Традиційно на сніданок європейці готують каші, мюслі з молоком або йогуртом, може ще бутерброди. Але тільки не ті, хто вважає за краще грунтовно отримати заряд енергії з ранку. Тут вже розглядаються більш серйозні страви серед них не останнє місце займає біфштекс. Звичайно, простіше простого приготувати в домашніх умовах біфштекс з фаршу, але я вам можу запропонувати зовсім інший варіант біфштекса, барвисто оформлений і апетитно пахнущий, він обов'язково приверне увагу ваших рідних. У виборі м'яса, звичайно, можна експериментувати, і за бажанням можна приготувати біфштекс навіть з крольчат, але я хочу запропонувати для приготування цієї страви використовувати говядину. З цілісного шматочка м'яса, ще з додаванням яєць і зелені, вам вдасться приготувати нескладну страву- біфштекс з яйцем. Вам цікава моя пропозиція? Тоді, давайте будемо пробувати готувати абсолютно просту, але живильну страву, а вже коли її краще подати до столу, на сніданок або обід - це вже вам вирішувати. Головним в біфштексі є, звичайно ж, м'ясо, в нашому випадку яловиче, втім, воно повинно бути виключно свіжим, заморожене ні в якому разі не годиться. Так, як розморожене м'ясо погано тримає форму і не прожарюється рівномірно, а підгорає.
Ретельно вимиваємо яловичу м'якоть холодною водою, витираємо паперовим рушником, а потім нарізаємо суворо поперек волокон, порційними шматками, адже відрізаний шматок м'яса і є не що інше, як майбутній біфштекс, але звичайно ж, смажений.
Вибираємо невеликий гарбуз, відрізаємо необхідний нам шматок і добре його вимиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими довгими скибочками. Таким же чином на обробній дошці нарізаємо очищений і вимитий корінь петрушки (бажано молодий, щоб не довелося довго запікати для розм'якшення).
Нарізані соломкою овочі викладаємо на деко і запікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці до м'якості - гарнір для майбутньої страви - готовий, втім, можна і підсмажити на сковороді, але тоді потрібно використовувати зайву кількість рослинного масла, а це не дуже корисно.
Глибоку сковорідку поміщаємо на плиту, вливаємо олію і максимально розігріваємо. Потім кидаємо в киплячу олію капусту брокколі, яку попередньо миємо й обсушуємо, і трохи обсмажуємо, постійно перевертаючи, щоб листя не сильно підсмажилися і не потемніли.
У сковорідку з розігрітою олією викладаємо шматок яловичої вирізки, рясно солимо і перчимо чорним меленим перцем, і обсмажуємо біфштекс до золотистої скоринки, але за часом це не так швидко, потрібно, щоб м'ясо було соковитим, не твердим, але при цьому при нарізці не виділяло червоний сік. Обсмажуючи, потрібно перевернути шматок м'яса кілька разів з боку на бік, тоді буде рівномірна прожарка.
Потім поміщаємо іншу сковороду на плиту, вливаємо в неї рослинне масло, вбиваємо курячі яйця і смажимо яєчню - глазунку.
На тарілку викладаємо готовий підсмажений біфштекс, додаємо капусту брокколі, а також часточки гарбуза і кореня петрушки. Подаємо гарячим.
Випадкові рецепти