Укр
Рус
Мясо Другі страви Кавказська кухня

Бешбармак

( 4.9444 4 536 36 оцінок)

3248 - переглядів
100 хвилин порцій - 5 складність - 4 з 5
Бешбармак - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Бешбармак - це страва казахстанської культури. Традиційно готується, шляхом відварювання м'яса з локшиною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бешбармак" (на 100 грам)

  • Білки12.2 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи19 гр.
  • Калорії193 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Пропонуємо приготувати бешбармак з яловичими ребрами. Помийте їх, помістіть в каструлю з водою і поставте на вогонь. Зніміть утворений при закипанні накип і залиште варитися на 1 - 1,5 години на невеликому вогні.

Крок - 1
02

Поки варяться реберця, займіться приготуванням тіста. Візьміть глибоку миску і насипте просіяне через сито борошно. Посоліть, розбийте по одному яйця, налийте потрібну кількість води.

Крок - 2
03

З інгредієнтів, які ви помістили в миску, руками замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким і не прилипати до рук. Розділіть тісто на дві частини. Чисту і суху робочу поверхню злегка посипте борошном. За допомогою качалки тонко розкачайте по черзі обидві частини тіста і наріжте акуратно ножем на квадратики, прямокутники або ромбики.

Крок - 3
04

Картоплю очистіть від шкірки і помийте під проточною водою. Наріжте на кухонній дошці кубиками середньої величини. У каструлю налийте холодну воду і киньте туди нарізану картоплю. Поставте на вогонь і варіть протягом 15 хвилин.

Крок - 4
05

Відкрийте кришку каструлі, в якій варяться яловичі ребра. Не знімайте її з вогню. Додайте сіль, чорний мелений перець, часниковий порошок і мелену паприку. Все добре перемішайте.

Крок - 5
06

Дістаньте шумівкою реберця з бульйону в окрему ємність. Візьміть бульйонницю або невелику глибоку мисочку і налийте в неї ополоником бульйон з каструлі. Він буде потрібен в кінці при подачі страви.

Крок - 6
07

У каструлю з бульйоном киньте ріпчасту цибулю, попередньо очищену від лушпиння і порізану півкільцями на кухонній дошці. Сюди ж додайте нарізану кубиками і відварену картоплю. Все перемішайте.

Крок - 7
08

У цю ж каструлю по одному відправте шматочки розкаченго тіста. Ще раз акуратно перемішайте. Коли вміст каструлі закипить, варіть ще протягом 8 - 10 хвилин.

Крок - 8
09

Тим часом, займіться зеленню. Візьміть петрушку і помийте її під проточною водою. Обсушіть або промокніть паперовим рушником від зайвої вологи. Подрібніть петрушку гострим ножем на кухонній дошці.

Крок - 9
10

Візьміть миску, в якій будете подавати страву. Насипте в неї зварену картоплю, цибулю і шматочки тіста. Зверху додайте м'ясо, яке потрібно обдерти з реберець. Полийте трохи рідиною з каструлі. Зверху посипте подрібненою петрушкою. Бешбармак готовий. Подавайте його в гарячому вигляді з тарілочкою бульйону. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Випадкові рецепти

Запіканка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка в мультиварці 60 4 2 з 5 - детальніше -
Плов в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Плов в мультиварці 70 4 2 з 5 - детальніше -
Фондан в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Фондан в домашніх умовах 60 3 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний Брауні в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний Брауні в мультиварці 110 3 3 з 5 - детальніше -