Укр
Рус
Безе Десерти Французька кухня

Безе в мікрохвильовці

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1526 - переглядів
60 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Безе в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мікрохвильовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Відмінні ласощі - повітряне і хрустке безе - відоме всім з дитинства. Ці ніжні білі хмарки з незвичайним смаком легко завоювали таку величезну популярність по всьому світу. Такий десерт - це прекрасний спосіб створити смачні солодощі з мінімального набору простих продуктів і до того ж за мінімальну кількість часу. Але сьогодні ми пропонуємо вам ще більш швидкий варіант і звертаємо вашу увагу на рецепт безе в мікрохвильовці. За допомогою цього чуда техніки ви зможете зовсім за лічені хвилини приготувати смачні, ніжні безе, яким зрадіють всі ваші домочадці, а також гості, зазирнувші на чай.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Безе в мікрохвильовці" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири1.4 гр.
  • Вуглеводи84.9 гр.
  • Калорії343 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звернемо вашу увагу, що для цього рецепта нам знадобиться всього два простих інгредієнта, а головне зусилля - це правильно відокремити білки від жовтків. Отже, з цього і почнемо. Дуже важливо якомога акуратніше відокремити білок, щоб ні краплі жовтка не потрапило, інакше це загрожує тим, що білок потім просто не зіб'ється.

Крок - 1
02

Для приготування безе в мікрохвильовці ми не використовуємо міксер, все робимо вручну. Спочатку збиваємо сам яєчний білок за допомогою вінчика. На це нам потрібно хвилин дві-три, поки маса не збільшиться приблизно в два рази і не перетвориться в піну.

Крок - 2
03

Тепер додаємо сюди цукрову пудру і вимішуємо до однорідності. Нічого спільного ця суміш з тією, яку збиваємо міксером, не має. У нас повинна вийти досить густа, але еластична маса, з якої дуже легко ліпити. На дотик вона ніби гумова.

Крок - 3
04

Тепер беремо тарілку, накриваємо її паперовою серветкою. З отриманої маси набираємо трохи в руку і скочуємо кульку. Розміром кульку приблизно як волоський горіх. Після цього викладаємо кульки на тарілку, але дуже близько один до одного не варто укладати, адже при готуванні маса розтікається, і безешки можуть злипнутися між собою.

Крок - 4
05

Тепер відправляємо тарілку з майбутніми безе в мікрохвильовку. Кришкою накривати не потрібно. Готуємо безе приблизно хвилину-півтори на потужності 720 ватів. Залежно від розміру ваших безе потрібно регулювати і час готування.

Крок - 5
06

Після сигналу про завершення програми, дістаємо з мікрохвильовки готові безе. Якщо ви хочете, щоб усередині безешек маса вийшла тягучою, тоді залиште їх у мікрохвильовці ще на 30 хвилин після приготування, а потім діставайте і повторюйте процедуру з іншим тістом.

Крок - 6
07

Звичайно безе або меренги, як їх ще називають кондитери, виглядають не такими повітряними, як з духовки, вони виходять більш крихкими і не зовсім тримають форму при випіканні. Але зате на смак цілком гідно конкурують. Безе в мікрохвильовці - це рекордно швидкий спосіб приготувати ласощі до чаю або кави. Але ще одна деталь: не поспішайте їсти ці ласощі відразу після того, як витягнете їх з мікрохвильовки, адже всередині вони можуть бути дуже гарячими і ви ризикуєте обпектися.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1 Курча табака 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -
Куліш - покроковий рецепт, фото 1 Куліш 45 3 2 з 5 - детальніше -
Червона риба у фользі в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Червона риба у фользі в духовці 60 1 2 з 5 - детальніше -