Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Біфштекс по флорентійськи

35 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Біфштекс по флорентійськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Біфштекс по-флорентійськи вважається візитною карткою тосканської кухні. По суті - це стейк з яловичини, смажений на вугіллі. Здавалося б, що це дуже проста в приготуванні страва, але вона має кілька нюансів, які обов'язково потрібно враховувати. Біфштекс по-флорентійськи готується зі стейка Портерхаус Праймбіф. Спробувати приготувати цей стейк просто зобов'язані справжні любителі м'яса, щоб насолодитися самим і порадувати гостей. Біфштекс по-флорентійськи готується на грилі або ж на дуже розігрітій сковорідці. Особливим є м'ясо, із якого він готується, а саме стейк Портерхаус. Його можна придбати в супермаркетах у вакуумній упаковці. Він являє собою шматок м'яса яловичої туші, а саме із поперекової частини на кістці з вирізкою. Його також називають королівським стейком, і це не дивно, адже він складається з кістки в формі букви Т, яка ділить стейк на 2 частини, які мають свої особливості смаку. Ще він вселяючого розміру, тому голодним зі столу не вийде ніхто.

Інгредієнти

Стейк Праймбіф1 шт.
Розмарин1 шт.
Оливкова олія400 мл.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, придбаний стейк витягуємо із упаковки і обов'язково даємо йому час полежати при кімнатній температурі, щоб вирівнялася температура всередині стейка. Також важливо протерти стейк паперовими рушниками, щоб він був сухий. І ще потрібно зробити надрізи з боку, де жировий прошарок, якщо такий є.

Крок - 1
02

Поки м'ясо настоюється, беремо глибоку ємність для смаження, кладемо в неї кілька гілок свіжого розмарину і заливаємо оливковою олією, так щоб наповнити трохи більше половини ємності. Потім ставимо цю ємність в духовку або гриль в спеціальний лоток.

Крок - 2
03

Після того, як м'ясо прогрілося, опускаємо його в ємність з оливковою олією і розмарином, накриваємо гриль кришкою і залишаємо томитися на 40 хвилин, перевертаючи кожні 10 хвилин з боку на бік наше м'ясо.

Крок - 3
04

Потім дістаємо стейк із оливкового масла, розігріваємо на максимум гриль і викладаємо стейк на решітку для смаження. Перед тим, як покласти м'ясо на решітку, натріть його маслом, щоб м'ясо не приставало.

Крок - 4
05

У процесі смаження стейк потрібно постійно перевертати з боку на бік, щоб він правильно присмажився. Також рекомендують використовувати спеціальний термометр, який допоможе правильно визначити ступінь прожарювання. Якщо ви любите м'ясо з кров'ю - необхідна температура 55 градусів, якщо вам до душі м'ясо середнього прожарювання - 62-65, а якщо вам подобається добре просмажене м'ясо - 75 градусів.

Крок - 5
06

Коли стейк досить просмажиться, знімаємо його з гриля і залишаємо на кілька хвилин трохи охолонути, потім відрізаємо м'якоть від кістки, що робити дуже просто, адже кістка зручної форми.

Крок - 6
07

Напевно ви помітили, що ми ще не використали сіль. Вся справа в тому, що в традиційному флорентійському стейк сіль і перець додаються в самому кінці, безпосередньо перед подачею. Отже, солимо і перчимо м'ясо і подаємо на стіл, розрізавши на шматочки. Сподіваємося, що приготований за цим рецептом біфштекс по-флорентійський вами самостійно виявиться нітрохи не гірше ресторанного і порадує своїм неймовірним смаком вас і ваших гостей або домочадців.

Крок - 7

Оцінити рецепт