Укр
Рус
Безе Десерти Російська кухня

Безе на паличці

( 4.6667 4 56 6 оцінок)
1236 - переглядів
55 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Безе на паличці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Безе - це легке, солодке печиво, приготоване зі збитих білків з цукром. Воно виходить хрустким, ніжно тане в роті. А якщо ви не знаєте чим прикрасити торт або святковий стіл приготуйте безе на паличці.

Інгредієнти

  • Білок яєчний 110 г.
  • Цукор 210 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того щоб безе вийшло «на відмінно», необхідний правильний баланс білків і цукру. Сахара має бути в два рази більше ніж білків. Тому перед приготуванням безе, зважте інгредієнти. Відокремте білки в окрему ємність від жовтків. Білки обов'язково повинні бути холодними, так вони краще збиваються. Також відміряйте потрібну кількість цукру. Увімкніть духовку на 100 градусів.

Крок - 1
02

У чашу кухонного комбайна вилийте білки. Встановіть вінчик для збивання. Збийте білки на середній швидкості, до утворення пишної піни.

Крок - 2
03

Потім починайте потроху і повільно додавати цукор, переключивши швидкість кухонного комбайна на високий рівень. Для збивання безе краще використовувати кристалічний цукор, а не цукрову пудру, так як цукор стабілізує збитий яєчний білок. Продовжуйте збивати білки близько 10 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Маса повинна вийти щільною і блискучою.

Крок - 3
04

Викладіть білкову масу в окрему миску. Якщо ви хочете пофарбувати безе, додайте кілька крапель харчового барвника, колір виберіть на свій розсуд. Перемішайте, щоб вийшов однорідний колір. Покладіть на стіл шматочок харчової плівки. На неї викладіть забарвлену і збиту білкову масу.

Крок - 4
05

Загорніть масу в плівку ковбаскою і закрутіть хвостик з одного боку. Другу сторону залиште вільною. На кондитерський мішок одягніть зіркоподібний наконечник. У мішок покладіть плівку з білковою масою, вільною стороною вниз.

Крок - 5
06

Застеліть деко, на якому будете сушити безе, пергаментним папером. Викладіть на пергамент пластикові термостійкі палички або дерев'яні шпажки, попередньо вимочені у воді протягом 30 хвилин.

Крок - 6
07

Видавіть білкову масу на край палички кружечками або будь-якої іншої форми. Поставте в розігріту духовку до 100 градусів і висушуйте безе протягом 1 години. Потім зменшіть температуру до 80 градусів і дайте ще висохнути 1-2 години, в залежності від розміру безе. Періодично відкривайте духовку на короткий час, щоб виходила пара. Через відведений час дайте готовому безе повністю охолонути в духовці з злегка відчиненими дверцятами.

Крок - 7
08

Остигнуле безе легко знімається з пергаментного паперу. Готове безе на паличці можете використовувати для прикраси торта, поставити в склянку або в інших цілях.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шоколадное безе - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадное безе 75 4 3 з 5 - детальніше -
Безе торт - покроковий рецепт, фото 1 Безе торт 60 5 3 з 5 - детальніше -
Хрустящее безе - покроковий рецепт, фото 1 Хрустящее безе 40 3 3 з 5 - детальніше -
Безе с кремом - покроковий рецепт, фото 1 Безе с кремом 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чиабатта - покроковий рецепт, фото 1 Чиабатта 120 2 3 з 5 - детальніше -
Шницель куриный на сковороде - покроковий рецепт, фото 1 Шницель куриный на сковороде 45 6 3 з 5 - детальніше -
Хворост хрустящий - покроковий рецепт, фото 1 Хворост хрустящий 60 3 3 з 5 - детальніше -
Овсяное печенье с медом - покроковий рецепт, фото 1 Овсяное печенье с медом 35 5 3 з 5 - детальніше -