Укр
Рус
Тісто Випічка Українська кухня

Бездріжджеве тісто

( 4.8250 4 540 40 оцінок)

3481 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 1 з 5
Бездріжджеве тісто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ось рецепт, який завжди може стати в нагоді - бездріжджове тісто. Воно ідеально підходить для приготування багатьох страв, а готується швидко і легко. Завжди виручить, особливо якщо у вас мало часу. До складу входять найпростіші продукти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бездріжджеве тісто" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири10.3 гр.
  • Вуглеводи42.5 гр.
  • Калорії285 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте миску, в якій будете замішувати тісто. Вона повинна бути зручна для вас. Налийте в миску потрібну кількість води і оливкового масла. Оливкову олію краще використовувати першого віджиму. Так як вона має більш насичений яскравий смак і відмінний аромат.

Крок - 1
02

Так само в миску з водою і оливковою олією необхідно кинути сіль за смаком і частину борошна. Все перемішайте за допомогою вилки. Поступово додавайте борошно, ретельно перемішуючи.

Крок - 2
03

Коли тісто вже стане густим і його буде складно мішати виделкою, переходьте до вимішування руками. Для цього робочу поверхню посипте борошном і висипте на неї тісто з миски.

Крок - 3
04

Вимішуйте тісто обома руками, поступово всипаючи борошно. Тісто не повинно бути ні занадто м'яким, ні занадто твердим. Після цього помістіть тісто назад в миску, накрийте рушником і залиште як мінімум на пів години при кімнатній температурі, щоб воно відпочило.

Крок - 4
05

Таке тісто без дріжджів можна використовувати, щоб приготувати класичну піцу з начинкою. При замішуванні рекомендуємо додати 10 г харчової соди. Така піца вийде не такою м'якою, як на дріжджах, зате більш тонкою і легкозасвоюваною. Так само з дріжджового тіста можна приготувати на сковороді або запекти фаршировані кальцоне. Готувати найрізноманітніші закуски, спекти італійські коржі фокаччі, пікантні пироги, кекси і багато іншого. Бездріжджове тісто також ідеально підходить для приготування такого виду смачної випічки як пьядина. Це італійський тонкий коржик. Закуска, всередині якої можна покласти будь-яку начинку. Для початку спробуйте приготувати невеликі пьядину. Для цього посипте робочу поверхню борошном, візьміть вже відпочиле тісто і за допомогою качалки розкачайте його.

Крок - 5
06

Намагайтеся, щоб воно вийшло тонким і рівномірно розкатаним. Тепер візьміть стакан і видавіть їм кружечки з тіста.

Крок - 6
07

Поставте сковорідку на плиту і включіть невеликий вогонь. Налийте в неї зовсім невелику кількість рослинної олії. Коли сковорідка нагріється, покладіть в неї коржі і смажте з двох сторін до рум'яної скоринки. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Овочевий рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий рататуй 65 6 3 з 5 - детальніше -
Канапе з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з печінкою тріски 40 5 2 з 5 - детальніше -
Салат ніжність з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 Салат ніжність з чорносливом 50 4 3 з 5 - детальніше -