Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Безе рецепт простий

100 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Безе рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви шукаєте простий рецепт безе, спробуйте приготувати його по нашому рецепту. Більш того вам знадобитися всього два інгредієнти - яйця і цукрова пудра.

Інгредієнти

Яйце2 шт.
Цукрова пудра150 г.

Покроковий рецепт з фото

01

Відокремте жовток від білка обережно, щоб в білки не влилася ні найменша крапля жовтка, інакше вони можуть не збитися до потрібної консистенції. Покладіть білки в чисту і суху ємність, це теж важливо. До речі, дуже добре збиваються холодні білки, тому візьміть курячі яйця з холодильника.

Крок - 1
02

Починайте збивати білки дуже швидко міксером або скористайтеся кухонним комбайном і спеціальною насадкою. Збивайте білки до легких піків, і поки вони не стануть гарними й пухнастими.

Крок - 2
03

Не зменшуючи швидкість, не вимикаючи міксер, починайте повільно і потроху досипати цукрову пудру, продовжуючи збивати. Одна порада, якщо бути точними, то цукру для приготування безе, береться в два рази більше, ніж вага білків. Щоб дізнатися вагу білків, скористайтеся кухонними вагами.

Крок - 3
04

Збивайте, поки суміш яєчних білків і цукрової пудри не стане густою, блискучою і зможе утворювати нерухомі, стійкі піки. Це займе близько 5 хвилин, але час може змінитися в залежності від кількості використовуваних білків.

Крок - 4
05

Увімкніть духовку на 130 градусів. Застеліть деко, на якому ви будете випікати безе, пергаментним папером або можете змастити його невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть яєчно-цукрову суміш ложкою або за допомогою кондитерського мішка на пергамент.

Крок - 5
06

Поставте деко в розігріту духовку приблизно на 50 хвилин (звичайно, час випікання може залежати від розміру безе). Після закінчення часу випікання і коли безе почнуть ставати золотистими, вийміть їх з духовки і дайте охолонути. Безе подавайте як десерт. Смачного.

Крок - 6

Оцінити рецепт