Повітряний десерт з вершковим кремом і свіжою полуницею - шикарне частування на будь-який святковий день.
У чашу кухонного комбайна помістіть яєчні білки. Додайте до них цукор, порошок тартар (якщо у вас вдома немає такого порошку і в магазині ви не зуміли його знайти, замініть його лимонною кислотою або лимонним соком), сіль і ванільний екстракт.
Використовуючи вінчик, перемішайте інгредієнти до однорідності. Налийте в невелику каструлю воду і поставте на плиту, як тільки вода закипить, зменшіть температуру до мінімуму, щоб вода трішечки кипіла.
Поставте чашу з білковою сумішшю на каструлю з киплячою водою, тільки обов'язково перевірте, щоб дно чаші торкалося з водою. Інакше білки можуть зваритися. Збивайте білки вінчиком інтенсивними рухами кожні 30 секунд. Повторюйте такі кроки протягом 3 хвилин.
Потім зніміть чашу з парової лазні і поставте на підставку комбайна. Встановіть насадку вінчик і продовжуйте збивати білкову масу протягом 4 хвилин, поступово збільшуючи швидкість збивання.
Під час збивання додайте до білків кілька крапель харчового барвника червоного кольору, щоб надати ніжного рожевого кольору безе.
Коли білки будуть збиті, підготуйте два кондитерських мішка, один з круглою насадкою, другий із зірочкою. Наповніть мішок з круглою насадкою збитими білками і відкладіть.
Другий же мішок, з насадкою зірочка, акуратно, використовуючи тонкий пензлик, пофарбуйте всередині харчовим червоним барвником. Тепер нанесіть на кути дека невелику кількість білків, буквально по одній краплі.
Зверху на деко покладіть пергаментний папір і трохи притисніть її до крапель білка, таким чином, папір приклеїться, кути не будуть підніматися, а папір рухатися в різні боки.
На пергамент висадіть меренги в однаковій кількості, спочатку з кондитерського мішка з круглою насадкою. Видавлюючи білки по колу, у вигляді равлика.
Потім візьміть кондитерський мішок пофарбований барвником. Висадіть на пергамент красиві троянди, починаючи видавлювати білки з середини, сформуйте спіраль. Випікайте безе при температурі від 90 до 100 градусів. Після закінчення часу вимкніть духовку і дайте повністю охолонути безе, не відкриваючи дверцята.
Поки безе сушиться в духовці, приготуйте крем. З'єднайте в мисці вершки, цукор і полуничну есенцію. Збийте міксером, до стану крему. Перекладіть крем в кондитерський мішок з фігурною насадкою.
Остигнуле безе у вигляді равлика, покладіть на рівну поверхню. Видавіть на нього крем, також по колу. На крем викладіть, нарізану тонкими слайсами свіжу полуницю.
На полуницю покладіть ще одне безе, викладіть на нього вершковий крем, додайте полуницю і завершіть тістечко красивою трояндою. Повторіть процедуру з іншими безе. Готові безе з кремом поставте на блюдо і подавайте солодке частування. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти