У кулінарії, як і в будь-якому прояві мистецтва, досить дивних парадоксів. Існують страви, до складу яких входить стільки інгредієнтів, що важко і запам'ятати. А ось сьогодні піде мова про таке лакомство, яке легко приготувати буквально з парочки продуктів. Думаєте жарт? Так ні ж. Дуже простий і цікавий десертний виріб, яким із задоволенням полюбляють похрумтіти і дорослі і діти - безе-меренги. Цей десерт легко приготувати, але така смакота відмінно підійде для вишуканого чаювання або може стати справжнім шиком десертного столу.
До сих пір багато обговорюють про те, безе і меренги це один десерт або два різних. Ми обійдемося без дискусій і просто візьмемося за роботу. Як ви вже встигли помітити, нам знадобляться виключно яєчні білки, тому в паралель можна приготувати що-небудь ще, використавши жовтки, що залишилися. Загалом, акуратно відокремлюємо білки від жовтків і поміщаємо їх в холодильник. Можна навіть на кілька годин, адже охолоджені білки набагато легше і швидше збиваються.
Переливаємо охолоджені яєчні білки в глибоку посудину, посипаємо буквально трохи лимонною кислотою і починаємо збивати їх за допомогою вінчика. Коли білки добре розбовтаємо, засипаємо в них цукор і збиваємо.
Після того, як цукор добре змішається з яєчними білками, беремо стручок ванілі, розрізаємо вздовж навпіл і акуратно вістрям ножа знімаємо екстракт ванілі, опускаємо в білки з цукром.
Продовжуємо збивати білкову суміш, а потім ємність з нею поміщаємо на водяну баню. Змішуємо вінчиком до тих пір, поки суміш стане на дотик трохи тягучою. Додаємо в неї невелику кількість вершків тар-тар і включаємо міксер.
Тепер збиваємо білки за допомогою міксера до тих пір, поки вони зіб'ються в однорідну густу, пишну масу, яка навіть не спадає з вінчика. Ось саме до такого стану повинен бути збитим десерт.
Тепер тремо на дрібну тертку цедру одного апельсина і додаємо в білкову масу. До речі, додатковим може послужити все, що завгодно, на ваш розсуд і ваш смак. Разом з цедрою ще трохи збиваємо і будемо готуватися до підготовки десерту до випічки.
Лист для запікання застилаємо пергаментним папером, по краях приклеюємо її за допомогою крапельки збитої маси. Тепер беремо кондитерський мішок, за допомогою кулінарного пензлика змащуємо його всередині різнокольоровими харчовими барвниками, а потім наповнюємо його збитою білковою масою.
Видавлюємо на папір невеликі рівномірні фігурки гарної форми. Лист з десертом ставимо в духовку, температура в якій повинна бути невисокою, і витримуємо, поки безе-меренги покриються підсушеною скоринкою.
Готові кондитерські солодощі знімаємо з пергаменту і викладаємо в гарну вазу. Яскраві, хрусткі, найніжніші безе-меренги просто тануть у роті.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти