Укр
Рус
thermomix thermomix
Безе Десерти Французька кухня

Безе-меренги

75 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Безе-меренги - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

У кулінарії, як і в будь-якому прояві мистецтва, досить дивних парадоксів. Існують страви, до складу яких входить стільки інгредієнтів, що важко і запам'ятати. А ось сьогодні піде мова про таке лакомство, яке легко приготувати буквально з парочки продуктів. Думаєте жарт? Так ні ж. Дуже простий і цікавий десертний виріб, яким із задоволенням полюбляють похрумтіти і дорослі і діти - безе-меренги. Цей десерт легко приготувати, але така смакота відмінно підійде для вишуканого чаювання або може стати справжнім шиком десертного столу.

Інгредієнти

  • Білок яєчний 6 шт.
  • Лимонна кислота 1 щіп.
  • Цукор 1 1/2 скл.
  • Ваніль 1 шт.
  • Вершки 20 % 1/4 ч.л
  • Апельсин 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    До сих пір багато обговорюють про те, безе і меренги це один десерт або два різних. Ми обійдемося без дискусій і просто візьмемося за роботу. Як ви вже встигли помітити, нам знадобляться виключно яєчні білки, тому в паралель можна приготувати що-небудь ще, використавши жовтки, що залишилися. Загалом, акуратно відокремлюємо білки від жовтків і поміщаємо їх в холодильник. Можна навіть на кілька годин, адже охолоджені білки набагато легше і швидше збиваються.

    Крок - 1
  2. 02

    Переливаємо охолоджені яєчні білки в глибоку посудину, посипаємо буквально трохи лимонною кислотою і починаємо збивати їх за допомогою вінчика. Коли білки добре розбовтаємо, засипаємо в них цукор і збиваємо.

    Крок - 2
  3. 03

    Після того, як цукор добре змішається з яєчними білками, беремо стручок ванілі, розрізаємо вздовж навпіл і акуратно вістрям ножа знімаємо екстракт ванілі, опускаємо в білки з цукром.

    Крок - 3
  4. 04

    Продовжуємо збивати білкову суміш, а потім ємність з нею поміщаємо на водяну баню. Змішуємо вінчиком до тих пір, поки суміш стане на дотик трохи тягучою. Додаємо в неї невелику кількість вершків тар-тар і включаємо міксер.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер збиваємо білки за допомогою міксера до тих пір, поки вони зіб'ються в однорідну густу, пишну масу, яка навіть не спадає з вінчика. Ось саме до такого стану повинен бути збитим десерт.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер тремо на дрібну тертку цедру одного апельсина і додаємо в білкову масу. До речі, додатковим може послужити все, що завгодно, на ваш розсуд і ваш смак. Разом з цедрою ще трохи збиваємо і будемо готуватися до підготовки десерту до випічки.

    Крок - 6
  7. 07

    Лист для запікання застилаємо пергаментним папером, по краях приклеюємо її за допомогою крапельки збитої маси. Тепер беремо кондитерський мішок, за допомогою кулінарного пензлика змащуємо його всередині різнокольоровими харчовими барвниками, а потім наповнюємо його збитою білковою масою.

    Крок - 7
  8. 08

    Видавлюємо на папір невеликі рівномірні фігурки гарної форми. Лист з десертом ставимо в духовку, температура в якій повинна бути невисокою, і витримуємо, поки безе-меренги покриються підсушеною скоринкою.

    Крок - 8
  9. 09

    Готові кондитерські солодощі знімаємо з пергаменту і викладаємо в гарну вазу. Яскраві, хрусткі, найніжніші безе-меренги просто тануть у роті.

    Крок - 9

Оцінити рецепт