Пропонуємо вам приготувати простий і смачний десерт в домашніх умовах. Щоб безе вийшло ідеально пишним і повітряним, дотримуйтесь наших рекомендацій.
Перед початком приготування, ретельно вимийте ємність, в якій будете збивати жовтки. Використовуйте засіб для миття посуду. Віддавайте перевагу скляним або металевим ємностям, пластик складніше знежирити. Вимитий посуд обробіть оцтом або лимонним соком. Такий процес гарантовано видалить весь жир з поверхні. Відокремте білки від жовтків. Можна використовувати білки, що залишилися після приготування інших страв. Слідкуйте, щоб жодна крапля жовтка не потрапила в необхідний нам білок. Що міститься в жовтій частині яйця жир, не дасть масу збити до необхідної консистенції.
У чашу міксера або кухонної машини влийте білки. Почніть збивати на середній швидкості до появи білої піни. Не перестаючи міксувати, додайте сіль і оцет. Продовжуйте збивати суміш до утворення м'яких піків.
Зменшіть швидкість збивання. Поступово, невеликими порціями, введіть цукрову пудру. Збільште обороти і продовжуйте збивати протягом 5 хвилин, до формування пишної, повітряної і густої маси.
Підготуйте кондитерський мішок з насадкою у вигляді зірочки. Щоб додати яскравості тістечкам і зробити їх подачу більш ефектною, використовуйте харчовий барвник. Опустіть в фарбу дерев'яну шпажку і намалюйте на внутрішній поверхні мішка смуги. За бажанням, можна використовувати кілька кольорів. Заповніть мішок збитим білком.
Сформуйте тістечка на застеленому пергаментним папером деку. Залишайте між ними відстань 1,5-2 см. Пальцем акуратно зніміть гостру верхівку, інакше вона пригорить. Поставте деко в розігріту до 110 ° С духовку. Випікайте протягом 60-90 хвилин. Не виймаючи з духовки, дайте тістечкам повністю охолонути. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти