Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Біфштекс Другі страви Українська кухня

Біфштекс зі свинини

( 4.8214 4 528 28 оцінок)
2063 - переглядів
45 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Біфштекс зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ідеальний біфштекс зі свинини в маринаді поєднує в собі кислоту, жир і приправи. Кислота створює насичений аромат і пом'якшує м'ясо; жир додає соковитість, допомагає запобігти прилипанню м'яса до сковороди і сприяє карамелізації; і приправи доповнюють насиченість смаку.

Інгредієнти

  • Перець червоний чілі 1/2 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Вода 50 мг.
  • Сіль за смаком
  • Соєвий соус 3 ст.л
  • Оцет яблучний 2 ст.л
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Діжонська гірчиця 2 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Свинина 700 г.
  • Тамаринд 50 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Біфштекс за цим рецептом попередньо обов'язково потрібно замаринувати. Тому в першу чергу приготуйте незвичайний маринад. Для цього очистіть від лушпиння і видавіть через часникодавку в глибоку ємність зубчики часнику. Потім додайте діжонську гірчицю, залийте трохи оливкового масла.

Крок - 1
02

Тепер долийте бальзамічний оцет, трохи соєвого соусу, добре все перемішайте до утворення рідкої суміші.

Крок - 2
03

Потім засипте паприку, трохи присоліть, пріперчіть подрібненим перцем чилі.

Крок - 3
04

Далі додайте рідкий гречаний мед і ретельно ще раз все перемішайте.

Крок - 4
05

В окрему глибоку миску покладіть ложку пасти тамаринда, залийте теплою кип'яченою водою і за допомогою вилки розімніть вміст до однорідної менш густої суміші. Потім за допомогою дрібного сита відокремте більш рідку частину пасти тамаринда і відправте в ємність з основним, раніше підготовленим соусом. Ретельно все перемішайте і відставте на час до подальшого використання.

Крок - 5
06

А самі візьміть красиві шматки свинини, помийте холодною, проточною водою і промокніть паперовим рушником для видалення води.

Крок - 6
07

Далі налийте підготовлену суміш в пластиковий пакет з замком (для маринування) і помістіть в нього шматки свинини, акуратно запечатав. Тепер перемішайте шматки м'яса в пакеті з сумішшю, рівномірно розподіливши соус по поверхні свинини.

Крок - 7
08

Надішліть пакет з маринованим м'ясом в холодильник і залиште на тривалий час для просочування, принаймні протягом 8 годин, зберігати точно. Після закінчення цього часу помістіть сковороду з грилем на плиту і максимально розігрійте.

Крок - 8
09

Покладіть шматки промаринованого м'яса на сковорідку і прожарюйте, перевернувши кілька разів з боку на бік, до утворення золотистої скоринки.

Крок - 9
10

Готовий біфштекс зі свинини подавайте гарячим з пюре і улюбленою зеленню.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Біфштекс по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по-татарськи 40 1 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з яловичини 35 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з яйцем 35 2 2 з 5 - детальніше -
Біфштекс по флорентійськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по флорентійськи 35 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Борщ з кропивою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з кропивою 40 5 2 з 5 - детальніше -
Безе по ДСТу - покроковий рецепт, фото 1 Безе по ДСТу 65 4 3 з 5 - детальніше -