Якщо ви шукаєте простий рецепт безе, спробуйте приготувати його по нашому рецепту. Більш того вам знадобитися всього два інгредієнти - яйця і цукрова пудра.
Відокремте жовток від білка обережно, щоб в білки не влилася ні найменша крапля жовтка, інакше вони можуть не збитися до потрібної консистенції. Покладіть білки в чисту і суху ємність, це теж важливо. До речі, дуже добре збиваються холодні білки, тому візьміть курячі яйця з холодильника.
Починайте збивати білки дуже швидко міксером або скористайтеся кухонним комбайном і спеціальною насадкою. Збивайте білки до легких піків, і поки вони не стануть гарними й пухнастими.
Не зменшуючи швидкість, не вимикаючи міксер, починайте повільно і потроху досипати цукрову пудру, продовжуючи збивати. Одна порада, якщо бути точними, то цукру для приготування безе, береться в два рази більше, ніж вага білків. Щоб дізнатися вагу білків, скористайтеся кухонними вагами.
Збивайте, поки суміш яєчних білків і цукрової пудри не стане густою, блискучою і зможе утворювати нерухомі, стійкі піки. Це займе близько 5 хвилин, але час може змінитися в залежності від кількості використовуваних білків.
Увімкніть духовку на 130 градусів. Застеліть деко, на якому ви будете випікати безе, пергаментним папером або можете змастити його невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть яєчно-цукрову суміш ложкою або за допомогою кондитерського мішка на пергамент.
Поставте деко в розігріту духовку приблизно на 50 хвилин (звичайно, час випікання може залежати від розміру безе). Після закінчення часу випікання і коли безе почнуть ставати золотистими, вийміть їх з духовки і дайте охолонути. Безе подавайте як десерт. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти