Укр
Рус
Безе Десерти Французька кухня

Безе

( 4.8718 4 539 39 оцінок)
2697 - переглядів
120 хвилинпорцій - 3складність - 4 з 5
Безе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ймовірно, важко знайти людину, яка б абсолютно байдуже ставилася до такого казкового лакомства, як безе. Багатьом ще з дитинства запам'яталися ці ніжні, повітряні тістечка, що нагадують мереживну хмару. Цими хрусткими вкусняшками можна просто поласувати, а можна використовувати для прикраси кондитерських виробів. Нічого складного в приготуванні такого приголомшливо легкого десерту зі збитих яєчних білків немає, але все ж воно трохи примхливе і може недосвідченого кулінара змусити трохи понервувати. Проте, скористайтеся нашими знаннями, дотримуйтесь правил рецепта і все у вас вийде.

Інгредієнти

  • Барвник за смаком
  • Цукор 180 г.
  • Білок яєчний 4 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Здавалося б, що може бути складного, якщо до складу десерту входить всього пару інгредієнтів, але все ж кілька правил приготування справжнього безе існує тому щоб в результаті отримати дійсно повітряний десерт, робити все треба строго за правилами. Щоб ви знали, краще збиваються білки не найсвіжіших яєць. Краще, щоб вони зберігалися приблизно тиждень. А тепер ще один дуже важливий нюанс, який безпосередньо впливає на якість десерту. Нам потрібно відокремити яєчні білки від жовтків, і робити це потрібно максимально акуратно, так як найменша частка жовтка здатна зіпсувати білкову масу. Відокремлюємо білки від жовтків відразу ж, як тільки дістаємо яйця з холодильника. Але ось перед тим, як приступити до збивання, півгодини витримуємо білки при кімнатній температурі, тоді основа безе буде просто повітряною.

Крок - 1
02

Займатися процесом збивання білків будемо в чистій і обов'язково, сухій ємності, та й насадки міксера не повинні бути мокрими. Якщо тільки крапля води потрапляє в ємність з яєчними білками, збити їх в піну буде просто не реально. Загалом, виклали підготовлені білки в чашу міксера і починаємо збивати в густу піну. Уже після того, як з нашої яєчної маси утворюється пишна піна, додаємо потроху, порційно цукор, продовжуючи збивати яєчну масу.

Крок - 2
03

Коли весь цукор засипаний в ємність з яйцями, збиваємо ще протягом 5 хвилин. Після цього акуратно виймаємо насадку міксера і змащуємо її трохи харчовим барвником. Потім знову опускаємо міксер в пишну масу і збиваємо, поки яєчна суміш рівномірно забарвиться в бажаний колір.

Крок - 3
04

Готову пухку масу для десерту перекладаємо в кондитерський мішок з фігурним наконечником і викладаємо на деко з пергаментом фігурки невеликого розміру на відстані одна від одної хоча б 1 см. Розміщуємо деко в духовку і випікаємо при температурі 120 градусів протягом 45 хвилин. Красиве, яскраве і повітряне безе полетить зі столу просто вмить.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Безе на палочке - покроковий рецепт, фото 1 Безе на палочке 55 3 3 з 5 - детальніше -
Хрустящее безе - покроковий рецепт, фото 1 Хрустящее безе 40 3 3 з 5 - детальніше -
Безе-меренги - покроковий рецепт, фото 1 Безе-меренги 75 3 3 з 5 - детальніше -
Шоколадное безе - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадное безе 75 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Засолка огурцов без уксуса - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огурцов без уксуса 55 1 3 з 5 - детальніше -
Нисуаз оригинальный рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Нисуаз оригинальный рецепт 50 5 3 з 5 - детальніше -
Заварное тесто - покроковий рецепт, фото 1 Заварное тесто 30 1 2 з 5 - детальніше -