Біфштекс по-флорентійськи вважається візитною карткою тосканської кухні. По суті - це стейк з яловичини, смажений на вугіллі. Здавалося б, що це дуже проста в приготуванні страва, але вона має кілька нюансів, які обов'язково потрібно враховувати. Біфштекс по-флорентійськи готується зі стейка Портерхаус Праймбіф. Спробувати приготувати цей стейк просто зобов'язані справжні любителі м'яса, щоб насолодитися самим і порадувати гостей. Біфштекс по-флорентійськи готується на грилі або ж на дуже розігрітій сковорідці. Особливим є м'ясо, із якого він готується, а саме стейк Портерхаус. Його можна придбати в супермаркетах у вакуумній упаковці. Він являє собою шматок м'яса яловичої туші, а саме із поперекової частини на кістці з вирізкою. Його також називають королівським стейком, і це не дивно, адже він складається з кістки в формі букви Т, яка ділить стейк на 2 частини, які мають свої особливості смаку. Ще він вселяючого розміру, тому голодним зі столу не вийде ніхто.
Отже, придбаний стейк витягуємо із упаковки і обов'язково даємо йому час полежати при кімнатній температурі, щоб вирівнялася температура всередині стейка. Також важливо протерти стейк паперовими рушниками, щоб він був сухий. І ще потрібно зробити надрізи з боку, де жировий прошарок, якщо такий є.
Поки м'ясо настоюється, беремо глибоку ємність для смаження, кладемо в неї кілька гілок свіжого розмарину і заливаємо оливковою олією, так щоб наповнити трохи більше половини ємності. Потім ставимо цю ємність в духовку або гриль в спеціальний лоток.
Після того, як м'ясо прогрілося, опускаємо його в ємність з оливковою олією і розмарином, накриваємо гриль кришкою і залишаємо томитися на 40 хвилин, перевертаючи кожні 10 хвилин з боку на бік наше м'ясо.
Потім дістаємо стейк із оливкового масла, розігріваємо на максимум гриль і викладаємо стейк на решітку для смаження. Перед тим, як покласти м'ясо на решітку, натріть його маслом, щоб м'ясо не приставало.
У процесі смаження стейк потрібно постійно перевертати з боку на бік, щоб він правильно присмажився. Також рекомендують використовувати спеціальний термометр, який допоможе правильно визначити ступінь прожарювання. Якщо ви любите м'ясо з кров'ю - необхідна температура 55 градусів, якщо вам до душі м'ясо середнього прожарювання - 62-65, а якщо вам подобається добре просмажене м'ясо - 75 градусів.
Коли стейк досить просмажиться, знімаємо його з гриля і залишаємо на кілька хвилин трохи охолонути, потім відрізаємо м'якоть від кістки, що робити дуже просто, адже кістка зручної форми.
Напевно ви помітили, що ми ще не використали сіль. Вся справа в тому, що в традиційному флорентійському стейк сіль і перець додаються в самому кінці, безпосередньо перед подачею. Отже, солимо і перчимо м'ясо і подаємо на стіл, розрізавши на шматочки. Сподіваємося, що приготований за цим рецептом біфштекс по-флорентійський вами самостійно виявиться нітрохи не гірше ресторанного і порадує своїм неймовірним смаком вас і ваших гостей або домочадців.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти