Для любителів натурального смаку м'яса прекрасно підійде варіант біфштекса, страви, що має англійські коріння і представляє собою шматок смаженого м'яса без особливих добавок. Крім цього, ми приготували відмінний варіант, як поєднати приготування з хорошим відпочинком у відмінній комапанії, і пропонуємо вашій увазі рецепт приготування біфштекса на грилі. Приготоване цим способом м'ясо виходить особливо соковитим і ніжним, а аромат не залишить байдужих навіть самих розпещених гурманів.
Отже, для початку приготуємо м'ясо. Найкраще для біфштекса купувати вирізку, це найкраща і найдорожча частина з тонкою структурою без прошарків жиру. Цю вирізку ми розрізаємо на чотири частини поперек волокон, які перев'язуємо ниткою посередині, утворивши таким чином чотири медальйона, які і будемо обсмажувати.
Але перед тим слід м'ясо замаринувати. Робимо це наступним чином: поливаємо кожен шматок оливковою олією і гарненько втираємо його в м'якоть. Важливо, щоб маслом був покритий весь шматок з усіх боків. Після цього залишаємо м'ясо трохи насититися.
А тим часом розпалимо вугілля на грилі, підготувавши цю установку для готування біфштекса. Гриль на деревному вугіллі - самий оптимальних варіант для походів на природу або ж у дворі.
Після того, як м'ясо промаринувалося в оливковій олії, ми його солимо.
Тепер можна приступати вже безпосередньо до обсмажування м'яса. Для цього змащуємо рослинним маслом чавунну решітку на грилі і викладаємо на неї шматочки. Вугілля вже як слід прогрілися і дають необхідну температуру, тому обсмажуємо м'ясо по півтори хвилини з кожного боку.
Після цього перекладаємо наші медальйони на лоток для гриля, в якому м'ясо буде готуватися при меншій температурі. Накрийте кришкою гриль і залиште м'ясо готуватися. Залежно від того, якої міри просмаження вам подобається м'ясо, слід готувати відповідно протягом різного часу. Якщо ви любите не зовсім просмажене м'ясо з кров'ю, досить буде 2-3 хвилин. Якщо ж вам більше подобається м'ясо слабкого смаження (medium rare) - смажте 5-6 хвилин; середнього просмаження (medium) з рожевим соком всередині - необхідно 8-9 хвилин для готування; м'ясо medium well, тобто майже просмажене м'ясо з прозорим соком - залиште готуватися 10-11 хвилин; якщо ж вам більше до душі просмажене м'ясо - для його прожарки необхідно 14-15 хвилин; ну а якщо ви любите сильно просмажене м'ясо, щоб трохи сухувате, то не бійтеся залишити його смажитися і до 20 хвилин.
Після приготованого необхідним вам способом стейків з яловичини, виймаємо м'ясо з гриля і даємо йому п'ять хвилин трохи охолонути. Потім запрошуємо гостей до столу і насолоджуємося особливим смаком яловичини, приготованої простим, але дуже виграшним способом. Біфштекс на грилі без сумнівів один з найпопулярніших м'ясних делікатесів, полюбився любителям м'ясних страв і цінителів натурального смаку м'яса.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти