Пропонуємо вашій увазі самий перевірений і безпрограшний варіант приготування смачного десерту, а саме безе по ДСТу. Стандартні вимоги до процесу приготування і набору інгредієнтів для приголомшливих результатів. Біле красиве безе по ДСТу - це справжній смак з дитинства, коли ніхто не втрачав можливості поласувати цими хрусткими смачними солодощами. Безе - бюджетний і простий варіант по-швидкому приготувати відмінний десерт до чаювання в колі сім'ї. А ще це відповідні ласощі ласунів, які прагнуть стежити за фігурою, адже в них міститься набагато менше калорій, ніж в інших десертах.
Безе - це не тільки смачний десерт, але ще і дуже простий у приготуванні. У стандартному рецепті по ДСТу для його приготування потрібно спочатку взяти курячі яйця і акуратно відокремити білки від жовтків. Робити це потрібно максимально акуратно, адже при попаданні крапельки жовтка білки вже не зіб'ються.
Тепер білки помістимо в чашу комбайна або просто в окрему ємність, їх потрібно збити. Дуже важливо, щоб посуд, в якій будемо готувати суміш, була сухою, адже якщо хоч крапелька вологи потрапить, ризикуємо не збити білки належним чином.
Також рекомендуємо використовувати охолоджені білки, так вийде більш щільна піна. Спочатку збиваємо одні білки до тих пір, поки маса значно не збільшиться в об'ємі. Після цього потроху засипаємо цукор, продовжуючи при цьому збивати. Цукор бажано перемолоти на пудру або ж придбати готову цукрову пудру в магазині.
Збивати потрібно не поспішаючи, на максимальну потужність міксер або кухонний комбайн включати не потрібно. Адже це тонкий процес, і краще витратити більше часу, але зробити акуратніше, щоб суміш для безе вийшла максимально ніжною.
Коли у нас вже буде густувата маса, додамо кукурудзяний крохмаль, ванільний екстракт і трішки винного оцту. Продовжуємо збивати білки до появи гострих піків, по консистенції суміш повинна бути настільки густою, щоб від вінчиків залишався чіткий слід.
Після цього помістимо нашу кремообразную густу масу в кондитерський мішок. Деко застилаємо пергаментним папером. Тепер формуємо безешки потрібного нам розміру, а після цього відправляємо деко з пироженкою в розігріту до 150 градусів духовку.
Сушимо безе приблизно півгодини, плюс-мінус 10 хвилин. За цей час зверху утворюється хрустка скоринка, але всередині безе залишиться тягуча м'яка маса, яка так всім подобається. Дістаємо з духовки красиві, повітряні, ніби хмаринки, білі безе, які через кілька хвилин можна сміливо подавати до столу.
Безе по ДСТу - стандарт смаку і якості за всіма критеріями. Насолоджуйтесь своїм творінням і частіше балуйте своїх домочадців приємними солодощами, тим більше що такий десерт безе, це легко і доступно.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти