8

Оцінити рецепт