Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Бешбармак

120 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Бешбармак - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Кожна національність має свою страву. У казахів - Бешбармак.

Інгредієнти

Цибуля3 шт.
Перець чорний горошок 1/2 ч.л
Баранина1.2 кг.
Петрушка1 пуч.
Сіль за смаком
Чай чорний1 скл.
Борошно300 г.
Яйце1 шт.
Сіль за смаком

Покроковий рецепт

01

Потрібно нарізати крупно м'ясо, закинути в ємність і залити окропом. Довівши до кипіння, прибрати пінку і, накривши ємність, поварити на повільному вогні 2 години.

Крок - 1
02

Зібрати трохи жиру, періодично знімаючи з киплячого бульйону.

Крок - 2
03

Для приготування локшини в просіяному борошні утворити ямочку, посолити, вбити яйця і вилити холодну заварку чорного чаю. Вимісити круто тісто і залишити постояти 40-50 хв.

Крок - 3
04

Розкачане тонким листом тісто, порізати на квадрати, приблизно по 5 см.

Крок - 4
05

М'ясо з бульйону вийняти, відокремити від кісточки і порізати невеликими шматками, бульйон процідити. Порубати вимиту і висушену зелень.

Крок - 5
06

Викласти м'ясо назад в ємність, влити проціджений бульйон, кинути побільше зелені, посолити, додати перець - горошок, і, довівши до кипіння, варити 10 хв. Розтопити в сотейнику пару ложок жиру з бульйону, помістити в нього нарізану тонкими півкільцями цибулю і тушкувати 10 хвилин.

Крок - 6
07

Закип'ятити воду, посолити і відварити в ній локшину. Викласти її в тарілки, зверху викласти шматочки м'яса з цибулею, полити бульйоном. При подачі на стіл, прикрасити зеленню, що залишилася.

Крок - 7

Оцінити рецепт