Укр
Рус
thermomix thermomix
Біфштекс Другі страви Українська кухня

Біфштекс зі свинини

45 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Біфштекс зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ідеальний біфштекс зі свинини в маринаді поєднує в собі кислоту, жир і приправи. Кислота створює насичений аромат і пом'якшує м'ясо; жир додає соковитість, допомагає запобігти прилипанню м'яса до сковороди і сприяє карамелізації; і приправи доповнюють насиченість смаку.

Інгредієнти

  • Перець червоний чілі 1/2 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Вода 50 мг.
  • Сіль за смаком
  • Соєвий соус 3 ст.л
  • Оцет яблучний 2 ст.л
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Діжонська гірчиця 2 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Свинина 700 г.
  • Тамаринд 50 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Біфштекс за цим рецептом попередньо обов'язково потрібно замаринувати. Тому в першу чергу приготуйте незвичайний маринад. Для цього очистіть від лушпиння і видавіть через часникодавку в глибоку ємність зубчики часнику. Потім додайте діжонську гірчицю, залийте трохи оливкового масла.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер долийте бальзамічний оцет, трохи соєвого соусу, добре все перемішайте до утворення рідкої суміші.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім засипте паприку, трохи присоліть, пріперчіть подрібненим перцем чилі.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі додайте рідкий гречаний мед і ретельно ще раз все перемішайте.

    Крок - 4
  5. 05

    В окрему глибоку миску покладіть ложку пасти тамаринда, залийте теплою кип'яченою водою і за допомогою вилки розімніть вміст до однорідної менш густої суміші. Потім за допомогою дрібного сита відокремте більш рідку частину пасти тамаринда і відправте в ємність з основним, раніше підготовленим соусом. Ретельно все перемішайте і відставте на час до подальшого використання.

    Крок - 5
  6. 06

    А самі візьміть красиві шматки свинини, помийте холодною, проточною водою і промокніть паперовим рушником для видалення води.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі налийте підготовлену суміш в пластиковий пакет з замком (для маринування) і помістіть в нього шматки свинини, акуратно запечатав. Тепер перемішайте шматки м'яса в пакеті з сумішшю, рівномірно розподіливши соус по поверхні свинини.

    Крок - 7
  8. 08

    Надішліть пакет з маринованим м'ясом в холодильник і залиште на тривалий час для просочування, принаймні протягом 8 годин, зберігати точно. Після закінчення цього часу помістіть сковороду з грилем на плиту і максимально розігрійте.

    Крок - 8
  9. 09

    Покладіть шматки промаринованого м'яса на сковорідку і прожарюйте, перевернувши кілька разів з боку на бік, до утворення золотистої скоринки.

    Крок - 9
  10. 10

    Готовий біфштекс зі свинини подавайте гарячим з пюре і улюбленою зеленню.

    Крок - 10

Оцінити рецепт