Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Біфштекс зі свинини

( 4.8214 4 528 28 оцінок)
2191 - переглядів
45 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Біфштекс зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ідеальний біфштекс зі свинини в маринаді поєднує в собі кислоту, жир і приправи. Кислота створює насичений аромат і пом'якшує м'ясо; жир додає соковитість, допомагає запобігти прилипанню м'яса до сковороди і сприяє карамелізації; і приправи доповнюють насиченість смаку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Біфштекс зі свинини" (на 100 грам)

  • Білки12.8 гр.
  • Жири19.9 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії254 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Біфштекс за цим рецептом попередньо обов'язково потрібно замаринувати. Тому в першу чергу приготуйте незвичайний маринад. Для цього очистіть від лушпиння і видавіть через часникодавку в глибоку ємність зубчики часнику. Потім додайте діжонську гірчицю, залийте трохи оливкового масла.

Крок - 1
02

Тепер долийте бальзамічний оцет, трохи соєвого соусу, добре все перемішайте до утворення рідкої суміші.

Крок - 2
03

Потім засипте паприку, трохи присоліть, пріперчіть подрібненим перцем чилі.

Крок - 3
04

Далі додайте рідкий гречаний мед і ретельно ще раз все перемішайте.

Крок - 4
05

В окрему глибоку миску покладіть ложку пасти тамаринда, залийте теплою кип'яченою водою і за допомогою вилки розімніть вміст до однорідної менш густої суміші. Потім за допомогою дрібного сита відокремте більш рідку частину пасти тамаринда і відправте в ємність з основним, раніше підготовленим соусом. Ретельно все перемішайте і відставте на час до подальшого використання.

Крок - 5
06

А самі візьміть красиві шматки свинини, помийте холодною, проточною водою і промокніть паперовим рушником для видалення води.

Крок - 6
07

Далі налийте підготовлену суміш в пластиковий пакет з замком (для маринування) і помістіть в нього шматки свинини, акуратно запечатав. Тепер перемішайте шматки м'яса в пакеті з сумішшю, рівномірно розподіливши соус по поверхні свинини.

Крок - 7
08

Надішліть пакет з маринованим м'ясом в холодильник і залиште на тривалий час для просочування, принаймні протягом 8 годин, зберігати точно. Після закінчення цього часу помістіть сковороду з грилем на плиту і максимально розігрійте.

Крок - 8
09

Покладіть шматки промаринованого м'яса на сковорідку і прожарюйте, перевернувши кілька разів з боку на бік, до утворення золотистої скоринки.

Крок - 9
10

Готовий біфштекс зі свинини подавайте гарячим з пюре і улюбленою зеленню.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний борщ з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Пісний борщ з квасолею 35 5 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з телятини 45 4 3 з 5 - детальніше -
Рибні пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Рибні пельмені 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Харчо по домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Харчо по домашньому 180 4 3 з 5 - детальніше -
Пахлава азербайджанська - покроковий рецепт, фото 1 Пахлава азербайджанська 60 4 3 з 5 - детальніше -
Булочки - покроковий рецепт, фото 1 Булочки 75 3 3 з 5 - детальніше -