Укр
Рус
Безе Десерти Французька кухня

Безе торт

( 5.0000 5 59 9 оцінок)
1205 - переглядів
60 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Безе торт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Повітряний, ніжний, вишуканий торт безе - це чудовий кондитерський виріб, в якому містяться легкі безе, достаток крему, які разом представляють собою шедевр і дарують неймовірну насолоду. На основі безе готують багато тортів, які відрізняються ступенем складності один від одного. Яскравим представником є ​​київський торт. Але це більш складний варіант. Ми пропонуємо торт безе простіше, але повірте, такий результат викличе захоплення вас і ваших домочадців. Торти, в яких за основу використовують саме безе або меренгу містять менше калорій, ніж наприклад, бісквітні торти, тому такий десерт підійде і для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Інгредієнти

  • Яйце 5 шт.
  • Цукор 2 скл.
  • Сіль 1 щіп.
  • Ваніль 1 ч.л
  • сік лимонний 1 ст.л
  • Крохмаль 1 ст.л
  • Молоко 1 1/2 скл.
  • Борошно 1/2 скл.
  • Кава 2 ст.л
  • Вершкове масло 150 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Безе торт - десерт смачний і оригінальний, але і приготувати його теж не зовсім просто. Це досить трудомісткий процес, який не відрізняється парочкою етапів. Але всі клопоти приведуть вас до неймовірного результату, який виправдає всі ваші зусилля. Почнемо звичайно ж з приготування суміші для безе. Для цього спочатку відділимо яєчні білки від жовтків і помістимо їх в різні ємності.

Крок - 1
02

Візьмемо ту, що з білками і зіб'ємо їх міксером до збільшення маси в об'ємі. Після цього поступово додаємо стакан цукру, продовжуючи збивати. Рекомендуємо збивати на низьких оборотах, так безе вийде ніжніше. Яєчні білки перебити практично неможливо, тому продовжуємо збивати їх, поки не утворюються густі піки. Тепер додамо свіжий лимонний сік, дрібку солі, кукурудзяний крохмаль і ванільний екстракт і знову продовжимо збивати суміш міксером до однорідності.

Крок - 2
03

Після цього застилаємо пергаментним папером. На ній намалюємо три однакових кола, це можна легко зробити: беремо звичайну тарілку і обводимо її по краях. Тепер викладаємо один шар нашого безе у формі кола. Можна просто викласти ложкою суміш і розрівняти її, а можна використовувати кондитерський мішок. Таким чином формуємо три коржа з ​​безе.

Крок - 3
04

Ще зробимо за допомогою кондитерського мішка кілька невеликих безешок, які стануть в нагоді нам для прикраси. Якщо у нас залишилося ще трохи суміші для безе, додайте в неї трішки кави і розмішайте до однорідності. Такий варіант відмінно підійде для прикраси. Ну що ж, а тепер підсушимо наші безе в духовці. Для безе знадобиться хвилин 40-50 при температурі 160 градусів.

Крок - 4
05

Поки безешки доводяться до готовності, приготуємо крем. Для цього в ємність з яєчними жовтками додати цукор. Потім збиваємо за допомогою міксера вміст, поки цукор не розчиниться. Після цього додаємо борошно і продовжуємо збивати все в однорідну масу.

Крок - 5
06

Тим часом ставимо на вогонь сотейник, наливаємо в нього молоко і кидаємо еспресо порошок. Ретельно перемішуємо вінчиком поки кава не розчиниться і відразу знімаємо з вогню.

Крок - 6
07

Дамо молоку охолонути, після чого поступово вводимо його в суміш з яєчних жовтків, постійно збиваючи міксером. У нас виходить рідка субстанція, яку ми виливаємо назад в сотейник і знову ставимо на вогонь. Постійно помішуючи, готуємо на невеликому вогні приблизно хвилин п'ять. За цей час маса почне густіти, і у нас вийде якийсь заварний крем. Знімаємо з вогню сотейник і залишаємо трохи охолодитися.

Крок - 7
08

Залишилося використовувати ще парочку інгредієнтів, чим ми і займемося. Вершкове масло збиваємо міксером до перетворення в кремоподібну масу. Тепер засипаємо в нього каву і перебиваємо до однорідності.

Крок - 8
09

В кінці з'єднуємо разом попередньо приготовлений крем з маслом і збиваємо все міксером до однорідності. Таким чином ми отримали неймовірно ніжний і скажено ароматний крем. Підсушені безе вже готові, крем теж, приступимо до фінального етапу.

Крок - 9
10

На блюдо або спеціальну підставку для тортів викладаємо перший корж з безе. Щоб торт добре тримався на посудині, на дно можна викласти ложечку крему, він допоможе прикріпитися коржу до поверхні. Тепер перемащуємо його досить товстим шаром смачного крему і накриваємо другим коржем.

Крок - 10
11

Знову чергуємо з шаром крему і викладаємо третій корж. Зверху додаємо крем, але вже менше, ніж в попередні рази, акуратно розрівнюємо лопаткою крем і починаємо прикрашати торт.

Крок - 11
12

Для цього можна по колу викласти наші маленькі безешки. А з залишків безе, в які ми додали кави, можна зробити крихти, якими посипати наш тортик зверху. Також можна посипати його дрібкою кави. Якщо у вас ще залишився крем, їм можна красиво намазати края торта, а потім посипати їх крихтою з безе.

Крок - 12
13

Такий безе торт претендує на справжній кондитерський шедевр. Дайте йому трішки постояти, а потім швидше демонструйте своє вишукане творіння гостям або домочадцям. Нехай вони насолодяться ніжним, але при цьому дуже насиченим смаком цього неймовірного десерту.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Хрустящее безе - покроковий рецепт, фото 1 Хрустящее безе 40 3 3 з 5 - детальніше -
Безе рецепт простой - покроковий рецепт, фото 1 Безе рецепт простой 100 3 3 з 5 - детальніше -
Безе по ГОСТу - покроковий рецепт, фото 1 Безе по ГОСТу 65 4 3 з 5 - детальніше -
Безе - покроковий рецепт, фото 1 Безе 120 3 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Зефир в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Зефир в домашних условиях 50 3 3 з 5 - детальніше -
Суши Сакура - покроковий рецепт, фото 1 Суши Сакура 40 2 3 з 5 - детальніше -
Суп гаспачо горячий - покроковий рецепт, фото 1 Суп гаспачо горячий 50 5 3 з 5 - детальніше -
Салат оливье старинный рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Салат оливье старинный рецепт 45 4 3 з 5 - детальніше -