У спекотний літній день освіжіться за допомогою ароматного і смачного безалкогольного коктейлю «Мохіто». У нашому рецепті ми розкриємо декілька секретів, які допоможуть вам приготувати ідеальний напій.
Лайм для «Мохіто» вибирайте злегка м'якуватий. Ретельно вимийте цитрус під проточною водою і просушіть паперовим рушником. Покладіть лайм на рівну поверхню і придавивши рукою прокатайте кілька разів, як качалку. Це допоможе вивільнити більше соку. Зріжте кінчики, в них міститься сама гірка частина лайма.
Розділіть цитрус навпіл і виріжте білу серцевину, вона також додає гіркоту напою. Наріжте половинки на четвертинки і розділіть кожну на 3 частини.
Викладіть лайм в стакан хайбол. Для подачі коктейлю можна використовувати будь-який високий стакан об'ємом близько 300 мл. Додайте тростинний цукор. Він додасть готовому напою легкий карамельний присмак. В якості альтернативи, можна використовувати і звичайний цукор.
За допомогою товкачки гарненько розімніть лайм з цукром. Намагайтеся не пошкодити шкірку, щоб не зробити коктейль гірким.
Приготуйте чисте бавовняний або лляний рушник. Викладіть на нього кілька кубиків льоду. Загорніть його в рушник і подрібніть за допомогою кухонного молоточка.
Кілька листочків м'яти розімніть в руках, щоб вивільнити аромат. Додайте м'яту в стакан з лаймом. Всипте подрібнений лід. Переміксуйте суміш довгою ложкою. Щоб лід не розсипався, накрийте склянку чистою серветкою або рукою. При необхідності, додайте ще трохи льоду. Влийте газовану воду. Прикрасьте коктейль гілочкою м'яти і подавайте на стіл. Приємної дегустації!
Випадкові рецепти