Бешбармак - це страва казахстанської культури. Традиційно готується, шляхом відварювання м'яса з локшиною.
Пропонуємо приготувати бешбармак з яловичими ребрами. Помийте їх, помістіть в каструлю з водою і поставте на вогонь. Зніміть утворений при закипанні накип і залиште варитися на 1 - 1,5 години на невеликому вогні.
Поки варяться реберця, займіться приготуванням тіста. Візьміть глибоку миску і насипте просіяне через сито борошно. Посоліть, розбийте по одному яйця, налийте потрібну кількість води.
З інгредієнтів, які ви помістили в миску, руками замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким і не прилипати до рук. Розділіть тісто на дві частини. Чисту і суху робочу поверхню злегка посипте борошном. За допомогою качалки тонко розкачайте по черзі обидві частини тіста і наріжте акуратно ножем на квадратики, прямокутники або ромбики.
Картоплю очистіть від шкірки і помийте під проточною водою. Наріжте на кухонній дошці кубиками середньої величини. У каструлю налийте холодну воду і киньте туди нарізану картоплю. Поставте на вогонь і варіть протягом 15 хвилин.
Відкрийте кришку каструлі, в якій варяться яловичі ребра. Не знімайте її з вогню. Додайте сіль, чорний мелений перець, часниковий порошок і мелену паприку. Все добре перемішайте.
Дістаньте шумівкою реберця з бульйону в окрему ємність. Візьміть бульйонницю або невелику глибоку мисочку і налийте в неї ополоником бульйон з каструлі. Він буде потрібен в кінці при подачі страви.
У каструлю з бульйоном киньте ріпчасту цибулю, попередньо очищену від лушпиння і порізану півкільцями на кухонній дошці. Сюди ж додайте нарізану кубиками і відварену картоплю. Все перемішайте.
У цю ж каструлю по одному відправте шматочки розкаченго тіста. Ще раз акуратно перемішайте. Коли вміст каструлі закипить, варіть ще протягом 8 - 10 хвилин.
Тим часом, займіться зеленню. Візьміть петрушку і помийте її під проточною водою. Обсушіть або промокніть паперовим рушником від зайвої вологи. Подрібніть петрушку гострим ножем на кухонній дошці.
Візьміть миску, в якій будете подавати страву. Насипте в неї зварену картоплю, цибулю і шматочки тіста. Зверху додайте м'ясо, яке потрібно обдерти з реберець. Полийте трохи рідиною з каструлі. Зверху посипте подрібненою петрушкою. Бешбармак готовий. Подавайте його в гарячому вигляді з тарілочкою бульйону. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти