Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Біфштекс зі свинини

45 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Біфштекс зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ідеальний біфштекс зі свинини в маринаді поєднує в собі кислоту, жир і приправи. Кислота створює насичений аромат і пом'якшує м'ясо; жир додає соковитість, допомагає запобігти прилипанню м'яса до сковороди і сприяє карамелізації; і приправи доповнюють насиченість смаку.

Інгредієнти

Перець червоний чілі 1/2 ч.л
Паприка1 ч.л
Вода50 мг.
Сіль за смаком
Соєвий соус3 ст.л
Оцет яблучний2 ст.л
Оливкова олія2 ст.л
Діжонська гірчиця2 ст.л
Часник4 зуб.
Свинина700 г.
Тамаринд50 г.
01

Біфштекс за цим рецептом попередньо обов'язково потрібно замаринувати. Тому в першу чергу приготуйте незвичайний маринад. Для цього очистіть від лушпиння і видавіть через часникодавку в глибоку ємність зубчики часнику. Потім додайте діжонську гірчицю, залийте трохи оливкового масла.

Крок - 1
02

Тепер долийте бальзамічний оцет, трохи соєвого соусу, добре все перемішайте до утворення рідкої суміші.

Крок - 2
03

Потім засипте паприку, трохи присоліть, пріперчіть подрібненим перцем чилі.

Крок - 3
04

Далі додайте рідкий гречаний мед і ретельно ще раз все перемішайте.

Крок - 4
05

В окрему глибоку миску покладіть ложку пасти тамаринда, залийте теплою кип'яченою водою і за допомогою вилки розімніть вміст до однорідної менш густої суміші. Потім за допомогою дрібного сита відокремте більш рідку частину пасти тамаринда і відправте в ємність з основним, раніше підготовленим соусом. Ретельно все перемішайте і відставте на час до подальшого використання.

Крок - 5
06

А самі візьміть красиві шматки свинини, помийте холодною, проточною водою і промокніть паперовим рушником для видалення води.

Крок - 6
07

Далі налийте підготовлену суміш в пластиковий пакет з замком (для маринування) і помістіть в нього шматки свинини, акуратно запечатав. Тепер перемішайте шматки м'яса в пакеті з сумішшю, рівномірно розподіливши соус по поверхні свинини.

Крок - 7
08

Надішліть пакет з маринованим м'ясом в холодильник і залиште на тривалий час для просочування, принаймні протягом 8 годин, зберігати точно. Після закінчення цього часу помістіть сковороду з грилем на плиту і максимально розігрійте.

Крок - 8
09

Покладіть шматки промаринованого м'яса на сковорідку і прожарюйте, перевернувши кілька разів з боку на бік, до утворення золотистої скоринки.

Крок - 9
10

Готовий біфштекс зі свинини подавайте гарячим з пюре і улюбленою зеленню.

Крок - 10

Оцінити рецепт