Укр
Рус
thermomix thermomix
Безе Десерти Французька кухня

Безе з кремом

60 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Безе з кремом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Повітряний десерт з вершковим кремом і свіжою полуницею - шикарне частування на будь-який святковий день.

Інгредієнти

  • Порошок тартар 1/2 ч.л
  • Екстракт ванілі 1/2 ч.л
  • Сіль 1/4 ч.л
  • Цукор 330 г.
  • Білок яєчний 150 г.
  • Барвник за смаком
  • Вершки 20 % 200 мл.
  • Полуниця за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У чашу кухонного комбайна помістіть яєчні білки. Додайте до них цукор, порошок тартар (якщо у вас вдома немає такого порошку і в магазині ви не зуміли його знайти, замініть його лимонною кислотою або лимонним соком), сіль і ванільний екстракт.

    Крок - 1
  2. 02

    Використовуючи вінчик, перемішайте інгредієнти до однорідності. Налийте в невелику каструлю воду і поставте на плиту, як тільки вода закипить, зменшіть температуру до мінімуму, щоб вода трішечки кипіла.

    Крок - 2
  3. 03

    Поставте чашу з білковою сумішшю на каструлю з киплячою водою, тільки обов'язково перевірте, щоб дно чаші торкалося з водою. Інакше білки можуть зваритися. Збивайте білки вінчиком інтенсивними рухами кожні 30 секунд. Повторюйте такі кроки протягом 3 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім зніміть чашу з парової лазні і поставте на підставку комбайна. Встановіть насадку вінчик і продовжуйте збивати білкову масу протягом 4 хвилин, поступово збільшуючи швидкість збивання.

    Крок - 4
  5. 05

    Під час збивання додайте до білків кілька крапель харчового барвника червоного кольору, щоб надати ніжного рожевого кольору безе.

    Крок - 5
  6. 06

    Коли білки будуть збиті, підготуйте два кондитерських мішка, один з круглою насадкою, другий із зірочкою. Наповніть мішок з круглою насадкою збитими білками і відкладіть.

    Крок - 6
  7. 07

    Другий же мішок, з насадкою зірочка, акуратно, використовуючи тонкий пензлик, пофарбуйте всередині харчовим червоним барвником. Тепер нанесіть на кути дека невелику кількість білків, буквально по одній краплі.

    Крок - 7
  8. 08

    Зверху на деко покладіть пергаментний папір і трохи притисніть її до крапель білка, таким чином, папір приклеїться, кути не будуть підніматися, а папір рухатися в різні боки.

    Крок - 8
  9. 09

    На пергамент висадіть меренги в однаковій кількості, спочатку з кондитерського мішка з круглою насадкою. Видавлюючи білки по колу, у вигляді равлика.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім візьміть кондитерський мішок пофарбований барвником. Висадіть на пергамент красиві троянди, починаючи видавлювати білки з середини, сформуйте спіраль. Випікайте безе при температурі від 90 до 100 градусів. Після закінчення часу вимкніть духовку і дайте повністю охолонути безе, не відкриваючи дверцята.

    Крок - 10
  11. 11

    Поки безе сушиться в духовці, приготуйте крем. З'єднайте в мисці вершки, цукор і полуничну есенцію. Збийте міксером, до стану крему. Перекладіть крем в кондитерський мішок з фігурною насадкою.

    Крок - 11
  12. 12

    Остигнуле безе у вигляді равлика, покладіть на рівну поверхню. Видавіть на нього крем, також по колу. На крем викладіть, нарізану тонкими слайсами свіжу полуницю.

    Крок - 12
  13. 13

    На полуницю покладіть ще одне безе, викладіть на нього вершковий крем, додайте полуницю і завершіть тістечко красивою трояндою. Повторіть процедуру з іншими безе. Готові безе з кремом поставте на блюдо і подавайте солодке частування. Приємного.

    Крок - 13

Оцінити рецепт