Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Біфштекс по-татарськи

40 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Біфштекс по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Біфштекс по-татарськи або, як його ще називають «стейк-тартар» - страва дуже оригінальна і пікантна, але при цьому проста і швидка в приготуванні. Вона являє собою яловичину, яка подається в сирому вигляді зі спеціями. Прекрасний варіант для любителів справжнього смаку м'яса, біфштекс виходить ситним, ароматним і ніжним. Звичайно ж існує багато способів, як приготувати цю страву, адже кожен кулінар намагається внести свою лепту в рецепт. Один з таких варіантів ми пропонуємо приготувати по нашому рецепту.

Інгредієнти

Яловичина250 г.
Огірок солоний2 шт.
Каперси50 г.
Цибуля1 шт.
Гірчиця1 ч.л
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Яйце1 шт.
Оливкова олія1 ч.л

Покроковий рецепт з фото

01

Для цієї страви нам потрібен, звичайно ж, дуже якісний шматок яловичини. М'ясо повинно бути свіжим, без попередніх заморозок. Крім того, в ньому не повинно бути прошарків жиру. Ідеально підійде яловича вирізка. Це найдорожчий і найкращий шматок яловичої туші, який високо цінується кулінарами. Отже, м'ясо можна пропустити через м'ясорубку, а можна дрібно нарізати його ножем.

Крок - 1
02

Ми пропонуємо зупинитися на першому варіанті, це додасть страві особливого смаку і вигляду. Пропускаємо м'ясо через м'ясорубку, можна навіть кілька разів.

Крок - 2
03

Також дрібно нарізаємо солоні огірки. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо й дрібно шаткуємо.

Крок - 3
04

Тепер в миску з раніше підготовленим фаршем засипаємо сіль, чорний мелений перець і спеції за смаком. Додаємо гірчицю, каперси і трохи все перемішуємо.

Крок - 4
05

Сюди ж додаємо відокремлений заздалегідь курячий жовток, подрібнені огірки і цибулю, а потім ще раз все гарненько змішаємо.

Крок - 5
06

Далі засипаємо в миску, попередньо нашатковану зелень петрушки і ретельно все перемішуємо, щоб вийшла фаршеобразних в'язка маса. Накриваємо її харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин, щоб страва так сказати дозріла.

Крок - 6
07

Після цього готуємося подавати татарський біфштекс до столу. Для цього беремо тарілку і спеціальну форму для салатів. Змащуємо її оливковою олією і ставимо на тарілку.

Крок - 7
08

У неї викладаємо нашу охолоджене страву, добре утрамбовуючи її і розрівнюючи зверху, після чого акуратно знімаємо форму. На тарілці виходить красива кругла страва.

Крок - 8
09

Тепер наріжемо солоний огірок тонкими кільцями або продовгуватими шматочками і укладемо їх зверху на біфштекс. Потім прикрасимо страву свіжою зеленню петрушки або будь-якою іншою на ваш смак.

Крок - 9
10

Оригінальний біфштекс по-татарськи готовий. Подаємо його на стіл і запрошуємо всіх покуштувати свій кулінарний шедевр. Дуже добре виглядає ця страва з підсмаженими скибочками хліба. Перед вживанням біфштекс можна змішати ще з яєчним жовтком і виделкою намазати на хліб. Виходить дійсно дуже смачно і ситно.

Крок - 10

Оцінити рецепт