Укр
Рус
Біфштекс Другі страви Східна кухня

Біфштекс по-татарськи

( 4.9583 4 524 24 оцінки)
1826 - переглядів
40 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Біфштекс по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Біфштекс по-татарськи або, як його ще називають «стейк-тартар» - страва дуже оригінальна і пікантна, але при цьому проста і швидка в приготуванні. Вона являє собою яловичину, яка подається в сирому вигляді зі спеціями. Прекрасний варіант для любителів справжнього смаку м'яса, біфштекс виходить ситним, ароматним і ніжним. Звичайно ж існує багато способів, як приготувати цю страву, адже кожен кулінар намагається внести свою лепту в рецепт. Один з таких варіантів ми пропонуємо приготувати по нашому рецепту.

Інгредієнти

  • Яловичина 250 г.
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Каперси 50 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Яйце 1 шт.
  • Оливкова олія 1 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для цієї страви нам потрібен, звичайно ж, дуже якісний шматок яловичини. М'ясо повинно бути свіжим, без попередніх заморозок. Крім того, в ньому не повинно бути прошарків жиру. Ідеально підійде яловича вирізка. Це найдорожчий і найкращий шматок яловичої туші, який високо цінується кулінарами. Отже, м'ясо можна пропустити через м'ясорубку, а можна дрібно нарізати його ножем.

Крок - 1
02

Ми пропонуємо зупинитися на першому варіанті, це додасть страві особливого смаку і вигляду. Пропускаємо м'ясо через м'ясорубку, можна навіть кілька разів.

Крок - 2
03

Також дрібно нарізаємо солоні огірки. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо й дрібно шаткуємо.

Крок - 3
04

Тепер в миску з раніше підготовленим фаршем засипаємо сіль, чорний мелений перець і спеції за смаком. Додаємо гірчицю, каперси і трохи все перемішуємо.

Крок - 4
05

Сюди ж додаємо відокремлений заздалегідь курячий жовток, подрібнені огірки і цибулю, а потім ще раз все гарненько змішаємо.

Крок - 5
06

Далі засипаємо в миску, попередньо нашатковану зелень петрушки і ретельно все перемішуємо, щоб вийшла фаршеобразних в'язка маса. Накриваємо її харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин, щоб страва так сказати дозріла.

Крок - 6
07

Після цього готуємося подавати татарський біфштекс до столу. Для цього беремо тарілку і спеціальну форму для салатів. Змащуємо її оливковою олією і ставимо на тарілку.

Крок - 7
08

У неї викладаємо нашу охолоджене страву, добре утрамбовуючи її і розрівнюючи зверху, після чого акуратно знімаємо форму. На тарілці виходить красива кругла страва.

Крок - 8
09

Тепер наріжемо солоний огірок тонкими кільцями або продовгуватими шматочками і укладемо їх зверху на біфштекс. Потім прикрасимо страву свіжою зеленню петрушки або будь-якою іншою на ваш смак.

Крок - 9
10

Оригінальний біфштекс по-татарськи готовий. Подаємо його на стіл і запрошуємо всіх покуштувати свій кулінарний шедевр. Дуже добре виглядає ця страва з підсмаженими скибочками хліба. Перед вживанням біфштекс можна змішати ще з яєчним жовтком і виделкою намазати на хліб. Виходить дійсно дуже смачно і ситно.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бифштекс с кровью - покроковий рецепт, фото 1 Бифштекс с кровью 50 4 3 з 5 - детальніше -
Бифштекс из фарша - покроковий рецепт, фото 1 Бифштекс из фарша 70 4 3 з 5 - детальніше -
Бифштекс классический - покроковий рецепт, фото 1 Бифштекс классический 40 4 3 з 5 - детальніше -
Бифштекс по флорентийски - покроковий рецепт, фото 1 Бифштекс по флорентийски 35 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тыквенные оладьи из тыквы - покроковий рецепт, фото 1 Тыквенные оладьи из тыквы 50 4 3 з 5 - детальніше -
Буррито с овощами - покроковий рецепт, фото 1 Буррито с овощами 25 3 2 з 5 - детальніше -
Самса с баклажаном - покроковий рецепт, фото 1 Самса с баклажаном 55 3 3 з 5 - детальніше -