Укр
Рус
Безе Десерти Французька кухня

Безе-меренги

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

2554 - переглядів
75 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Безе-меренги - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

У кулінарії, як і в будь-якому прояві мистецтва, досить дивних парадоксів. Існують страви, до складу яких входить стільки інгредієнтів, що важко і запам'ятати. А ось сьогодні піде мова про таке лакомство, яке легко приготувати буквально з парочки продуктів. Думаєте жарт? Так ні ж. Дуже простий і цікавий десертний виріб, яким із задоволенням полюбляють похрумтіти і дорослі і діти - безе-меренги. Цей десерт легко приготувати, але така смакота відмінно підійде для вишуканого чаювання або може стати справжнім шиком десертного столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Безе-меренги " (на 100 грам)

  • Білки2.4 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи54.3 гр.
  • Калорії236 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

До сих пір багато обговорюють про те, безе і меренги це один десерт або два різних. Ми обійдемося без дискусій і просто візьмемося за роботу. Як ви вже встигли помітити, нам знадобляться виключно яєчні білки, тому в паралель можна приготувати що-небудь ще, використавши жовтки, що залишилися. Загалом, акуратно відокремлюємо білки від жовтків і поміщаємо їх в холодильник. Можна навіть на кілька годин, адже охолоджені білки набагато легше і швидше збиваються.

Крок - 1
02

Переливаємо охолоджені яєчні білки в глибоку посудину, посипаємо буквально трохи лимонною кислотою і починаємо збивати їх за допомогою вінчика. Коли білки добре розбовтаємо, засипаємо в них цукор і збиваємо.

Крок - 2
03

Після того, як цукор добре змішається з яєчними білками, беремо стручок ванілі, розрізаємо вздовж навпіл і акуратно вістрям ножа знімаємо екстракт ванілі, опускаємо в білки з цукром.

Крок - 3
04

Продовжуємо збивати білкову суміш, а потім ємність з нею поміщаємо на водяну баню. Змішуємо вінчиком до тих пір, поки суміш стане на дотик трохи тягучою. Додаємо в неї невелику кількість вершків тар-тар і включаємо міксер.

Крок - 4
05

Тепер збиваємо білки за допомогою міксера до тих пір, поки вони зіб'ються в однорідну густу, пишну масу, яка навіть не спадає з вінчика. Ось саме до такого стану повинен бути збитим десерт.

Крок - 5
06

Тепер тремо на дрібну тертку цедру одного апельсина і додаємо в білкову масу. До речі, додатковим може послужити все, що завгодно, на ваш розсуд і ваш смак. Разом з цедрою ще трохи збиваємо і будемо готуватися до підготовки десерту до випічки.

Крок - 6
07

Лист для запікання застилаємо пергаментним папером, по краях приклеюємо її за допомогою крапельки збитої маси. Тепер беремо кондитерський мішок, за допомогою кулінарного пензлика змащуємо його всередині різнокольоровими харчовими барвниками, а потім наповнюємо його збитою білковою масою.

Крок - 7
08

Видавлюємо на папір невеликі рівномірні фігурки гарної форми. Лист з десертом ставимо в духовку, температура в якій повинна бути невисокою, і витримуємо, поки безе-меренги покриються підсушеною скоринкою.

Крок - 8
09

Готові кондитерські солодощі знімаємо з пергаменту і викладаємо в гарну вазу. Яскраві, хрусткі, найніжніші безе-меренги просто тануть у роті.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Нирки - покроковий рецепт, фото 1 Нирки 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясо по французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по французьки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Тортілья картопляна - покроковий рецепт, фото 1 Тортілья картопляна 55 4 3 з 5 - детальніше -
Штрудель класичний - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель класичний 60 3 3 з 5 - детальніше -
Коктейль «Мохіто» (Mojito) - покроковий рецепт, фото 1 Коктейль «Мохіто» (Mojito) 15 1 2 з 5 - детальніше -