Укр
Рус
Біфштекс Другі страви Італійська кухня

Біфштекс класичний

( 4.8333 4 512 12 оцінок)
2240 - переглядів
40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Біфштекс класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Східна кухня, Азербайджанська кухня, Німецька кухня, Татарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Класичний біфштекс - прекрасний кулінарний подарунок для любителів м'яса з його натуральним смаком і ароматом. Як правило, біфштекс готується з яловичини без особливих добавок і являє собою шматок смаженого м'яса. Сьогодні існує величезна кількість варіацій приготування біфштексів, але все ж більшою популярністю користується класичний варіант.Біфштекс в первинному своєму варіанті готується зі шматка яловичини, обсмаженому на вогні. Сьогодні біфштекс готують на грилі або ж сковорідці, в будь-якому випадку результат виходить відмінний.На перший погляд приготування класичного біфштекса простіше простого, але все ж існує кілька правил, які краще виконати при готуванні, щоб отримати дійсно смачний справжній біфштекс.

Інгредієнти

  • Яловичина 1 кг.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливкова олія 50 мл.
  • Масло рослинне 200 мл.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Часник 2 зуб.

Харчова цінність страви "Біфштекс класичний" (на 100 грам)

  • Білки13.8 гр.
  • Жири31.1 гр.
  • Вуглеводи0.3 гр.
  • Калорії344 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку потрібно правильно вибрати м'ясо. Для біфштекса ідеально підходить свіжа яловичина, а саме її вирізка, м'якоть зі спини або стегна, які мають м'яку структуру, без прошарків жиру. Не варто також купувати заморожене м'ясо. У свіжому вигляді його можна придбати на будь-якому ринку, де продавці можуть при вас відрізати необхідні частини.

Крок - 1
02

Наступним важливим моментом є правильна нарізка стейків. Яловичину слід нарізати поперек волокон, роблячи шматки товщиною не більше двох сантиметрів. Це потрібно для того, щоб, по-перше, м'ясо правильно прожарилося, а по-друге, щоб воно потім легко жувалося .

Крок - 2
03

Після того, як ми наріжемо наші стейки, їх потрібно змастити оливковою олією, а потім посипаємо їх сіллю і перцем з усіх боків, можна навіть поплескати долонею, щоб краще усмоктувалися спеції. Дамо м'ясу трохи часу настоятися і визріти, досить буде 10-15 хвилин, а потім приступаємо до найважливішого етапу, а саме обсмажуванні.

Крок - 3
04

Звичайно, найкраще готувати біфштекс на грилі. Якщо у вас є такий пристрій, його потрібно розігріти або розжарити вугілля, дивлячись якого саме виду у вас гриль, потім змащуємо грати маслом, щоб м'ясо не приставало, і викладаємо наші стейки на решітку.

Крок - 4
05

Час готування залежить від того, яке саме м'ясо ви любите. Для стейка з кров'ю досить 2 хвилин, для середнє прожарювання - по 3 хвилини, а для того, щоб стейк вийшов добре прожареним - необхідно 5 хвилин.Ступінь підсмажування можна визначити, використовуючи спеціальний термометр (м'ясо з кров'ю - температура м'яса 55 градусів, середня прожарювання - 65, просмажене м'ясо - 75) або ж за допомогою звичайної зубочистки: проткнув нею м'ясо, з нього просочиться кров, рожевий сік або ж прозорий відповідно .

Крок - 5
06

Якщо ж гриля у вас немає - використовуємо сковорідку, яку добре розігріваємо з рослинним маслом і обсмажуємо м'ясо на сильному вогні також за часом для різного ступеня просмаження.

Крок - 6
07

Важливий момент при обох варіантах приготування - під час обсмажування постійно перевертати шматки м'яса, щоб воно як слід прожарилося і не підгоріло.

Крок - 7
08

Готові стейки знімаємо і даємо їм близько п'яти хвилин постояти. Потім нарізаємо скибочками і запрошуємо всіх до столу.

Крок - 8
09

Подають класичний біфштекс з легким пюре, щоб не псувати первозданний смак смаженого м'яса.

Крок - 9
10

Але також використовують різні соуси і гарніри. Один з найпростіших, але дуже підкреслюючих смак м'яса, соусів є м'яке вершкове масло, змішане з подрібненим часником. Саме цей соус рекомендуємо вам використовувати, коли будете дивувати своїх гостей своїм шедевром - класичним біфштексом.    

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -
Риба Царська - покроковий рецепт, фото 1 Риба Царська 40 5 3 з 5 - детальніше -
Томатний соус Італійський - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус Італійський 80 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сироп полуничний - покроковий рецепт, фото 1 Сироп полуничний 35 4 3 з 5 - детальніше -
Дині - молочний суп - покроковий рецепт, фото 1 Дині - молочний суп 30 3 2 з 5 - детальніше -
Панакота з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Панакота з молоком 50 3 3 з 5 - детальніше -