Укр
Рус
Безе Десерти Французька кухня

Безе по ДСТу

( 4.8333 4 56 6 оцінок)
1388 - переглядів
65 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Безе по ДСТу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пропонуємо вашій увазі самий перевірений і безпрограшний варіант приготування смачного десерту, а саме безе по ДСТу. Стандартні вимоги до процесу приготування і набору інгредієнтів для приголомшливих результатів. Біле красиве безе по ДСТу - це справжній смак з дитинства, коли ніхто не втрачав можливості поласувати цими хрусткими смачними солодощами. Безе - бюджетний і простий варіант по-швидкому приготувати відмінний десерт до чаювання в колі сім'ї. А ще це відповідні ласощі ласунів, які прагнуть стежити за фігурою, адже в них міститься набагато менше калорій, ніж в інших десертах.

Інгредієнти

  • Яйце 4 шт.
  • Цукор 250 г.
  • Крохмаль 2 ч.л
  • Ваніль 1 ч.л
  • Винний оцет 1 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Безе - це не тільки смачний десерт, але ще і дуже простий у приготуванні. У стандартному рецепті по ДСТу для його приготування потрібно спочатку взяти курячі яйця і акуратно відокремити білки від жовтків. Робити це потрібно максимально акуратно, адже при попаданні крапельки жовтка білки вже не зіб'ються.

Крок - 1
02

Тепер білки помістимо в чашу комбайна або просто в окрему ємність, їх потрібно збити. Дуже важливо, щоб посуд, в якій будемо готувати суміш, була сухою, адже якщо хоч крапелька вологи потрапить, ризикуємо не збити білки належним чином.

Крок - 2
03

Також рекомендуємо використовувати охолоджені білки, так вийде більш щільна піна. Спочатку збиваємо одні білки до тих пір, поки маса значно не збільшиться в об'ємі. Після цього потроху засипаємо цукор, продовжуючи при цьому збивати. Цукор бажано перемолоти на пудру або ж придбати готову цукрову пудру в магазині.

Крок - 3
04

Збивати потрібно не поспішаючи, на максимальну потужність міксер або кухонний комбайн включати не потрібно. Адже це тонкий процес, і краще витратити більше часу, але зробити акуратніше, щоб суміш для безе вийшла максимально ніжною.

Крок - 4
05

Коли у нас вже буде густувата маса, додамо кукурудзяний крохмаль, ванільний екстракт і трішки винного оцту. Продовжуємо збивати білки до появи гострих піків, по консистенції суміш повинна бути настільки густою, щоб від вінчиків залишався чіткий слід.

Крок - 5
06

Після цього помістимо нашу кремообразную густу масу в кондитерський мішок. Деко застилаємо пергаментним папером. Тепер формуємо безешки потрібного нам розміру, а після цього відправляємо деко з пироженкою в розігріту до 150 градусів духовку.

Крок - 6
07

Сушимо безе приблизно півгодини, плюс-мінус 10 хвилин. За цей час зверху утворюється хрустка скоринка, але всередині безе залишиться тягуча м'яка маса, яка так всім подобається. Дістаємо з духовки красиві, повітряні, ніби хмаринки, білі безе, які через кілька хвилин можна сміливо подавати до столу.

Крок - 7
08

Безе по ДСТу - стандарт смаку і якості за всіма критеріями. Насолоджуйтесь своїм творінням і частіше балуйте своїх домочадців приємними солодощами, тим більше що такий десерт безе, це легко і доступно.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети гречаники - покроковий рецепт, фото 1 Котлети гречаники 45 3 2 з 5 - детальніше -
Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Бездріжджеве тісто - покроковий рецепт, фото 1 Бездріжджеве тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -
Стейк з форелі в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з форелі в фользі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Торт Захер класичний - покроковий рецепт, фото 1 Торт Захер класичний 90 6 4 з 5 - детальніше -