Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Біфштекс з телятини

45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Біфштекс з телятини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Традиційна англійська страва - біфштекс з телятини - набула величезну популярність у багатьох країнах. За своєю суттю біфштекс - це обсмажений шматок м'яса. Ця страва - справжній подарунок для м'ясоїдів, оскільки для приготування використовується мінімум добавок, і це дає можливість насолодитися справжнім смаком м'яса. Не дарма ж біфштекс з телятини вважається однією з найсмачніших страв, які можна приготувати з м'яса. Способів приготування біфштекса існує дуже багато, але ми пропонуємо приготувати класичний варіант, використовуючи також вершковий соус.

Інгредієнти

Гірчиця1 ст.л
Вершки 20 %100 мл.
Коньяк50 мл.
Вершкове масло100 г.
Масло рослинне50 мг.
Перець чорний мелений1 ст.л
Сіль за смаком
Телятина1 кг.
01

Дуже важливим моментом є вибір м'яса. Для біфштекса підходити вирізка, а саме частина спини або стегна. Саме ці частини мають найменшу кількість жирових прошарків. Не рекомендується також купувати заморожене м'ясо. Наступним не менш важливим процесом є нарізка. Для біфштекса оптимальним вважається шматок м'яса, товщиною 1,5-2 см, але не більше, тому що м'ясо буде складно прожарити, а при вживанні прожувати.

Крок - 1
02

Ще слід звернути увагу на те, що м'ясо для біфштекса нарізається поперек волокон. Після того, як ми впоралися з нарізкою, переходимо до наступного етапу. З обох сторін шматок м'яса натираємо сіллю і великою кількістю перцю грубого помелу. Якщо у вас немає такого - не біда. Можна взяти чорний перець горошком, замотати його в кухонний рушник і відбити за допомогою кухонного молотка або звичайної сковорідки. Вийде той же грубий помел. Отже, гарненько натираємо наш стейк, можна поплескати по ньому, щоб краще просочився, також важливо розподілити спеції рівномірно по всій довжині шматка.

Крок - 2
03

Після цього на добре розігріту з рослинним маслом сковорідку кидаємо шматочок вершкового масла, і коли воно розтане, викладаємо стейк і обсмажуємо з обох сторін по чотири хвилини. Стейк виходить дуже красивого апетитного кольору.

Крок - 3
04

Знімаємо його з пательні, а на його місце виливаємо коньяк, вершки і залишок вершкового масла, а також додаємо ложку гірчиці, все добре перемішуємо вінчиком і постійно помішуючи, доводимо соус до готовності, а саме тушкуємо його, поки не загусне і не знайде злегка коричневий відтінок. Для цього нам знадобитися кілька хвилин.

Крок - 4
05

Нарізаємо стейк на скибочки і викладаємо їх на тарілку. Зверху поливаємо соусом і запрошуємо всіх до столу насолодитися неймовірним смаком біфштекса з телятини. Також біфштекс можна подавати з гарніром, наприклад з картоплею і овочами. У будь-якому варіанті ви отримаєте величезне задоволення від цієї м'ясної страви, простої і нехитрої в приготуванні, але такої неймовірної на запах і смак.

Крок - 5

Оцінити рецепт