Укр
Рус
thermomix thermomix
Бешбармак Другі страви Кавказська кухня

Бешбармак

120 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Бешбармак - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Кожна національність має свою страву. У казахів - Бешбармак.

Інгредієнти

  • Цибуля 3 шт.
  • Перець чорний горошок 1/2 ч.л
  • Баранина 1.2 кг.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Чай чорний 1 скл.
  • Борошно 300 г.
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. 01

    Потрібно нарізати крупно м'ясо, закинути в ємність і залити окропом. Довівши до кипіння, прибрати пінку і, накривши ємність, поварити на повільному вогні 2 години.

    Крок - 1
  2. 02

    Зібрати трохи жиру, періодично знімаючи з киплячого бульйону.

    Крок - 2
  3. 03

    Для приготування локшини в просіяному борошні утворити ямочку, посолити, вбити яйця і вилити холодну заварку чорного чаю. Вимісити круто тісто і залишити постояти 40-50 хв.

    Крок - 3
  4. 04

    Розкачане тонким листом тісто, порізати на квадрати, приблизно по 5 см.

    Крок - 4
  5. 05

    М'ясо з бульйону вийняти, відокремити від кісточки і порізати невеликими шматками, бульйон процідити. Порубати вимиту і висушену зелень.

    Крок - 5
  6. 06

    Викласти м'ясо назад в ємність, влити проціджений бульйон, кинути побільше зелені, посолити, додати перець - горошок, і, довівши до кипіння, варити 10 хв. Розтопити в сотейнику пару ложок жиру з бульйону, помістити в нього нарізану тонкими півкільцями цибулю і тушкувати 10 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Закип'ятити воду, посолити і відварити в ній локшину. Викласти її в тарілки, зверху викласти шматочки м'яса з цибулею, полити бульйоном. При подачі на стіл, прикрасити зеленню, що залишилася.

    Крок - 7

Оцінити рецепт